Last news in Fakti

20 Февруари, 2021 08:31 22 711 54

Мистерията с Янек се заплита

  • янек миланов-
  • васил капланов – каплата

 За последно Янек е видян на 31 юли вечерта, когато се качил в колата на бившия гард на Братя Галева – Васил Капланов – Каплата

Мистерията с Янек се заплита - 1

Половин година роднините на дупничанина Янек Миланов търсят истината за неговото изчезване. На 3 август 2020 г. се разбра за шокиращия случай в мутренска Дупница, след като близки на Янек сигнализираха, че мъжът е изчезнал мистериозно.

За последно Янек е видян на 31 юли вечерта, когато се качил в колата на бившия гард на Братя Галева – Васил Капланов – Каплата и оттогава следите му се губят. Според данни от разследването и от близки приятели на Янек, двамата са имали спор заради бившата жена на Каплата – Петя Николова.

Около 20 дни след изчезването на Янек институциите сякаш се събудиха. На територията на Дупница започна мащабна спецакция по издирването на Янек, главният прокурор на Република България Иван Гешев пристигна на място и се срещна с Марио Миланов – брат на изчезналия мъж. Тогава Гешев заяви: „Ще направим всичко възможно да не се върнат мутренските времена!“.

Почти веднага след посещението на главния прокурор в Дупница той нареди проверка по случая и в РУ Дупница. А шефът на районното Борислав Динев обяви, че няма закъснение в издирването на Янек. След няколко дни Васил Капланов – Каплата се озова в ареста, а след това го пуснаха под домашен арест. В момента той няма право да излиза от дома си, следят го и с гривна.

Междувременно Дупница се вдигна на протест. Жителите на града викаха под прозорците на полицейския шеф Динев „Къде е Янек?“, но отговор така и не получиха, пише Флагман.бг.

След официално запитване до Окръжна прокуратура – Кюстендил стана ясно, че срокът на разследването е удължен за трети път с още два месеца. Данните по него обаче били следствена тайна.

Затова официалната информация около изчезването на Янек Миланов продължава да бъде твърде оскъдна.

Досъдебното производство за отвличане бе образувано от Окръжна прокуратура-Кюстендил едва на 7 август, седем дни след изчезването на Янек. И към момента няма привлечен обвиняем.

След среща на Марио Миланов, брат на Янек, с главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство бе взето под специален надзор от Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура-София.

Оперативните действия се водят от екип от отдел Тежки криминални престъпления и убийства към Главна дирекция „Национална полиция“. Бяха извършиха няколко претърсвания от страна на служители на МВР, следови кучета и конна полиция в обширни райони около Крайници. Водолази извършиха огледи в язовир „Дяково“, както и водоеми около Самораново и Крайници. Издирването е съсредоточено там на база анализ на столичните разследващи.

Последното издирване се проведе в началото на месец декември, отново в язовир „Дяково“.

Главният прокурор Иван Гешев посети на два пъти Дупница. Първият път проследи старта на издирвателните действия, а при второто посещение обяви, че прокуратурата отваря "студени досиета“, свързани с Васил Капланов, основен заподозрян за изчезването на Янек.

На 21 декември Окръжен съд-Кюстендил освободи от ареста Васил Капланов-Каплата, който прекара в ареста близо 4 месеца по обвинение в закана за убийство към съпричастен със случая "Янек" дупничанин. Тази закана е отправена, докато Капланов бе под домашен арест по друго обвинение – държане на боеприпаси.

А срещу сина на Васил Капланов – Никола бяха повдигнати две обвинения за посегателства срещу автомобила на Янек Миланов, извършени месеци преди изчезването му.

Капланов младши бе освободен от ареста с мярка „Подписка“.

А фейсбук групата със 7500 членове, както и цялата общественост и сънародниците ни в чужбина продължават да крещят – „Къде е Янек?!“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 80 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gggw

    135 8 Отговор
    мутристан
  • 2 Като гост

    260 12 Отговор
    Жалка полиция, жалка държавица. Хора от които нищо не става окупират държавните служби и благоденстват. А народа се оправя както може, ако може.

    Коментиран от #5, #26

  • 3 Марек

    98 37 Отговор
    СА КАТ ПАДНЕ БАТЕ ША СА ВЪРНАТ И ГАЛЕВИ И БОЖКОВ

    Коментиран от #39

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 356

    117 7 Отговор

    До коментар #4 от "РАДИО ЕЛТО":

    Този "каплата" едва ли може да свърши толкова работа, ако имаше добри следователи отвадна щяха да намерят къде е скрил тялото, сигурно не е и добре заровено, каква мафия ? това са ганьовци

    Коментиран от #41

  • 7 Жоро

    22 76 Отговор
    Тоя изчезналия щом се е заиграл с бандитите също е бил разбойник и е правил незаконни неща
  • 8 Васе

    49 20 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Проклет да съм, че съм се пръкнал в тая кочина!

