Last news in Fakti

27 Март, 2021 14:25 2 851 3

Четиримата обвинени за убийството в Търговищко остават в ареста

  • търговищко-
  • ралица-
  • убийство-
  • побой

Двама от предполагаемите извършители на фаталния побой над 51-годишен мъж са непълнолетни

Четиримата обвинени за убийството в Търговищко остават в ареста - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

В няколко съдебни заседания Окръжният съд в Търговище разгледа внесените от Окръжната прокуратура предложения за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за четиримата обвинени в извършването на убийството в търговищкото село Ралица на 23 март, когато в крайпътна канавка край село Ралица бе намерен трупът на 51-годишен мъж от село Подгорица, съобщиха от съда днес.

Разследването още е в начален етап, но по всички дела съдът е преценил, че са налице предпоставките на чл. 63 от НПК - обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, както и реална опасност да се укрият или извършат друго такова. Обвиненията и на четиримата са за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда не по-малко от 10 години "лишаване от свобода". Единият от тях е извършил деянието при условията на опасен рецидив. Двама от извършителите са непълнолетни и за тях съдът приема, че има изключителност на случая и това е основание за задържането им наред с останалите предпоставки.

Определенията на съда не са окончателни. При подаване на жалби от задържаните, те ще бъдат разгледани от Апелативния съд във Варна, на 6 април.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Константине

    18 0 Отговор
    Пак за катунци става дума нали? Затова и така бедно си я постнал статията! Няма да ги осъдят, но няма и да ядат кебапчета на тези избори!
  • 2 БПФ

    5 0 Отговор
    На дръвникът !!! Стига сме търпели тази напаст.
  • 3 pbdan

    6 1 Отговор
    Без да съм юрист бих дал няколко предложения за намаляване на престъпността. 1. Премахване на долния праг от 1 МРЗ при който кражбата се счита за маловажна. Една баба с откраднати 2 кокошки, 1 коза и току що получена пенсия от 200лв. сумата е по-малко от 510лв. , но за нея е всичко. Убиват и се гаврят и за 5лв. 2. Въвеждането на малки, но ефективни присъди( 1 седм.; 2месеца напр.) за дребни кражби, хулиганство, сбиване, за сметка на дългите, но условни. 3. Рязко увеличаване размера на наказанието при рецидив, трети и повече пъти(по американски образец). 4. Кумулативност на наказанията, а не както е сега - излежаване на най-дългото. 5. Затворът не е за почивка, а за тежка и смислена работа(тухларни, каменни кариери, пътища, изкопи). 6. От съда директно в затвора, а не да го търсят после. 7. Социалните помощи да се спират до изплащане на наложена глоба, а не да са неприкосновенни както е сега. 8. Майчинство за жени над 18г.