3 Октомври, 2012 13:57 2 447 2

Запорираха имуществото на арестуван цитрусов бос

  • сотир янков-
  • запор-
  • цитрусов бос-
  • цитрусов-
  • бос
Запорираха имуществото на арестуван цитрусов бос - 1
Сотир Янков (вдясно). Снимка: БГНЕС

Пловдивската прокуратура запорира дяловете в търговските дружества на най-големия вносител на цитрусови плодове в Южна България Сотир Янков, на съпругата му Елена и дъщеря му Мария. Престъплението, в което са обвинени арестуваният цитрусов бос и роднините му, предвижда конфискация на имуществото и именно това е накарало магистратите да попречат на семейството да се разпорежда с него.


Говорителят на държавното обвинение Галина Андреева коментира, че тази мярка се взема с оглед на гарантиране на бъдещи вземания на държавата спрямо Янкови.
По неофициална информация семейство Янкови имат различни участия в 5 търговски дружества. Установяването на имуществото на всеки един от обвиняемите продължава.

Срещу фамилията е повдигнато обвинение за участие в схема за ДДС измами, което предвижда наказание от 3 до 8 години лишаване от свобода и конфискация на част или цялото имущество.  В продължение на три години групата е успяла да източи 5 251 188 лева от бюджета чрез т. нар. фирми-“бушони“.

Заедно със Сотир Янков в ареста остават Атанас Бонев - племенник на футболната легенда Христо Бонев, и Николай Дойчев. Елена Янкова и дъщеря й Мария са на свобода под парична гаранция от общо 15 000 лева, тъй като съдействали на разследването.

В средата на миналия месец 13 души бяха задържани по обвинение в източване на ДДС в Пловдив. Впоследствие осем от тях бяха пуснати срещу гаранция от по 1000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 greek

    1 0 Отговор
    сотьо сега ще има я елате пиленца при батко крадливо асеновградско племе
  • 2 Герги Петров

    0 0 Отговор
    крадем милион връщаме 100 000 и всичко е ок ... хммм