Last news in Fakti

15 Май, 2021 18:11 4 015 10

Престъпни саботажи заплашват десетки човешки животи (СНИМКИ)

  • трамваи-
  • табла

Самите информационни средства се монтират по начин и технология, одобрени от "Столичен електротранспорт" ЕАД

Престъпни саботажи заплашват десетки човешки животи (СНИМКИ) - 1

Истинска кървава драма може да се разрази заради криминални опити за компрометиране от недобросъвестни служители в трамвайно депо "Искър" на една безвъзмездна инициатива, целяща качествена информация за пътуващите в трамвайна линия 20 и улесняване труда на водачите.

Историята започва през лятото на 2020 година, когато екипът от специалисти на Марио Евстатиев и Николай Александров започва мащабната реализация на проект "Нов живот за старите табели" по силата на който инсталират електронни маршрутни табели в доставените през 1990 година мотриси тип Т6Б5. Проектът е подкрепен и от Заместник-кмета по транспорт на София, а реализацията му дава съвсем различен облик на старите мотриси. Пътниците също се радват на промяната, тъй като до тогава, трамваите от модела, които обслужват линия 20 бяха с трудно видими пластмасови табели, често изгорели от слънцето и нечетими.

Престъпни саботажи заплашват десетки човешки животи (СНИМКИ)

Самите информационни средства се монтират по начин и технология, одобрени от "Столичен електротранспорт" ЕАД.

Това обаче не пречи на опитите за компрометиране на безвъзмездния труд на експертите, които се оказват изправени пред сериозен проблем с компрометиране на монтажните елементи на челната електронна табела. Проблемът остава незабелязан до 11-ти април, когато нищо неподозиращ водач едва на е пратен в болница от внезапно падналата в следствие на компрометирани връзки 20 килограмова челна табела.

Престъпни саботажи заплашват десетки човешки животи (СНИМКИ)

Експертите се самосезират и пристигат на място в депото, повикан е и началника, който обаче не приема казуса сериозно, а последващата проверка, която те сами правят установява общо 4 от 15 мотриси с компрометирано укрепване на челната табела, като последния случай е открит вчера 14.05.. Екипът е сезирал общинските власти. Призив за политическо решение от страна на отговорните фактори, те отправиха днес и чрез страницата си "ИБИС техници - София". Повод за призива е, че констатираните случаи на самоволни и опасни промени по монтажните елементи на информационните табели са окачествени като "дребни глупости", а адекватно разследване на казуса в депото не се извършва.

Престъпни саботажи заплашват десетки човешки животи (СНИМКИ)

За да не се стигне до инцидент с пострадали, те настояват за адекватни мерки и дисциплинарни наказания на отговорните лица в депото, засилен контрол върху самоволните промени от страна на водачите по отношение на конструкцията на превозните средства, както и за елиминиране на политическото и синдикално лоби, което пречи на стъпките.

Текст и снимки: Марио Евстатиев


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отговор

    17 0 Отговор
    Как Кой го е сложил.Сложил го е ННН - Някой Некадърник Наш.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ННН от ГЕРБ

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Отговор":

    Сега пък шплент!

    Всичко построено от Борисов пропада!
    Метро, магистрали, плочки на тротоари...

    Коментиран от #5

  • 4 Не че нещо

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Без майтап":

    Ама и за това ли ви е виновен той?????
  • 5 Някой

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "ННН от ГЕРБ":

    Ще се радвам да покажете снимки от, които се вижда как той лично лее бетон, реди плочки или асфалтира. Гледам сте запознати с работата му и не би трябвало да ви е проблем това.
    Повтарям лично той!

    Коментиран от #7, #9

  • 6 той

    1 6 Отговор
    Как кой, инджинер Ганев учил в маскофския университет инджинерни науки.
  • 7 Посетител

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Колега! Как може да се съмнявате, че лично Той не е лял бетон, редил плочки и асфалт полагал?!? Нали от 12 години ни проглуши ушите с неговото АЗ, АЗ, АЗ... Без Него нито слънцето изгряваше, нито луната залязваше!!! Не бива тъй, колега, не бива! Баце е туй!
  • 8 Посетител

    2 1 Отговор
    Чак пък саботаж... Както вече посочиха, сторено е от ННН.
  • 9 Радвай се

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Подобен начин на управление, води до такива резултати. Фирма, спечелила обществената поръчка - наши хора, с процент за чекмеджето. Фирма изпълнител - също. Контролен орган - отбор калинки. После като се събори нещо, току що открито и платено скъпо и прескъпо, що така стана. Ами, затова!
  • 10 булгарин

    0 0 Отговор
    когато през соца внесоха новите ИКАРУСИ, имащи модерно парно с мининафтова горелка - ВСИЧКИТЕ бяха откраднати от шофьорите и монтьорите в гаражите и ги занесоха по селата си да се топлят там с крадената нафта. софиянци мръзнаха десетки години КАТО РЕЗУЛТАТ. такова племе сме и сега. като има един лъскав болт м8 над носа си- ще го открадне. идете по вилите и селските къщи на хората от авто и електро транспорт и ще откриете доста имущество на фирмата им. знаете ги тези неща, ама дай да търсим под вола телето...