14 Януари, 2021 18:38 2 621 21

Изхвърлиха десетки контейнери с кръвни проби до детска градина във Варна

  • кръвни проби-
  • контейнери-
  • детска градина

Отпадъците са вероятно на Кардологичната клиника и Мед. център, който е на гърба на Детската градина на ул. "Дрин"1

 Изхвърлиха десетки контейнери с кръвни проби до детска градина във Варна - 1
Снимка: Фейсбук

Десетки контейнери с кръвни проби са изхвърлени до контейнер за отпадъци на ул. "Жолио Кюри" във Варна в близост до детска градина, съобщи Varna24.bg, цитирайки споделена публикация в групата "Видяно и чуто във Варна".

"Това е до детска градина "Звездичка", ул. "Ж.Кюри". Мога само да гадая дали са от близкия мед. център. Мисля всички виждате, с какво са пълни тези спринцовки.....коментарите оставям на вас. Продължението е ...преди мен още са звъннали на 112 и още в 17.30 часа мястото е оградено и е отишла полиция. Браво за бързата реакция", гласи коментар в групата от вчера.

“Това са вакутейнери с кръв. От някоя лаборатория са. Опасен биологичен отпадък. Има специализирани фирми, които ги унищожават в екарисаж. Цената се определя според килограмите на отпадък. Това, което е на снимката е отвратително безобразие", гласи един от коментарите под публикацията.

"Отпадъците са вероятно на Кардологичната клиника и Мед. център, който е на гърба на Детската градина на ул. "Дрин"1, гласи друг от коментарите.

По случая вече са се сезирали институциите. Ето какво се посочва в съобщение до Varna24.bg от РИОСВ-Варна:

На 13 януари в 17:15 ч. в РИОСВ-Варна постъпи сигнал по "Зелен телефон" за изхвърлени игли и амбулаторни ампули пълни с кръв на ул. "Братя Георгиевич" №35, гр. Варна. Незабавно се организира и извърши съвместна проверка на място със служители на Община Варна и I-во РПУ при ОД на МВР-Варна.

При извършената на терен проверка се установи замърсяване на площ от около 1 кв.м с битови и биологични отпадъци, включващи епруветки със залепени етикети с имена, пипети, маски за еднократна употреба и стъклени вакутейнери пълни с кръв.

Дадени са предписания на кмета на община Варна за незабавно почистване на допуснатото замърсяване и предаване на отпадъците на лице притежаващо съответният документ съгласно Закона за управление на отпадъците.

РИОСВ-Варна ще сезира РЗИ-Варна за определяне произхода на биологичният отпадък и Районна прокуратура за установяване на извършителя и предприемане на всички необходими мерки съгласно екологичното законодателство.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УЖАС

    34 1 Отговор
    Потресаващо безхаберие! Дано да има адекватно наказани.

    Коментиран от #12

  • 2 Jeep

    25 1 Отговор
    A cе плaщa зa екaриcaж...изроди
  • 3 пенсионер

    23 1 Отговор
    у нас има ли институция, която да носи отговорност за някакъв проблем, възникнал вследствие на техните или на подопечните им
    ??????/

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Jeep

    22 0 Отговор

    До коментар #3 от "пенсионер":

    Не, но зa cметкa нa товa имa изгрaденa перфектнa cиcтемa зa колективнa безотговорноcт.
  • 5 Друг пенсионер

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "пенсионер":

    И да има е само на хартия. Калинки, които регулярно получават заплата в пъти повече от твоята и моята пенсия, взети заедно.
  • 6 Жоро

    11 1 Отговор
    Де го Гешев и ботокс министърчето??????
  • 7 Ами

    15 0 Отговор
    кочина
  • 8 Медуза

    12 1 Отговор
    А до контейнера, където са изхвърлени тези кръвни проби, стоят два вампира с кръвясали очи, ръмжат,облизват се и не дават на никого да се доближи.

    Коментиран от #16

  • 9 На листовките

    12 0 Отговор
    на лекарствата пише: "Не изхвърляйте в общия боклук, предайте ги на личния си лекар..." И какво: за да ги изхвърли той до най-близкия контейнер ;) Би било смешно, ако не беше трагично.Не ми се мисли какво би станало, ако малки деца се заиграят с тези неща. Пази Боже!
  • 10 От Варна

    10 1 Отговор
    И това е дело на медицински лица, които са запознати с всички правила за избягване на риск! Не е извършено от обикновен гражданин. Изобщо в сметосъбирането във Варна цари хаос. С цел пестене на пари, всеки се прави на тарикат. Редовна гледка до кофите за битови отпадъци е да има строителни отпадъци, мебели, текстилни отпадъци, остатъци от хранителни магазини. Фирмите изпразват само кофите, а останалото стои на купища от месеци. Не се почиства пространството около кофите, клошари разпиляват допълнително, изобщо ужас. Поне така е при нас в “Черничева градина”. Данък смет расте, никой в общината не слага ред в това безобразие....

    Коментиран от #17

  • 11 АНОНИМЕН

    10 1 Отговор
    На опаковките си пише всичко! От полицията за норматив могат да намерят откъде точно са! А ще търсят ли?! И ако търсят и намерят после какво!?
  • 12 🌹Една българска роза 🌹

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "УЖАС":

    "Добре дошъл във българия..."😆😆😆😆😆
  • 13 Виждащ

    7 0 Отговор
    Радвайте се ,че не са ги изхвърлели в морето,че тогава да видиш зарази,абе Бат Бойко къде си,що не си възпитаваш служителите от ГРОБ или имаш работа с джипката?

    Коментиран от #14, #19

  • 14 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Виждащ":

    Като му зачисляваш всичко на Бойко ,зачисли му и жена си ве! Те като нямат съзнание нито Бойко нито Радев никой неможе да ги оправи!
  • 15 чич тръмб

    2 0 Отговор
    те са новите ваксини бе не се гъбаркай
  • 16 вампир

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Медуза":

    ш се ваксинират с тях
  • 17 а по тоз казус

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "От Варна":

    храна годна за ядене няма за разлика от бедните западняци а?
  • 18 БРАВО БОКОООО

    0 0 Отговор
    ОТ КРЪВТА СТАВА КЪРВАВИЦА БЕ , ЩО Я ФЪРГАТ ?
  • 19 А ти

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Виждащ":

    сигурен ли си, че не са? Цяла тръба години наред директно отвеждаше л--ната на цял квартал в езерото...
  • 20 цербер

    0 0 Отговор
    Шефът и ръководството на Кардологичната клиника и Мед. център са за уволнение и глоби!
  • 21 Останалите

    1 0 Отговор
    са изципали в морето, да ваксинират туристите като се стопли