Last news in Fakti

20 Ноември, 2020 16:32 5 456 5

Кметът на Сандански с подробности за жестокото убийство на двете деца

  • сандански-
  • убийство-
  • деца

Арестувани са и двамата родители, образувано е наказателно производство

Кметът на Сандански с подробности за жестокото убийство на двете деца - 1
Снимка: БГНЕС

След убийството на двете малки деца в Сандански са задържани и двамата родители, съобщи кметът на общината Атанас Стоянов пред БНР. Окръжната прокуратура в Благоевград образува наказателно производство за двойно убийство.

Трагедията се е разиграла в къща на ул. „Скопие“ в град Сандански, на метри от сградата на Районното полицейско управление.

По-рано говорителят на Окръжната прокуратура Георги Мадолев заяви, че има задържан.

„За момента има заподозряно лице, което е задържано по Закона за Министерството на вътрешните работи“, отбеляза той пред БНР.

По думите на кмета Атанас Стоянов задържаните са двама:

„Задържани са и двамата родители, очевидно около тях са се случили неща, които тепърва ще разбираме“.

Община Сандански ще окаже помощ на близките на семейството, увери кметът. В Сандански днес е Ден на траур в памет на трагичната смърт на двете деца.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тулуп

    8 5 Отговор
    И какво е ревнувала в тоя тулуп?
  • 2 така така

    14 0 Отговор
    И какъв е кмета че да съобщава за криминално престъпление?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Защо

    1 0 Отговор
    след като е подавала многократно сигнали за домашно насилие жената не е изведена в защитено жилище с децата?! Вината е и на всички органи, които са били длъжни да й окажат съдействие. По-големият въпрос е защо не са го направили. Ако наистина съпругът е активист на ГЕРБ това обяснява нещата, жената се е почувствала в пълна безизходица, просто психиката не е издържала. Не я оправдавам, но също така не можем да стоим с широко затворени очи, когато се упражнява домашно насилие, още по-малко пък органите, които са сезирани. Там трябва да се действа малниеносно, защото всеки миг на отлагане може да се окаже решаващ. За тези, които не разбират какво означава домашно насилие, нека да не се изказват. Имах служителка, която често идваше със синини по лицето и носеше огромни черни очила, за да ги прикрие. Много често след края на работното време оставаше, сякаш я беше страх да се прибере. Няколко пъти опитах да водя разговор за това какво се случва, но тя отклоняваше отговорите. Един ден, когато дойде с посинено изцяло лице й казах, че ако не мога да я допусна до работа в това състояние и че ако не ми каже какво става, ще бъда принудена да я освободя, казах й, че искам да й помогна. И тогава... И сега като пиша ми текат сълзите, тази жена като започна да разказва....толкова болка....няма да влизам в подробности за всичко, само ще ви кажа че става дума за млади хора, съпругът я карал да стои на четири крака и да мие пода с език, засилвал я срещу секцията, където тя

    Коментиран от #5

  • 5 закони.....

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Защо":

    Има много случаи на домашно насилие, но за съжаление не съм чувала да има защитени жилища.... може и да има, не съм запозната, но знам че много се спекулира със заповедите за домашно насилие от жени, които в действителност не са насилвани и в същотио време тази заповед зя защита реално не предпазва почти по никакъв начин жена, която наистина е насилвана. Проблемът винаги идва от законите и вратичките, които има в тях.