Last news in Fakti

31 Март, 2021 16:20 2 457 15

Прокуратурата разследва случая със сина на кмета на Панагюрище, укрил се след катастрофа

  • панагюрище-
  • катастрофа

Посред нощ 21-годишният И. Б. е ударил три паркирани автомобила, а после се е разбил във витрина на магазин

Прокуратурата разследва случая със сина на кмета на Панагюрище, укрил се след катастрофа - 1
Снимка: БНР

Районната прокуратура в Пазарджик е разпоредила да бъде извършена проверка за действията на полицейските служители от РУ-Панагюрище във връзка с издирването и установяването на 21-годишния И.Б., причинил катастрофа в гр. Панагюрище и се укрил, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Дадени са указания да се снемат обяснения от служителите на МВР, посетили произшествието, включили се в издирването на извършителя и техните действия за установяване на местонахождението му. Проверката ще бъде извършена от отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР.

Установено е, че на 30 март 2021 г,. около 02.00 часа, в гр. Панагюрище, И.Б. причинил катастрофа с управлявания от него лек автомобил, марка Subaru, като ударил три автомобила, врязал се във витринно стъкло на магазин и офис. Водачът напуснал местопроизшествието и се укрил. Няколко часа по-късно автомобилът му е бил намерен изоставен край близкото село Панагюрски колонии. Започнало е издирване на И.Б., който е установен и задържан.

Досъдебното производство за пътното произшествие ще бъде взето под специален надзор от Апелативна прокуратура-Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    33 5 Отговор
    Млада гербава смяна от младежите ГЕРБ.

    Коментиран от #3, #13

  • 2 Дельо Хайдутин

    22 2 Отговор
    А другите четирима с него и те ли са гербави дечица? Затова ли ги крият?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гадно

    13 1 Отговор
    На тати юнака остава през това време докато са го търсили автомобила да е обявен за откраднат тогава ще му пръднат нали знаете на какво.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хахахах

    15 0 Отговор
    И какво има да разследват знаят кой е знае се какво е направил за бягство от ПТП се води като пиян и толко отнема му се СУМПС плаща щетите и готово кво е това разследване ква е тая драма или да ще го влачат 2г да се разбере кой колко ще дава и тати на кой баш е човек нямам думи

    Коментиран от #10

  • 7 В лабораторията виднага

    17 0 Отговор
    Бас ловя че е жасал мокър амфетамин, малко трева и 3-4 бири Загорка

    Коментиран от #11

  • 8 Гоуст

    12 1 Отговор
    Сега г-н. Наблюдаващият Прокурор две години ще пише обвинителен акт как витрината изневиделица е изскочила пред доброто момче, дето грам не се е правило на бабаит и никога не е шмъркало. В резултат му е докаран стрес и лумбаго на момчето и е пропуснал официалното откриване на кръчмите на 1ви Април.
  • 9 Назнаещ

    11 2 Отговор
    Досещам се ама все пак да питам-той,кмета де от коя партия маже да е? Все пак така лесно да се изсулва от закона,ами ако бях аз как ли щеше да е?
  • 10 Хккхх

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хахахах":

    Абсолютни две години без книжка и солена глоба. Не го водят пиян, защото няма как да се докаже. Играл съм на това хоро. Самокатастрофирах и се появиха на следващият ден. Глоба и без книжка.

    Коментиран от #14

  • 11 Бклнжйй

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "В лабораторията виднага":

    И като каже, че ги джасал след катастрофата. Не става. Не се получава и никога не се е получавало. Може да го обуят А наказателно производство само за значителни имуществени вреди.
  • 12 Гост

    9 0 Отговор
    Действията на този "мъж" пoкaзвaт нивото му на възпитание, мaниeр нa пoвeдeниe, мaнтaлитeт! Пo cъщият нaчин щeшe дa избягa и aкo бe блъcнaл чoвeк, бeз дa ce oпитa дa му oкaжe пoмoщ! Eтo тoвa e плaшeщoтo! Възпитaниe нa личнocти, кoитo нe нocят oтгoвoрнocт зa дeйcтвиятa cи, a бягaт и ce крият кaтo плъхoвe!
  • 13 шушумига

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Какъв ГЕРБ този е от МК Новото Време 4ри мандата вече , на последните избори втори беше представителя на БСП а трети този ха ГЕРБ!!
  • 14 Реалист

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хккхх":

    Излиза, че не е глупав или някой го е посъветвал. Какво да се прави такъв е закона - глоба и без книжка. Лошото е, че и други ще го запомнят случая и ще действат така като него, а накрая ще изкарат и полицаите виновни, че не са тичали цяла нощ да го търсят.
  • 15 007

    0 0 Отговор
    От публикуваното може да се направи обосновано предположение за извършено престъпление по транспорта, в хода на което наблюдаващия прокурор трябва незабавно да назначи комплексна химикотоксикологична експертиза и веднага ще стане ясно дали дееца е бил под въздействието на опиати или алкохол към момента на извършване на деянието. При този казус трябва да се отговори на другите важни въпроси :Защо дееца не е останал на местоизвършването и да изчака разследващите органи? След като е подаден сигнал до полицията с номера на автомобила- причинил ПТП , какво са правили полицейските служители почти шест часа, а не са предприели незабавни оперативно -издирвателни мероприятия за издирването на автомобила и установяването на лицето , което го е управлявало ? Именно това поражда съмнения ,че отново ще се опитат да прикирият извършителя на правонарушението,като най вероятното това е станало тъй като при справкта за МПС , която става за секунди в масивите на МВР е лъснала собствеността на въпросното МПС. Веднага услужливи полицейски служители са подали информация и са дали указания за поведението на извършителя, но всичко е станало със знанието и под чадъра на ръководни служители от местната полиция.