21 Ноември, 2020 14:48 5 703 29

Роднина на закланите деца: Майката е шизофреничка

  • сандански-
  • заклани деца

Тя беше затворена, не говореше, празен поглед, но майка и баща ѝ никога не са предупредили, твърди негова леля

Роднина на закланите деца: Майката е шизофреничка - 1

Напълно противоположни версии за причините, довели до жестокото детеубийство излагат близки на призналата си престъплението майка Кристина и на бащата Георги, съобщава Нова телевизия.

"Тежка шизофреничка, което е крито от майка ѝ и баща ѝ. Само шизофреник може да го направи това - разбирате ли, никой друг!

Аз обвинявам най-много майка ѝ и баща ѝ, защото те са я крили. Тя беше затворена, не говореше, празен поглед, но те никога не са предупредили", обясни лелята на Георги - Васка Въсевска.

Според другата версия Кристина е била жертва на системно домашно насилие. Тя е водила дело срещу съпруга си Георги Трайков. "Жената няколко пъти се е разделяла с мъжа, след това са правили опити за събиране.

Последният опит за събиране бил преди няколко дни, в късния следобед е станал поредния семеен скандал и това вероятно е отключило някакви тежки психически и социални проблеми", обясни Атанас Стоянов, кмет на Сандански.

Преди два дни Георги и Кристина подписали доклад от проучване на социалните за средата в семейството във връзка с искане пред съда кой да се грижи за децата. Родителите им се обвинявали взаимно в насилие.

Георги, който е обвиняван в непрекъснат тормоз и насилие, заплашил Кристина, че ще ѝ вземе децата.

А близките на Кристина признават: "В последния месец не беше добре, нещо ставаше в главата ѝ, говореше несвързани неща, явно е отключила заболяване...", пише Struma com. Кристина ще бъде прегледана от експерти психиатри за установяване на състоянието ѝ.

Напрежението в семейството всъщност назряло още преди месец. Тогава мъжът завел дело за попечителство. Тогава Кристина и децата напуснали дома му и отишли при нейните родители. През цялото време тя не позволявала на Георги да вижда децата.

В момента Кристина се намира в полицията, тя е задържана с прокурорска заповед за 72 часа, предстои прокуратурата да поиска постоянно задържане под стража.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пробутват

    20 15 Отговор
    най-удобното заключение,а за шизофреничното управление на тиквената мафия,която води хората до отчаяние няма връзка,така ли?
  • 2 Е какво, като сте скрили очите?!

    10 2 Отговор
    Директно под коментарите излиза друга статия, в която има снимка на жената, без да е "анонимизирана".
  • 3 ТаУмВзе

    15 5 Отговор
    Спрете се джурналя! Натегай го тоя случай и ще има Още. Масовата психоза е явно целта, която е постигната.
  • 4 Вижда

    8 11 Отговор
    се по празния ѝ поглед и държанието ѝ на снимките , че е непредсказуема и всеки момент в състояние да експлодира , защото ѝ струва усилие да подтиска шизофренията си ! Явно мъжа ѝ го е отнасял когато са сами !
  • 5 "Аз обвинявам най-много майка ѝ и баща ѝ

    27 2 Отговор
    защото те са я крили",......обясни лелята на Георги". Чакайте малко - този мъж е имал две деца (Светъл път на душите им!) с въпросната жена. Какво толкова може да са скрили родителите ѝ от него?!
  • 6 Iva

    4 9 Отговор
    Пред М В Р и разстрел
  • 7 Лелявеска

    28 2 Отговор
    Разбира се, лелята на Георги, Веска Въсевска е водещ специалист, професор и голям научен капацитет в областта на психологията и психиатрията и мнението и трябва да се публикува навсякъде и по ТВ и по сайтовете.

    Коментиран от #17

  • 8 Помните ли

    2 8 Отговор
    малкия Пепи в София? Майка му го удуши. В сбърканото племе и женските са сбъркани.
  • 9 Не е невъзможно

    4 9 Отговор
    Нищо чудно жената да има заболяване и родителите й да го крият. Провинциални нрави, какво ще кажат комшиите - щерката вече е на 20 и нещо и си няма мъж, ужасТ. Имам познати с подобен случай. Появява се кандидат, и ако момата има психическо заболяване и не е лекувана, носи се едно агне на докторите и се издава нужната белеШка.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Извинявай, не искам да прозвучи

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "Не е невъзможно":

    неучтиво, но за какви традиции говориш? Какво медицинско за удостоверяване на психическото състояние на момата? За пръв път чувам, освен ако не говориш, за НЕЧИИ традиции, в които трябва да се установи, че момата е непокътната, т.е. удостоверение от гинеколог, че момата е действително все още мома.

