15 Юни, 2020 14:14 2 756 6

1000 лв. глоба за мъж, ударил шофьор, застрашил деца на пътя

  • шамар-
  • шофьор-
  • стамболийски

Магистратите обаче сметнали, че става въпрос за лека телесна повреда по хулигански подбуди

1000 лв. глоба за мъж, ударил шофьор, застрашил деца на пътя - 1
Снимка: Shutterstock

Мъж от град Стамболийски удари шамар на рисков шофьор, който застрашил здравето на деца с карането си. За постъпката си, той ще трябва да плати 1000 лева за нанесена лека телесна повреда, съобщи Plovdiv24.bg.

Случката е от 28 юли м.г. Тогава въпросният шофьор получил обаждане от приятели. Те му казали, че видели коне, които тъпчели царевицата в нивата му край града.

Мъжът пристигнал веднага на място и видял три коня, които били собственост на лице с прякор "Джарула“. Изгонил животните от нивата и се върнал в гр. Стамболийски, в опит да намери собственика на конете. Той се придвижвал с мерцедес спринтер и карал с висока скорост по ул. "Петко Р. Славейков“. Спрял пред заведение, намиращо се на посочената улица.

В този момент при него пристигнали обвиняемият и неговият баща. Мъжът ги попитал дали познават лицето, чиято собственост са конете, влизали в неговата нива. Те отвърнали, че го познават, но му направили забележка, че се движи с висока скорост, а в близост до улицата играели деца.

Човекът с нивата отново посочил, че търси собственика на конете, а бащата отвърнал, че не го интересуват конете, а обстоятелството, че можел да удари децата. В този момент обвиняемият ударил шамар в областта на лицето на опонента си, който пък си тръгнал, подал сигнал в полицията и си извадил медицинско.

Нарушителят бил изправен пред съда, където обяснил, че е ударил другия мъж, тъй като застрашил здравето на децата. Магистратите обаче сметнали, че става въпрос за лека телесна повреда по хулигански подбуди, тъй като шамарът бил лепнат пред много хора. Въпреки това съдът освободил нарушителят от наказателна отговорност и му наложил само 1000 лева глоба.

Решението подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сойка Присмехулка

    39 1 Отговор
    Мдааа, почти всеки българин има коне и множеството му деца играят на улицата без надзор.
  • 2 радев

    35 0 Отговор
    Индианци сър!
  • 3 Анонимен

    8 2 Отговор
    Направи добро - изяж л...
  • 4 ПЕНКО

    9 0 Отговор
    " НАШ СУД - САМОЙ СПРАВЕДЛИВАЙ В МИРЕ " !!! - "КАВКАЗКА ПЛЕННИЦА -ФИЛМ" !!!!!
  • 5 Доктор Жозеф Игнасий Гилотин

    4 2 Отговор
    Още 4 нули отзад ,за да придобие гънки на главния мозък, а после до стената, за да не предава лоши гени в България
  • 6 Д-р Менгеле

    8 0 Отговор
    Щом търси да наказва ма.гал, той е невинен!