12 Май, 2021 14:00 4 905 3

Извънредна новина за бременната Дениза, убила майка си

  • каснаково-
  • убийство

20 дни преди да убие майка си младата жена била изписана от психиатрията в хасковския квартал "Болярово" с общо формулирана диагноза "психично заболяване"

Извънредна новина за бременната Дениза, убила майка си - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Арестуваната за убийството на майка си в димитровградското село Каснаково 31-годишна Дениза Бояджиева ще ражда в затворническата болница на Ловеч, пише "Марица".

"Откакто е заченала, не е ходила на лекар. След преглед на задържаната гинеколози установиха, че терминът ѝ е на 20-и т.м.", потвърдиха източници на изданието.

Веднага, след като Окръжния съд в Хасково наложи най-тежката мярка за неотклонение на Дениза, обвиняемата бе пратена в болницата към затвора в Ловеч. Освен грижите по бременността ѝ, там на Бояджиева ще бъде направена и задълбочена психиатрична експертиза.

"Ако, дай боже, раждането мине успешно, бебето или ще бъде предадено за отглеждане от роднини, или ще отиде в приемно семейство. Това обаче ще решат социалните служби", коментираха запознати с процедурата.

Според разследващите, Дениза разчленила 52-годишната си майка Петя Бояджиева в двора на къщата им в Каснаково. Убийството било извършено на 12 април, а беше разкрито 4 дни по-късно, след като другата дъщеря на жертвата се натъкнала на ужасяващата гледка в селския двор. Китките и стъпалата на жертвата били отрязани.

31-годишната обвиняема направила признания, но след убийството опитала да почисти мястото на престъплението. За ДНК анализи са пратени няколко брадви и много ножове, иззети при огледа в Каснаково. Намерен е и несесер с хирургически инструменти.

20 дни преди да убие майка си младата жена била изписана от психиатрията в хасковския квартал "Болярово" с общо формулирана диагноза "психично заболяване". Тези проблеми имала от малка. Веднъж дори, при обостряне на състоянието ѝ, си отрязала парче от кутрето на една от дланите и пръст от стъпалото. Често се държала агресивно и с близките си.

При определянето на мярката ѝ за неотклонение в Хасково Дениза Бояджиева даде неадекватни обяснения. Тя заяви пред Темида, че държи да присъства и участва заедно със съдебния лекар Христо Еленски при аутопсията на майчиния ѝ труп.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Менгеле

    9 1 Отговор
    Що да не присъства.Както е видно - става за патоанатом.
  • 2 Ха ха

    2 1 Отговор
    Ще си иде мърцина една звезда в световната хирургия.
  • 3 Роза

    0 0 Отговор
    Горкото дете,което ще се роди!Дано никога да не разбере коя е биологичната му майка и какво е извършила!За съжаление,никой не може да избира родителите си!