Last news in Fakti

22 Януари, 2013 08:59 13 193 19

Личностна криза или дълг от 200 000 лева - причини за трагедията в Пловдив (обновена)

  • убити-
  • семейство-
  • тепавичарови-
  • пловдив

Личностна криза у бащата вероятно го е подтикнала да убие себе си и семейството си, заяви пред бТВ Данко Йорданов, психолог към МВР-Пловдив, коментирайки втория в рамките на две седмици случай, при който е ликвидирано цяло семейство.

По думите му все още се работи по веществените доказателства от мястото на трагедията, затова информацията е малко. „Причините още не са ясни – може да са от финансов, семеен, здравословен, междуличностен характер”, добави експертът.

В понеделник той е провел разговор с бащата на Георги, който бил в шок и не подозирал за каквито и да било проблеми в семейството на сина си. „Човекът е в неведение, на празниците са били в Нареченски бани и всичко е било нормално. Каза, че семейството има ведомствено жилище – синът му е работел в базата в Граф Игнатиево”, обясни още Йорданов.

Според него убитото пловдивско семейство Тепавичарови е имало планове за бъдещето. Съпругата Николина щяла да започва собствен дребен бизнес – развиване на търговска дейност, за целта бил нает магазин. Допреди убийството работела в магазин за кухненски плотове в квартала.

Нормалния семеен образ на Тепавичарови подкрепиха и думите на техния съсед Иван Тодоров: „Живееха съвсем нормално, гледаха си децата, всичко изглеждаше наред. Видях ги за последно миналия петък. От съседите никой не е чул изстрели. Не знаем по кое време на денонощието е станало убийството. По-голямата част от обитателите на блока обаче са възрастни хора”.

Според Нова телевизия пък невъзможността да изплащат кредит от 200 000 лева е сред версиите за четворното убийство, което разтърси пловдивския квартал „Кючук Париж”.

Кредитът е бил изтеглен през 2008 година. Тепавичарови искали да превърнат наследствена къща в Чепеларе в семеен хотел. Печалбата от стаите трябвало да покрива вноските по кредита. Кризата обаче притиснала семейството и те не можели да погасяват задълженията си към банката.

Преди дни съпругът Георги Тепавичаров продал къща и два парцела в Нареченски Бани.

Работата на полицията по случая продължава. Предстои да бъдат направени редица експертизи и други процесуално-следствени действия.

Съседи на семейството отхвърлят категорично версията, че бащата е застрелял близките си и след това се е самоубил. Те се съмняват, че външен човек е влязъл и е извършил зверството, като твърдят, че никога не са чували скандали от жилището на Тепавичарови.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колижън

    0 1 Отговор
    Ето до какво водят експериментите за контрол над ума извършвани от определени кръгове, имах подобен случай с мой близък, момче на 25 изведнъж изтрещя и беше опасен за себе си и за останалите. В кратките моменти на връщане на съзнанието му, казваше че все едно нещо или някой, кара умът и тялото му да правят неща които той не иска. След поредния инцидент се наложи да го подстрижат гола глава за да го зашият и тогава намериха лепен разрез по кожата на главата му, там откриха и чипът, с който го побъркваха. Ето това и нас ни чака когато ни сложат подкожен чип.

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Кофти

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Колижън":

    Много си прост бе, може ли такива глупости да пишеш под статия за подобна трагедия!! :(((

    Коментиран от #5

  • 3 Факт!!!

    0 1 Отговор
    200 000 лева и къща в Чепеларе! Това вече изнасява нещата! На снимките мъжът изпитва страх от нещо!
  • 4 СС

    0 1 Отговор
    "Кофти" си не само ти но и мислите ти, трагедиите са ни ежедневие, в Сирия избиват стотици деца , но не говорите за това. Зад всички трагедии стоят действия на определени кръгове хора , така че в случая нещо или някой го е подтикнало да избие семейството си, нищо не се случва ей така без причина.
  • 5 Колижън

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кофти":

    Това, че малкото ти мозъче, което ти служи да ядеш .ереш и е..еш не може да го осъзнае, не означава че са глупости.

    Коментиран от #6

  • 6 Кофти

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Колижън":

    Заври си теориите за "чип в мозъка" ........! Като те чета, буди спокоен, на теб няма да ти се случи, щото нямаш мозък!...
    ИМАЙТЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ поне към близките на починалите, преди да пишете глупости под статията...
  • 7 Dragan

    1 1 Отговор
    Пичове, как се теглят 200 хилки кеш за ремонт на селска къща? С какво ги е обезпечил? Със заплатата от граф игнатиево? и за чий ги е набил в таков безумие? или кеша от продадените имоти е бил в апартамента и някой ги застрелва и краде кинтите? Хммм
  • 8 диан

    1 1 Отговор
    А така то аз писах
    пишете колко е дължал
    и истината лъсна
    а още колко ли такива ще има:(
  • 9 Сакън

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Колижън":

    Не, че нещо, ама подозирам че сте семейно обременени с психично заболяване, в случая - шизофрения.
  • 10 Капитан Петло Войвода

    1 4 Отговор
    Всички които нямат деца и неса съсдали такива не пишете глупости за хората тъй ката медиите са на определени хора които в продължение на 20 години маниполират и лъжат хората че каква ли не причина ще измислят та само и само да нее виновна държавата за слабата социална политика която са води за безхаберието на управниците за народа какво става .хората са гладни и бедни и това е ясно но никои него признава защото такава е програмата

    Коментиран от #19

  • 11 гост

    1 1 Отговор
    Жалко за тези 4 български души.
  • 12 ооввв

    1 1 Отговор
    някой ги еубил сигурно за наследство или манги жалко за тях и дичецата
  • 13 Чичката

    0 1 Отговор
    Дано не съм прав - но в самотните дни и нощи когато мъжът е бил по казармите, тази хубавица сигурно си е мислила за глупости. И ако офицерът я е хванал че ги е правела ...

    Коментиран от #14

  • 14 Сержант Георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Чичката":

    Уф, ти да не мислиш, че е единствена! Не се сещам за никой, непрескачал до някоя съседка, близка, позната или каквато и да е там. Не, че престъпленията от страст са рядкост, но едва ли е това причината. А и една такава хубавица... А откога сержантите са офицери?!
  • 15 отчаян

    1 0 Отговор
    на къде отива тази наша родина БЪЛГАРИЯ само се чудя...господ да ни е на помощ
  • 16 Ivan

    0 1 Отговор
    Гаджето ме заряза, какво да правя ;(;(

    Коментиран от #17

  • 17 вики

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ivan":

    напий се иди на дискотека и забий нова
  • 18 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 19 оптимис

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Капитан Петло Войвода":

    Имам две деца,и поради тази причина кътаме вече 10гд парички за жилище,но за заем от кръвопийците не смея и да си помислям.Жалко за хорицата,но кредитите дори и в развитите страни водят до самоубийство.