    Коментиран от #28, #44

  • 9 Гост

    49 34 Отговор
    Ами стани ти следовател и го намери като са неграмотни. За съжаление нещата не се случват като на Хорейшио в реалността
  • 10 мистерия??? вие наред ли сте

    105 1 Отговор
    абе каква мистерия какви глупости говорите бе хора мистерия няма има убийство !!!

    Коментиран от #32

  • 11 Психиатър

    74 6 Отговор
    Мафията си има държава
  • 12 Гадни копеуета

    60 5 Отговор
    Почеркът е СИК-@джистки.Мотивът също.
    Резултатът от разследването - като всички подобно до сега случаи .
  • 13 Еееее

    60 8 Отговор
    Оперативните действия на МВР и гешефтурата протичат основно в почесване на топки.
  • 14 Ромул

    41 15 Отговор
    Трябва да се направи нещо друго: да се обиколят някои от най-известните врачки, ходжи, магове и екстрасенси, да им се покаже негова снимка, и след известно време вторачване, самовглъбяване, надничане в отвъдното или миналото, те компетентно да се произнесат къде е Янек. Това звучи нелогично, но от стари хора знам, че понякога тънкия конец разплита цялата мистерия. След като си нямаме Хорейшио тук, или Еркюл Поаро, а само шерифа на шерифите-Гешев, този случай може да бъде разрешен само от свръхестествени сили, притежавани от някой индивид, дарени му свише.
  • 15 mom4eto

    61 5 Отговор
    Мистерията с Мата Хари също се заплита :)
  • 16 Запознат

    24 31 Отговор
    По случая работят най добрите с много години опит и правят и невъзможното повярвайте а ако не беше главния прокурор дори нямаше да стигне капланов до задържане!!!

    Коментиран от #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мата Хари

    44 9 Отговор
    Без грам физическо насилие могат да го накарат да си каже и майчиното мляко... Има такива медикаменти, от една инжекцийка ще крещи от болка и ще ругае майка си, че го е родила. Гешев да звънне едно телефонче на ЦРУ, КГБ или на Мосад, и за 2 дни ще стане по-велик и от Хорейшо... :-)

    Коментиран от #33

  • 19 незнайко

    40 2 Отговор
    Толкова голяма статия пълна с ЛОКУМ ! Щом досега не казват от разследването нищо по въпроса, значи се отнася до някаква група която следят ! Не казват и с какво са се занимавали тези господа . Каплата под домашен арест с гривна, но не е казал нищо на полицията ! Интересното е, че сина му върви по стъпките на баща си .
  • 20 ь МАЛЪК

    26 6 Отговор
    Умните ни ръководители дори накараха полицаите в редица да обикалят по полето и да тършуват из храсти и треви ! Много шум за нищо ? Имитация на дийност ! Напразни усилия в хаоса на безсилието им ? И какво .....всичко се забрави ли ?
  • 21 Пацо

    25 0 Отговор
    Има много такива случаи. Някои от тях са още по фрапантни и скандални. Всеки които се е доближавал до подобни истории знае това. Тотално са сбъркани законите и инструкциите както в прокуратурата така и в МВР. Един човек от улицата може за 24 часа да разбере как са нещата и кой седи зад определени престъпления. От безследно изчезнал до убийство нещата са доста различни. Всичко продължава 5 години и изчезналия се води умрял и нещата приключват. Ако някой се интересува от подобни неща нека види с Гугъл колко са такива случаи и колко са открити от полиция и прокуратура. И винаги става дума за пари,дрога ,имотни измами или други зловещи неща.

    Коментиран от #29

  • 22 Pilot

    24 2 Отговор

    До коментар #16 от "Запознат":

    И какво като са го задържали ?
    Проблема е , че са се забавили много , а и тия двамцата , ако имахме психолози , да са ги разгадсли ! А, в София там където се организират протестите срещу тиквата камери навсякъде, а в този мафиотски град сигурно 0 !
  • 23 Лост

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Верно ли":

    Сигурно двете гънки на мозъка, ако ги има.
  • 24 валерия

    33 1 Отговор
    И къде всъюност е новото, според заглавието, в заплитането?! Нито един ред нови данни! Безобразна журналистика! По 3 пъти едно и също само защото нямате с какви новини да запълните очевидно задължителния обем трафик.
  • 25 Aлфа Вълкът

    5 4 Отговор
    Дано не е свършил като Щефан от Влад – насилен сексуално!

