22 Май, 2020 06:28 3 802 15

Отмениха освобождаването на шофьор, убил трима на пътя

Обратът идва след обществена реакция и протест на прокуратурата

Отмениха освобождаването на шофьор, убил трима на пътя - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

След обществена реакция и протест на Окръжната прокуратура, Апелативният съд в града отмени предсрочното освобождаване млад шофьор, убил трима души на пътя в нетрезво състояние, предаде NOVA.

Първоначално Окръжният съд пусна от затвора Любомир Трайков. След решението, последва остра реакция в социалните мрежи, като според хората случаят е аналогичен на този с инцидента, при който загина журналистът Милен Цветков. Подсъдимият е признат за виновен, че през 2016 година след употреба на алкохол и с шофиране от близо 100 км/ч в града, на главен булевард уби трима души. След излежаване на половината от 5-годишната си присъда, той поиска да излезе на свобода и Окръжният съд му позволи. Последва протест на Окръжната прокуратура, според която липсва доказателство, убиецът да е дал индикации за поправяне на своето поведение и реално да съжалява за стореното.

"От самото начало на това производство становището на Прокуратурата е, че не са налице доказателства той да се е поправил, тъй като не проявява критичност към извършеното от него деяние. И нека не забравяме, че това е престъпление с изключително висока обществена опасност. То е извършено след употреба на алкохол, в градска среда е шофирал осъденият и резултатът от това е изключително тежък - това са трима починали", заяви зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    29 7 Отговор
    Пуснете го човека какво е виновен, че докато шофира пиян трима човека му се навряли пред колата.
  • 2 Рошко

    53 4 Отговор
    Убил в града, прокуратурата го пусна поле отмени, ама кой град коя прокуратура, аман от простотии как ви дават дипломи, нямам идея, кучето ми е по умно от днешните журналисти

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Бай Кольо

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    За Пловдив става въпрос

    Коментиран от #4

  • 4 Име

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Кольо":

    Да, явно е за Пловдив, ама това е загатнато в пред, предпоследната дума от материала. Тишо май още не си е изпил кафето
  • 5 Ми то за 5 гр забранени

    18 0 Отговор
    Субстанции дават толкова а тоя премазал 3 на и само толкоз е получил....
  • 6 Абе

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Съда го е пуснал не прокуратурата, съда е проблема в България.

    Коментиран от #12

  • 7 Орнела мути

    17 0 Отговор
    а този който открадна 21 милиона от ремонта на графа е навън и харчи нали
  • 8 Як Копелдак

    18 0 Отговор
    Щом тоя за 3 жертви излиза на третата година, очаквайте Кристиянчо на свобода догодина.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мимч

    18 1 Отговор
    Абе какви са тия съдии дето пускат най големи убиици и наркомани.Трябва много да са подкупни и корумпирани,което говори,че те са за затвора.Как може убил 3 ма човека и не излежал по 1 год.за всеки да го пускат.Той за 100 год трябва да лежи при строги мрерки.Ей затова ще бягат младите и кадърни хора от България,докато има такава голяма корупция тук..
  • 11 Ааао

    7 1 Отговор
    Просто в Б- я се обезцени човешкия живот ! МОРАЛ
    НЯМА ПРИ МАГИСТРАТИТЕ!Щом извършителя ее с възможности да си плати- се взимат кинтите и СЕ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ! БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!
  • 12 Реалист

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Абе":

    Така е. Но всички са навързани. Ако има истинска журналистика, ще разберат името на корумпираните съдии, които са го пуснали и ще има бусове с екипи от телевизията пред дома им, както се прави в САЩ. Едва тогава ще се замислят
  • 13 Враца Баце

    9 0 Отговор
    Нека се наредят съдията освободил убиеца и заседателите подписали решението, за да ги размажа с колата, без да съм употребил дори алкохол. За тригодишна присъда ще си заслужава.
  • 14 чака

    4 1 Отговор
    Законите са в основата на държавата-Панов ли е закона ??????
  • 15 Ккдлодспс

    4 0 Отговор
    Е в българия нали в позволено убийството защо сте го задържяли пуууу!!!!