Last news in Fakti

3 Януари, 2021 20:38 1 883 6

Насрочиха делото за тежката катастрофа край Лесово

  • лесово

При пътния инцидент загинаха трима души, а 10 други пострадаха

Насрочиха делото за тежката катастрофа край Лесово - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Ямбол насрочи делото за катастрофата край Лесово, при която загинаха трима пътници, а над 10 пострадаха, за 19 януари. Инцидентът стана на 9 октомври, миналата година, в близост до Граничен пункт Лесово.

На 9 октомври, малко преди 6 часа сутринта, на около 7 километра от Граничен пункт Лесово, микробус със сливенска регистрация, превозващ пътници от Ямбол, Сливен и Карнобат, се удря в спрял на шосето тир. При удара на място загиват шофьорът и още двама пътници.

За катастрофата Окръжната прокуратура в Ямбол обвини 51 – годишния молдовски шофьор Октавиян Бекиян, който и до момента остава в ареста. Окръжният прокурор Дойчин Дойчев:

“От това, което бе събрано като доказателства по делото, безспорно се установява, че пряката и непосредствена причина за напъпилото ПТП, е спирането на товарния автомобил, де факто паркирането му на пътното платно“.

Бекиян е обвинен в Нарушаване на Закона за движение по пътищата, вследствие на което е причинена, по непредпазливост, смъртта на повече от едно лице, и са нанесени средни телесни повреди на 13 души. Наказанието е от 5 до 20 години лишаване от свобода.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цеко сифоня

    11 0 Отговор
    Молдовеца е невинен ! Циганина с буса да беше карал по - бавно.

    Коментиран от #2

  • 2 Criminal

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Цеко сифоня":

    Не да си намират изкупителна жертва, ами да направят паркинги по границите, не да спим като кучета по края на пътя и после, какво стана........това не е от днес, не е и от вчера........навсякъде има паркинги по границите, а като се образува опашка идва патрулка..........българска работа..........

    Коментиран от #3

  • 3 Criminal

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Criminal":

    Идва патрулка, а при нас патладжана с буса.........
  • 4 Пламен

    5 0 Отговор
    Съжалявам за починалите хора, но ако си гледаш пътя и внимаваш, тази ситуация можеше да бъде избегната.Все пак хора возиш...
  • 5 Станчо

    1 0 Отговор
    Не е виновен тираджията а буса можели даневидиш тира кой му даде книшка на тоя боклук та да трепа хората а тия с каква смелос са се качили при тоя чокундир.
  • 6 кочо

    0 0 Отговор
    ЗА ПРЕВОЗ НА ХОРА ПРЯКО ОТГОВОРЕН Е ВОДАЧА НА МПС-ТО.ПРЕД ТИРА НА МОЛДОВЕЦА Е ИМАЛО ДРУГ ТИР ЦЯЛА РЕДИЦА.ЗА ПРЕВОЗ НА ХОРА В ЗАКОНА ИМА 10-НА СТРАНИЦИ КАК СТАВА ТОВА ОТ КОГО И КАКВИ ВОДАЧИ МОГАТ ДА ИЗВЪРШВАТ ТОЗИ ПРЕВОЗ.НЕ СПЗВАНЕТО МУ ДОВЕДЕ ДО СЛУЧАЙТЕ В СВОГЕ ЯМБОЛ БЯЛА И ОЩЕ СТОТИЦИ.