4 Септември, 2012 21:10 1 908 2

Откриха откраднатия уред с вграден радиоактивен източник

  • радиация-
  • откриха-
  • уред
Откриха откраднатия уред с вграден радиоактивен източник - 1
Снимка: МВР

Открит е уредът с вграден радиоактивен източник, съобщиха от МВР. Той не е разкапсулован и не представлява опасност за населението.

Около 20 часа в СДВР е получена информация за местонахождението на уреда с вграден радиоактивен източник. Незабавно полицейски екипи са посетили посочения в съобщението адрес и са открили гама-дефектоскопа.

При обстоен оглед на уреда се оказало, че металният корпус е цял и не е разкапсулован. След извършените замервания от екип на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ не е установено радиокативно облъчване. Няма опасност за населението. Уредът е транспортиран на безопасно място и е осигурена охраната му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Кажете къде е открит - в кой квартал, улица и т.н.
  • 2 Poznavach

    0 0 Отговор
    Вече е в хранилището на чичо плачен не се притеснявайте