Last news in Fakti

17 Юни, 2020 07:52 6 972 17

18 години затвор за Динко Вълчев

  • динко вълчев-
  • убийство-
  • съд

Психопатът Динко е убил приятел, след което изгорил тялото му и захвърлил останките на сметището

18 години затвор за Динко Вълчев - 1
Снимка: БГНЕС

Динко Вълчев от квартал „Банево” бе признат за виновен в жестокото убийство на Бехчет Исмаил-Мечо и бе осъден на 18 години затвор от Бургаския окръжен съд, пише сайтът "Флагман".

Присъдата е изключително постижение на прокуратурата, която успя да докаже по безспорен начин, че Вълчев първо е умъртвил Бехчет Исмаил, а след това е изгорил тялото му.

Убийството може да се определи за едно от най-жестокото в новата история на Бургас, защото действията, които психопатът Динко предприема са като от филм на ужасите.

Той не просто е убил Мечо, а умело се е опитал да покрие следите си и само добрата работа на разследващите и прокуратурата доведе делото до успешен край. Днес всички работили по случая може да са доволни -  убиецът ще си получи заслуженото и ще прекара дълго време зад решетките.

Процесът продължи близо 5 години, направиха се няколко тежки експертизи, включително митохондриална ДНК експертиза в Австрия, а обвинението бе изключително затруднено, защото реално труп нямаше – само шепа изгорели кости.

Припомняме, че жестокото убийство на Мечо стана на 20 март 2015 година в землището на село Изворище, а разплитането му се оказа истинска сага.

По делото стана ясно, че Динко и Мечо били познати. Скарали се заради неуредени финансови взаимоотношения. Скандалът ескалирал,  стигнали до бой, след което Динко, тъй като бил доста по-дребен и не можел да се защитава с голи ръце, взел метална тръба и ударил няколко пъти Бехчет Исмаил в главата. Буквално го оставил на място. Разбирайки какво е направил, той се опитал да скрие трупа. Неслучайно обаче прякорът на Бехчет бил Мечо – той бил здрав и огромен мъж, чието тяло Динко трудно можел да премести. Заради това го вързал за колата и дърпал през полето. Закарал го до огнище, където изгарял мъртви и болни животни, след което хвърлил няколко автомобилни гуми върху него и запалил.

Огънят тлеел няколко часа и от трупа останали само черепът, гръклянът и торсът. Динко събрал тленните останки и ги хвърлил на сметището в Банево, а колата на Мечо нарязал за старо желязо и също унищожил, прикривайки дори най-дребните следи.

Няколко дни по-късно близките на Мечо подали сигнал, че е изчезнал. Едва в края на юни 2015 година – 3 месеца след зверското убийство, полицейски служители били уведомени за зловещата находка – човешки кости.  

След това започва сериозната работа на разследващите. Медиите узнаха за случая след ареста на Динко Вълчев, който за пред обществеността влезе в ролята на отруден животновъд, но се оказа истинско чудовище.

По време на делото стана ясно, че Динко е заровил собствената си майка край село Изворище, след като тя е починала от онкологично заболяване.  Той я увил в найлон и захвърлил в малка дупка – на 40-50 см дълбочина. Местните са я открили няколко седмици след импровизираното погребение.

Задачата на държавното обвинение бе изключително сложна. Наблюдаващ прокурор бе Георги Чинев, който е настоящ административен ръководител на ОП Бургас.

Най-трудно бе да се докаже, че откритите кости са на Мечо, тъй като без труп няма престъпление. По инициатива на прокурора се направи антропологична експертиза, дала косвено доказателство, че това са останки от тялото на Бехчет Исмаил.

Още в досъдебното производство, отново по искане на прокуратурата, бе назначена митохондриална ДНК експертиза, която бе направена в Института по съдебна медицина към Медицинския Университет в австрийския град Инсбрук от двама университетски професори – д-р Рихард Шайхауер и д-р Мартин Щайнлехнер.

Митохондриална ДНК експертиза бе направена и по делото „Белнейски”, а експертите отново бяха двамата уважавани австрийски лекари.

От малкото годен ДНК материал, който бе намерен на сметището край Банево, бе доказано съответствие и съпоставимост с майката на Бехчет – Разие Халилова, което е безспорно доказателство, че тялото е на Мечо. 

 „Постановеното от съда е в съответствие с исканото от прокуратурата и присъдата е удовлетворителна за нас.”, каза Георги Чинев пред Флагман.бг. Той подчерта и заслугата на Светослав Маринчев, зам.-административен ръководител на ОП Бургас, който се яви в съдебно заседание и защити по блестящ начин написания обвинителен акт.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор, се посочва в днешното решение на БОС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    2 15 Отговор
    И сега кой ще лови бежанци? хахахххххх...

    Коментиран от #2, #8, #17

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Behemoth

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "1111":

    Каква е тая дума?От кой език?Майчиния ти?

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ха ха ха ха ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    ✂️ са му 🌶 повечко отколкото трябва и сега му е трудно да дели думите.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бачо Киро

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Лъжат бе, Мечо редовно си срича тука, ка ше е умрял...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дългият

    7 0 Отговор
    Жестоко убийство и...18 год.След 12..13...ще излезне а ...и това е правилната присъда.Доживот без право на замяна...
  • 12 Дългият

    4 0 Отговор
    Жестоко убийство и...18 год.След 12..13...ще излезне а ...и това е правилната присъда.Доживот без право на замяна...
  • 13 Дългият

    2 1 Отговор
    Жестоко убийство и...18 год.След 12..13...ще излезне а ...и това е правилната присъда.Доживот без право на замяна...
  • 14 Леле какъв велик съд какво чудо

    5 0 Отговор
    Не трябва ли да е доживот без право на помилване🤔 щот ако е на 20-30 години като излезе на 40-50 също може да извърши убийство🤔 за пореден път няма смисъл от Българския съд, просто сме на последно място по правораздаване това е истината😢
  • 15 Гост

    3 0 Отговор
    Са ше го раниме тоа боклук,да ходи да бачка яко и само бой и чанч и за 5-6г. да свърши
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Не четеш ли ? ДИНКО ВЪЛЧЕВ ...ВЪЛЧЕВ . Това не е ДИНКО ВЪЛЕВ ... ВЪЛЕВ ловеца на бежанци !!!