Last news in Fakti

26 Юни, 2020 20:30 4 073 16

Изготвиха обвинителния акт срещу убиеца на Андреа от Галиче

  • андреа руменова-
  • галиче-
  • аксел олеков

Престъплението във врачанското село беше извършено в нощта на 10 срещу 11 януари тази година

Изготвиха обвинителния акт срещу убиеца на Андреа от Галиче - 1

Окръжна прокуратура - Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу непълнолетния Аксел Олеков от с. Галиче за убийство на Андреа Руменова. То бе извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост за жертвата; изнасилване; проникване в чуждо жилище през нощта, за което той употребил ловкост и за кражба на вещи, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Седемнадесетгодишният Олеков бил отгледан от родителите на баща му в ромската махала в с. Галиче. Майка му живеела в Чехия и не поддържала контакти с него.

Около 00:30 ч. през нощта на 11.01.2020 г. младежът излязъл навън, като минал покрай съседна къща, в която живеела осемнадесетгодишната Андреа Руменова, която той харесвал. Момичето по това време било само. Родителите ѝ били разделени от десет години. За нея се грижел баща ѝ, който заминал да работи във Великобритания. Майка ѝ, въпреки че живеела в селото, не поддържала връзка с дъщеря си.

Обвиняемият забелязал светлина в една от стаите на къщата на Андреа и решил да влезе в дома ѝ. Успял да премине през малък прозорец на приземен етаж, който бил със счупени стъкла, като по този начин се озовал в мазето. Там взел със себе си метален предмет (жегъл). По вътрешно стълбище стигнал до стаята на момичето на втория етаж. Почукал на вратата, като Андреа отключила и отворила. Обвиняемият ѝ казал, че иска "да спи с нея". Тя не се съгласила и му се развикала да си тръгва. Изплашена от случващото се, Руменова взела телефона си, за да се обади за помощ, но в този момент Олеков ѝ нанесъл удар в главата с металния предмет. Пострадалата паднала на леглото, след което нападателят я ударил още веднъж. Момичето престанало да движи крайниците си. В същото време телефонът на жертвата иззвънял. Обвиняемият извадил батерията от него и го хвърлил. След това обвиняемият Олеков извършил полов акт с пострадалата. На тръгване видял, че тя се движи. Хванал я за врата и започнал да я души с две ръце, което продължило, докато тя престанала да дава признаци на живот. Тогава той взел намиращия се върху раклата нож и нанесъл няколко удара с него в областта на шията на Руменова, след което ѝ прерязал гърлото. Завил тялото ѝ с одеяла. На шкафче забелязал портмоне, което взел, ведно с намиращата се в него сума от 250 лева. С мокри кърпи изтрил ножа, увил металния предмет и тръгнал. По пътя ги изхвърлил, прибрал се и легнал да спи.

На сутринта безжизненото тяло на Андреа било открито от братовчеди. Веднага бил подаден сигнал на общ телефонен номер за спешни повиквания 112. На място пристигнали полицейски служители и лекарски екип. Междувременно обвиняемият Олеков посетил магазин в центъра на селото, откъдето напазарувал маратонки, музикални колонки и ръкавици. На продавача обяснил, че спечелил пари от работа в София. След това заминал за Бяла Слатина, купил таблет с калъф, музикална колона и се прибрал в с. Галиче. Същия ден бил задържан от органите на реда. Пред полицаите направил самопризнания, подробно разказал за извършените деяния и посочил мястото, където изхвърлил вещите.

От изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на Андреа е остра масивна кръвозагуба, довела до състояние несъвместимо с живота. Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Олеков да продължи в съда.

Делото е взето на специален надзор в Софийска апелативна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОУ БАК

    17 1 Отговор
    В пуйкистан И пакистан, индия......
  • 2 Браво на Прокуратурата

    41 0 Отговор
    Работят с 200. Тоя до сега трябваше да има три присъди
  • 3 Отвратен

    39 0 Отговор
    В България институции работят на забавен каданс. Те са като бавноразвиващи, досега песни ли му пяхте в ареста.

    Коментиран от #8

  • 4 Радо Калинов

    50 0 Отговор
    Връщане на смъртната присъда! Не от жестокост, не за наказание, не заради справедливостта, не за да почиват в мир костите на това момиче в мир, не заради спокойствието на обществото. А за да бъде поправена една грешка на природата. Този изверг просто не е трябвало да се ражда, но тъй като това е факт, трябва да се въстанови балансът във вселената, макар и късно. И превръщането му в тор всъщност ще е една хуманна мисия, защото това със сигурност не е човешко същество. И твърденията ми не се базират на расовата му идентичност, нито дори на извършеното от него, а на липсата на разкаяние и разбиране от стореното, затова: "пръст при пръстта"...
  • 5 габровец от варна

    32 2 Отговор
    На селския мегдан с главата надолу.
  • 6 От ареста

    6 18 Отговор
    Аксел Олеков - секретар на младежката организация на ГЕРБ в с. Галиче пред ФАКТИ: "Това е гнусна провокация на президента Радев, но аз не обръщам внимание на подобни глупости!"

    Коментиран от #12

  • 7 Дедо1

    26 0 Отговор
    Само бавна и мъчителна смърт за тоя примат
  • 8 Иван

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Отвратен":

    Работят бавно Защото, се почва първият прокурор почва допитване до по висшия и така и така докато някой от горе и каже какво да се прави!
    Така и със съдийте.
    Така е и със всички дела! Но е време да се засрамят и да помислят хора ли са дамите те или гадни животни.

    Коментиран от #9, #16

  • 9 Или

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Чакат ако има някой да даде нещо
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 1 Отговор
    При Чоков този щеше мирува, ама лош бил Чоков, че ги биел...
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 0 Отговор
    при соца имаше смъртно наказание за убийците
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    2 7 Отговор
    сус бе червен пеэевенк
  • 14 Бохем

    6 0 Отговор
    Доживотна без право на замяна при супер строг режим! Много хуманно ще бъде омъртвен ако имаше смъртно наказание за разлика от момичето.
  • 15 Тъжен

    6 0 Отговор
    Боже Господи , настръхнах , след като прочетох статията . Какви ''хора'' има на този свят . Такъв ''човек'' заслужава смъртна присъда .
  • 16 ник.а

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    ти от коя гора пропълзя ? Тарзан.. :Д
    защо си толкова неграмотен.. Все едно нарочно си правил грешки.. толкова ли си .... наистина?