    Коментиран от #14

  • 12 Филм

    16 4 Отговор
    Може и насилие да е имало над нея, може да и е изневерявал ,обаче нищо не оправдава убиството на децата си ,убии него ,самоубий се, но децата. Просто си е луда, и нищо друго, само един луд човек би убил децата си.
  • 13 Амер

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Не е невъзможно":

    Медицинското , и изследванията бяха задължителни преди повече от 30 години . Брака също беше задължителен , не можеше да се живее на семейни начала , и в заявлението за граждански брак се даваха и медицинските изследвания , чак тогава подпис. Сега идва някоя, вкарва се в къщи , кекса започва. Системата работеше така , че максимално да се ограничават подобни случаи. Аз знам от тогава само един подобен случай , когато една жена уби своите деца , за да накаже мъжа си , за изневяра ,и случая беше наречен Българската Медея

    Коментиран от #15

  • 14 Случва се

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Извинявай, не искам да прозвучи":

    Явно не сте се "бракували". БелеШката е "Медицинско свидетелство за встъпване в брак", в което с две думи пише, че нямаш заболявания, които да са пречка за встъпване в брак. По преценка на ОПЛ може да се потърси и печат от друг специалист - психиатър, напр. ако види признаци за психично заболяване. И на в малко град/село всичко се знае, ако на някой отрочето има признаци за психично заболяване, носи се агне (опаа, през 2020 - плик с пари). Или се ходи при доктор в друга област.

    Коментиран от #16

  • 15 Слабо

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Амер":

    си осведомен. Случаите са стотици. Не всички излизат в медиите.
  • 16 Е добре де,

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "Случва се":

    и как никой от приятелите им или пък бащата на децата не са забелязали? Аз така и не разбрах, дали са били въобще женени, в една от статиите пишеше, че живеели на семейни начала. Както и да е...Това, за съжаление, няма да върне дечицата.
  • 17 Диверсия 007

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Лелявеска":

    И мен лично това ме подразни много, не професионалист и некомпетентно лице поставящ диагнози!!!
  • 18 3ед4ф

    22 0 Отговор
    Случило се е нещо ужасно. Две деца са си заминали ей така, невинни.
    Кой е виновен, до колко е виновен .... милите ли, че е наша работа да преценяваме и да наричаме?
    Кой от вас знае, какво го чака утре?! Кой от вас знае какво ще се случи с близките му? Кой от вас е застрахован от такива проблеми?! Днес и добре, имаш целия свят. Утре се събуждаш и нямаш нищичко...
    Поне вие хора се спрете да коментирате под такива статии, защото журналистите са хранят с мърша и като видят, че проявявате интерес към нея, ще ви я сервират редовно, както и става между другото.
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 11 Отговор
    Вчера ме изнасилиха 2 психопата. И сегa лежа в леглото. Светът се управлява от психопати
  • 20 Манги

    11 0 Отговор
    Системнит тормоз е подлудил жената. В един момент е решила да че трябва да направи светът по-добър. Децата на един изверг стават изверги
  • 21 Сандански

    7 0 Отговор
    Тази леля се намесва да скрие постъпките, тормоза на съпруга й връзкар и свекъра. Бойко, ако разбере, че тоя се крие зад това, че е от Герб ще го вкара в затвора
  • 22 Ясно

    4 1 Отговор
    Полицията , психиатрията и социални са си прехвърляли топката. ЛУДИТЕ СА НА СВОБОДА
  • 23 Ахахаха

    0 0 Отговор
    Ся ще изкарат децата виновни.......
  • 24 Роза

    1 0 Отговор
    Всъщност,за съда е важно едно единствено нещо-дали в момента на извършване на убийството тя е разбирала какво върши и дали е можела да ръководи постъпките си.Ако експертът -психиатър,назначен от съда за вещо лице,даде заключение,че е разбирала и е можела,тя ще бъде осъдена,независимо дали е психично болна,или не е.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 роднина

    0 0 Отговор
    Простата патка откога е психиатър - един шизофреник не хваща автоматично сатъра. Точно обратното - серийните убийци са хладнокръвни психопати, а не маниаци с празен поглед, които се различават от 100 метра.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Си до

    0 0 Отговор
    Аз имах една учителка с психическо заболяване ,говореше 5-6 езика и сама си говореше понякога,но не убиваше хора.Има и кротички луди.Явно че трябва да има диференциация межде луди и луди 3 контрол.В Европа всеки чалнат си има едно медицинско лице което го посещава всяка седмица...Да види дали не му е щукнало нещо.Има контрол..
    Тука чокат някой да умре и тогава конролират.
  • 29 ЯШУА

    0 0 Отговор
    с мъж психопат ставаш шизофреник ! моя беше психопат и аз се разведох ,докато още не ме беше убил ....на там отиваха нещата шизофренията се четеше в очите му , сега живее с една козлодуйка от 17 години и е щастлив ,че няма деца и няма кой да му я отнеме хаха .... СЛАВА НА БОГА ! БОГ Е СЪБИРАЧ!