Last news in Fakti

5 Октомври, 2012 17:02 1 906 1

6-ма държавни служители с белезници

  • задържани-
  • държавни-
  • служители

При операция на ГДБОП са задържани шестима държавни служители.

Полицейска операция на територията на София е проведена от отдел „Корупция“ и отдел „Разследване“ – ГДБОП, по сигнал на Агенция „Пътна инфраструктура“, със съдействието на служители от секторите за борба с организираната престъпност в Русе, Хасково, Плевен и Благоевград и под ръководството на Софийска градска прокуратура.

В хода на акцията е извършена проверка на извънгабаритен превоз, организиран от фирма, при което е установено разминаване с над 40 тона в теглото, отразено в издаденото от Дирекция ”Пътни такси и разрешителни за специално ползване на пътищата” разрешително.

При проверката е установена съпричастност на служители от дирекцията към извършване на престъпна дейност. Използвайки служебното си положение, те са осуетявали извършването на проверки от мобилните групи за събиране на дължими държавни пътни такси. С тези си действия служителите са ощетявали републиканския бюджет.

За срок от 24 часа са задържани шестимата.
Предстои повдигането на обвинения. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност продължава.

Действията са част от борбата с корупцията в държавните органи, която нанася щети както на бюджета, така и на развитието на частния бизнес.

МВР благодари на МРРБ и АПИ за съдействието при реализиране на операцията.

Представители на фирми и превозвачи, потърпевши от действията на контролните органи, които искат да подадат жалба, могат да се обадят на телефон  02 98 28 343.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    АМИ С ТИЯ СМЕШНИ ЗАПЛАТИ И ТОЯ МИЗЕРЕН СТАНДАРТ НА ЖИВОТ КАТО В СОМАЛИЯ ВИЕ КАКВО ОЧАКВАТЕ А ??? ТОВА Е БЪДЕЩЕТО НА СТОПЯВАЩАТА И РАЗПАДАЩА СЕ ДЪРЖАВИЦА . СВИКВАЙТЕ !!!(лично мнение)