    Коментиран от #35

  • 26 эээээээ

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "Като гост":

    Другата част от тия дето нищо не става от тях, висят денонощно по форумите и се оплакват, плюят по държавата. Вместо да се вземат в ръце си търсят оправдание.
  • 27 Янакис

    9 8 Отговор
    При условие, че всеки втори пишещ тук е мутра, а ако не е, при първа възможност ще стане, каква да е държавата. Погледни се - класика. Просто е въпрос на време и възможности.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Генерал

    14 7 Отговор

    До коментар #21 от "Пацо":

    А, още един знаещ, че и можещ. Хайде подай си молбата, Си-Вито и започни работа. Само, че има една подробност. Тия, всичките дето реват, че държавата не се справя, ще ревнат , че няма демокрация и някой им ограничава правата. Едно време беше лесно. Смазваш с бой всички заподозрени и роднините им. Няколко не издържат и си признават. Бой и на края в затвора влиза тоя без връзки и с неподходящо политическо минало. Май ви сърбят главите за "твърда ръка". Да, диктаторите не търпят конкуренция. За това при Мусолини, Хитлер и Сталин почти не е имало битова престъпност. Ама на 1 виновен да изгарят най-малко по 10 невинни си е добре. Добре е докато не се окажеш в месомелачката лично. Така, че внимавай какво си пожелаваш. Може да се сбъдне.
  • 30 Офицер

    16 8 Отговор
    А, покажи ми къде по света има държава, в която да няма неразкрити убийства и други престъпления. Изобщо знаеш ли какво е мафия или цетераш опорките на Позиштано-20. Ревни и "Мутри вън" и няма защо да се криеш.

    Коментиран от #54

  • 31 РАДИО ЕЛТО

    11 14 Отговор
    у нас мафията си има ДЪРЖАВА
    БОЙКО ГЕШЕВЛАНДИЯ

    Коментиран от #36, #37

  • 32 Кольо

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "мистерия??? вие наред ли сте":

    Бря , и на боб ли фърли ? Какво намери та да има защо да хвърляш бобеца ? Субект ,обект на престъплението ли ? Мотивите ? Веществени доказателства някакви? Аз като хвърлих на леща ми показа човека в бяло целия ,ама варница ли бе ,боя ли или някаква гадна киселинна вода отровна от предприятие в района не показа пустата му и леща. Така е като няма боб.
  • 33 Не баш

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Мата Хари":

    Подобно ,ама само говориш много и поне 80 % е истина. След това и полиграф плюс психолог. Първото дава насока за въпросите при второто защото първото е незаконно и няма как да го опишат за доказателство. Второто го затвърждава и кове на място. Кофти ,а ?
  • 34 МИХАЙЛОВ

    15 5 Отговор
    ....ВСИЧКО Е ЯСНО БЕ ХОРА...
    ....ЕТО ТОЧНО КАК СТОЯТ НЕЩАТА...
    ....НЯКОЙ ИЛИ НЯКОИ
    ОТ ПРЕСТЪПНАТА ГРУПА
    СА ИЗВЪРШИЛИ УБИЙСТВОТО
    НАЙ - ВЕРОЯТНО
    СЛЕД ЖЕСТОК ПОБОЙ
    И ИНКВИЗИЦИИ...
    ...МОТИВИТЕ
    НЕ СА СВЪРЗАНИ
    С НИКАКВА ЖЕНА...
    ...АМИ ЯНЕК Е БИЛ СВИДЕТЕЛ
    НА МНОГО ИЗВЪРШЕНИ
    ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
    ОТ ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ГРУПА
    ИЛИ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
    ИЗВЪРШЕНИ
    ОТ СЛУЖИТЕЛИ И АГЕНТИ НА МВР,
    ОБЩИНАРИ, ПОЛИТИЦИ,
    ДЕПУТАТИ, СЪДИИ, ПРОКУРОРИ,
    БИЗНЕСМЕНИ
    ИЛИ СВЪРЗАНИ С ТЯХ ЛИЦА,
    ТЕХНИ РОДНИНИ
    И ТЕХНИ ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА...
    ...И МНОГО ОТ ТЯХ
    СА АГЕНТИ И ИНФОРМАТОРИ
    НА МВР И ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ
    ФОРМАЛНО ЗА ПРИКРИТИЕ
    И СА НЕДОСЕГАЕМИ...
    ...ТОЗИ ИЛИ ТЕЗИ,
    КОИТО СА ПРЕЦЕНИЛИ,
    ЧЕ ЯНЕК МОЖЕ ДА ГИ ИЗДАДЕ
    И ДА СВИДЕТЕЛСТВА
    ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ
    СА ГО ПОРЪЧАЛИ
    НА ЕДНА ОТ МНОГОТО
    ГРУПИ ЗА ПОРЪЧКОВИ УБИЙСТВА
    В ДУПНИШКАТА ТЕРИТОРИЯ
    ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАН...
    ....А ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ
    НА ТИЯ ГРУПИ ЗА ПОРЪЧКОВИ
    УБИЙСТВА СЕ РЪКОВОДЯТ
    И КОМАНДВАТ
    ОТ АГЕНТИ НА МВР
    И ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ...
    ...И ПОРАДИ ТОЗИ ФАКТ,
    РАЗСЛЕДВАНЕТО БУКСУВА,
    ЗАЩОТО МВР И ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ
    НЕ ИСКАТ ДА РАЗКРИВАТ
    АГЕНТИТЕ СИ,
    ЗАЩОТО УЖ ТИЯ АГЕНТИ
    ИМ БИЛИ МНОГО ЦЕННИ
    И НУЖНИ...
    ...ДОРИ И КОГАТО
    ТИЯ АГЕНТИ НА МВР И СЛУЖБИТЕ
    ВЪРШАТ НАЙ - ГНУСНИ
    И ЖЕСТОКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,
    КАТО УБИЙСТВА, ОТВЛИЧАНИЯ,
    ИНКВИЗИЦИИ, ПОБОИЩА,
    ИЗМАМИ, ГРАБЕЖИ НА ИНКАСО...,
    ДДС ГРАБЕЖИ,
    НАРКОТРАФИК,
    КОНТРАБАНДА НА ЦИГАРИ АЛКОХОЛ
    РЕКЕТ И ИЗНУДВАНИЯ, ЛИХВАРСТВО
    ...А МРЪСНИТЕ ПАРИ
    ПЕРАТ ПРЕЗ АВТОКЪЩИТЕ
    И СТРОИТЕЛСТВОТО...

