Last news in Fakti

15 Май, 2021 21:37 7 389 14

Разлог се вдигна на протест

  • разлог-
  • протест-
  • бой

Причината е пострадал младеж при масов бой

Разлог се вдигна на протест - 1
Снимка: БГНЕС

Мирен протест пред сградата на съда в Разлог в защита на младеж, пострадал при масово сбиване в заведение в четвъртък вечерта, предизвика напрежение между жители на града и на ромската махала.

Над 200 жители на Разлог се събраха на мирен протест в центъра на града, като се придвижиха и сградата на Районния съд, където в момента магистратите решават какво наказание да наложат срещу петима задържани жители от ромската махала в града, които предизвикаха масово сбиване в заведение в центъра на Разлог.

То беше предизвикано от забележка към 10-годишно дете, което обикаляло масите в кафенето. При масовото сбиване пострада 24-годишен младеж, уточнява БНР. Близките на задържаните се опитаха да предизвикат мирно протестиращите, което наложи намесата и на полицията.

На място пристигна областният директор на МВР Дойчин Дойчинов, който по-късно заяви, че напрежението е овладяно. В очакване на решението на съда пред сградата се бяха събрали много хора. Повечето от тях настояват за присъди, а не както се коментира неофициално, налагане на санкция по указа за борба с дребното хулиганство.

В крайна сметка Районен съд - Разлог отложи образуваните днес наказателни дела от административен характер по 5 полицейски преписки по УБДХ на 5-има нарушители. След заседание, продължило 6 часа, съдът отложи делата за събиране на гласни доказателства и допусна експертиза за лицево разпознаване на нарушителите.

Делата са насрочени за 21.05.2021 г. от 10:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Рокер

    65 20 Отговор
    Не ме интересуват помаците-еничари на бойко нека циганите ги и вият , имат работа в общините и София, бизнеси, събориха държавата! ... Само някой да им вземе Българския флаг, че е рамазан!...докато се усетим Помаците ни нахъсаха и хвърлиха на кучетата и в катуница преди години и гърмен.. Бойко колко грехове имаш да изкупваш
  • 3 Made in Bg

    65 4 Отговор
    Да видим сега,дали БГ съдът ще наложи Върховенството на закона,който не трябва да толерира престъпност, анархия и беззаконие,както трябва са се случи в една правова държава,но уви неслучващо се в БГ от години! /Изпитал към го на своя гръб/

    Коментиран от #10

  • 4 Радио Келто

    86 4 Отговор
    Една рота войници, свободен прием в ромското гето, палки по кратуните на всички мъже, а и по някои женски дирници, два Зил-а да ги качат вътре, разходка до някое пусто място, демонстративно зареждане на АК-47 и сухо изречение: Ще слушате ли, ще спазвате ли законите? И толкова.

    Коментиран от #14

  • 5 Име

    98 9 Отговор
    Това е наследството от 11 годишното управление на разБойко !! Пълно обгрижване на ромите майчински, ,помощи, усилено раждане, пробации, рецидивисти с присъди по 3 -6 месеца и резултата всички го виждаме!
    На времето рецидивистите просто изчезваха, даваха им присъди с които си умираха в затвора!! Става въпрос за рецидивисти, това са непоправими бандити!
  • 6 Сух

    100 3 Отговор
    10-год. дете което обикаля масите, тоест да разбираме, че е ходило да прости и някой го е натирил и са дошли братята роми.. Що криете и премълчавате, нали се сещате, че по този начин толерирате тяхната постъпка. Ама не забравяйте, че утре може на вас да ви се случи журналистчета..

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хехе

    65 3 Отговор

    До коментар #6 от "Сух":

    Сух, ти не си имал работа с циганета да видиш колко са нахални и невъзпитани! За секунди ще ти скъсат нервите! Аз съм продавал на времето срещу училище дето половината деца са роми, и междучасието ме побърквахас техните номера и кражби! Чудят се как да те увъртят, за да те излъжат, деца по на 10 -15 години, а за големите да не говорим! Ти изобщо в България ли живееш, или си ром!
  • 9 ВАНКО ЛЕВСКАРЯ

    72 2 Отговор
    ГЕНЕРАЛ ЧОЧООЛУ КЪДЕ СИ ??????? ЛИПСВАШ НИ . САМО ТИ МОЖЕШ ДА СЕ СПРАВИШ С ТАЗИ НАПАСТ.
  • 10 Точно така

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Made in Bg":

    Трябва да се наложат сурови наказания на протестиращите, защото този процес е опит за намеса и влияние на работата на независимият съд.
  • 11 Васил

    3 1 Отговор
    Докога електората на Герб ще си развява байрака трябва да им се даде урок.
  • 12 валентин

    2 0 Отговор
    Дочут разговорот мен.
    За помощи да питам сам дошла.
    Самотна майка ли сте?
    Да живея с брата на мажъ ми.
    Попълнете тази декларация.
    А АЗ СЛЕД ТРИ ОТИВАНИЯ НА ГИШЕТО(след попълване на викторина с 10 листа с безмислено глупави въпроси) ЗАЩО МИ НОСИШ ПРЕСНИМАН ГОЛЕМИЯ ТАЛОН ТРЯБВА МИ ОРИГИНАЛА.
    И ТОВА ЗА ДА МИ ДАДАТ ВИНЕТКА ЗА ИНВАЛИД.
  • 13 БПФ

    5 0 Отговор
    Тия наглеят вече и из социалните мрежи, според разни хъхреци било "правилно" всеки да си защити детето - демек за един шамар (ако е имало и такъв) да нахлуе цяла орда и да пребие десетина човека.
    Предлагам да вземем пример за ответна реакция тип Х 100... и например когато хъхрек изнасили и убие безпомощна старица, да изтрeбваме по цяло гeто !!!
  • 14 Дедо

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Радио Келто":

    Загуба на време. " Има човек - има проблем, няма човек - няма проблем"