17 Ноември, 2020 10:50 2 595 3

И Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на сина на Каплата

  • темида-
  • обвинение-
  • каплата-
  • васил капланов-каплата

Очаква се решението на съда

И Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на сина на Каплата - 1
Снимка: БГНЕС

Синът на Васил Капланов-Каплата – Никола, е с повдигнато второ обвинение за посегателството върху автомобила на Янек Миланов. Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинение на Никола Капланов за срязани гуми на лекия автомобил на изчезналия преди повече от 3 месеца дупничанин Миланов.

Обвинението е повдигнато пред Районен съд – Дупница. В него се твърди, че преди 14 месеца Никола Капланов е срязал четирите гуми на автомобила на Миланов, който той бил паркирал пред дома си в Дупница, докато бил в Германия на работа.

Съдия Страхил Гошев от Районен съд – Дупница излезе с решение, че от събраните доказателства няма обусловено предположение, че Капланов е срязал гумите на автомобила, и не е постановил задържането му под стража. Не е извършена и експертиза на предоставените от обвинението видеоматериали.

Както “Струма” писа, само преди дни беше гледано делото за мярката на Н. Капланов в Районен съд – Дупница и съдия Ели Скоклева постанови мярка “подписка” с мотива, че няма достатъчно доказателства срещу него.

Прокурор Даниела Методиева от Районен съд е протестирала решението пред Окръжен съд – Кюстендил. Районна прокуратура – София също е протестирала решението на съдия Страхил Гошев. Така на 23 ноември ще се гледат двете искания за арест на Н. Капланов, но в Окръжен съд – Кюстендил.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страшно семейство

    10 1 Отговор
    Баща и син рогоносци, за честта на дома и фамилията, газят наред!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.