22 Май, 2020 14:15 2 582 10

Откриха конопена нива, задържаха петима (СНИМКИ)

  • селановци-
  • коноп

Били са открити и боеприпаси, за които въпросните лица нямат разрешения

Откриха конопена нива, задържаха петима (СНИМКИ) - 1
Снимки: МВР

На 15 май 2020 г., в района на с. Селановци, област Враца, в местността на бившите лозя, са били установени 106 конопени растения. Те са били с различна големина, като част от тях е била в процес на съзряване. На място са били установени трима мъже, като двама от тях са избягали.

Впоследствие, в дворно място в с. Горни Вадин, също в област Враца, са били открити и иззети още 8 броя растения от рода на конопа, отглеждани в съучастие от същите лица.

Претърсени са четири имота, обитавани и ползвани от тях. Органите на реда са намерили и иззели множество вещи, послужили за извършване на престъпната дейност – препарати за растителна защита, саксии, форми за разсад, части от въздухопроводи и др. Освен това са били открити и боеприпаси, за които въпросните лица нямат разрешения, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества. Намерени са били и над 20 мобилни телефона, множество СИМ карти за интернет и мобилни услуги, лаптоп, камери за видеонаблюдение и фотокапани.

Единият от издирваните - И.И., се укрил от органите на реда за два дни, но е бил установен в специално подготвен бивак край река Дунав. Мястото е било снабдено с всички вещи от първа необходимост. Лицето е било задържано и приведено в Следствения арест във Враца.

В хода на операцията са били задържани пет лица, съпричастни към отглеждането на въпросните растения - С.М., И.М., И.И., Н.Н., Т.Х. Всичките са от с. Селановци.

В качеството на обвиняеми за извършено престъпление – за засаждане и отглеждане на растения от рода конопа, Районна прокуратура – Оряхово е привлякла шест лица. Едно от лицата е обвинено и за лично укривателство –спомогнал на съучастника да се укрие от органите на реда, с цел осуетяване на наказателно преследване спрямо него.

След първоначалното им задържане за срок до 72 часа, прокуратурата е внесла в съда искане за определяне на мерките им за неотклонение „задържане под стража“ спрямо пет лица, а за един от съучастниците е взета мярка за неотклонение – гаранция в пари. Понастоящем пет от лицата са в ареста с определени от съда мерки за неотклонение „задържане под стража“.

В хода на разследването са събрани доказателства за авторството на извършителите на престъпното деяние. Освен отглеждането на коноп, самите обвиняеми употребявали упойващи вещества. Те не са трудово ангажирани, притежават моторни превозни средства, придобили недвижими имоти и демонстрират висок жизнен стандарт.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Оряхово. Освен това са започнали действия по разследването на още едно досъдебно производство, свързано със засаждане и отглеждане на растения от рода на конопа в същия район.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nokia 1100 RH-18

    17 0 Отговор
    Готина колекция ретро телефони.
  • 2 Абе

    13 1 Отговор
    сиромашка работа !
  • 3 4:20

    19 3 Отговор
    Ами вземете я декриминализирайте пустата мариана най-накрая. И ще спрете да ги хващате с по над 100 китки. Ако всеки може да си отглежда до 5 растения без да бъде преследван от закона, подобни "ферми" ще са минало. Но полицейската мафия няма да го позволи това, защото нелегалния оборот от търговията с мара е в ръцете на висшестоящи органи на реда. Тоест ченгета я продават, ченгета я дебнат.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 asd

    13 2 Отговор
    Кокошкарска история, скоято милицЮнерите хвърлят прах в очите на хората. В основата на всички "силови групировки"/"организирани престъпни групи" са милицЮнери или производни!
  • 6 Гешев

    1 0 Отговор
    Докога?
  • 7 габровец от варна

    12 1 Отговор
    Малллее страшен удар! Евала на ченгетата.Пък дилърите да продават боклуци,те нали се отчитат!Аве смешни сте и в очите на децата вече,беееее!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Манипулация

    2 0 Отговор
    Браво заловихте престъпниците
  • 10 Ахахахахахаха

    1 0 Отговор
    Тия листа не стават да си избършеш,да не казвам кое :ДМного жалка акция!