    Коментиран от #45

  • 35 Усмивката

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Aлфа Вълкът":

    Има ли ги те мутрички още ,или позалезнаха - окончателно ? Питам за един приятел,че го интересува ! Благодаря ви г/не предварително !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Mecho

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "РАДИО ЕЛТО":

    Така си е господине ! Те са в пряк контакт със извънземните ....нали ?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Нерон

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Марек":

    А сега остава само да кажеш кои са и мутрите , щом казваш , като падне бате , ще се върнат еди кои си !?
  • 40 Ген И Водков

    13 2 Отговор
    Боли ме прожектора за тия мутри.
    Да питат сестра галева, тя мое и да знае де е.
  • 41 ОСВЕН АКО БОКО

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "356":

    УБИЕЦА Е ДЕЙСТВАЛ ЛИЧНО!!!
  • 42 ИЯО

    18 1 Отговор
    Къде да е Янек?- Не ви ли стана ясно-във варела със сярна киселина.
    Жалко за човека.
  • 43 Alex

    16 1 Отговор
    Сещам се за случая със сестрите от Пазарджик. Там също нещата не се изясниха, а сякаш ги натъкмиха.
    Мафията може да си има хора в разследването, особено в Дупница, но и в другите по-малки населени места в Бг.
  • 44 Ами

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Васе":

    Да беше се пръкнал в Сомалия ...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Мохамед

    21 0 Отговор
    Като хванете каплата и синчето му, и ги закарате на тихо в гората и започне дрането, всичко ще си кажат и не само за Янек, но и за всички извършени престъпления откакто се помнят.
  • 47 бокошкафа

    14 5 Отговор
    150 убиства на 150 мутри насред софия по сред бял ден сто и педсет ръце и 150 сърца престанаха да бият за да изгрее тя малка червена звезда -бойко
  • 48 djemmil

    0 2 Отговор
    ТАРГОВИЩЕ МУТРАТА Е ОТ 30 ГОДИНИ И ОЛИЦИАТА Е С НЕГО
  • 49 Попа

    6 0 Отговор
    Искарайте му два, три зъба без упойка, всичко ще си каже.
  • 50 амин

    3 0 Отговор
    Кой знае къде почива в мир.
  • 51 гост

    2 0 Отговор
    Под номер 9. Едно време бяха следователите на ниво. Сега е ден да дойде друг да мине, да направят 20 години за пенсия, 20 заплати и в строителството. Разпасана команда. Но не са за обвинения, защото както лекарите и те искат западни запати, но те са с две висше, с няколко езика. В БГ е спокойно. А на запад на седмица имали по 2 тежки случая през нощта. В българия е haylayf
  • 52 потребител

    3 0 Отговор
    Това отпарцалът БЛИЦ ли го преписахте,защото не се чете нищо ново поне за последните 4-5 месеца?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.