Last news in Fakti

20 Май, 2021 09:41 2 788 45

50 нападения над влакове у нас само за 5 месеца

  • нападения-
  • влак

Най-често нападенията от началото на годината са в Пловдивско, в участъка Труд – Филипово, показват данните на БДЖ

50 нападения над влакове у нас само за 5 месеца - 1

50 нападения срещу влакове на държавните железници са регистрирани от началото на годината. 13 са покушенията срещу влакове на БДЖ от началото на годината с поставяне на препятствия върху релсите, три пъти повече са посегателствата с камъни по мотриси и тренове на превозвача, предава Монитор.

Тъжната статистика на терора многократно е била обект на материали в медиите, но без реално решение на проблема. Вандалските актове стабилно се увеличават като през 2018 г. те са били 45. През 2019 г. замеряни с камъни са били 59 влака, а над 80 композиции са били нападнати през изминалата година.

Най-често нападенията от началото на годината са в Пловдивско, в участъка Труд – Филипово, показват данните на БДЖ. Само за ден два влака са нападнати. Първият е спрян и замерян с камъни. Случката е от покрайнините на Нова Загора с влак, воден от нов локомотив на железниците. Според разказа на един от пътниците - Борислав Лазаров, на релсите са оставени гума и камъни, което е принудило машиниста да спре композицията, предаде Нова телевизия. Отново по разказа на пътника, след като отварят вратите, влакът е нападнат от група мъже, които започват да хвърлят различни предмети по вагоните.
"Излязохме от гара Нова Загора, когато влакът набра висока скорост - 80-100 километра. В един момент се чу адски удар, като гръм. Вагоните се залюляха и влакът спря като след аварийна спирачка. Видях две джанти, които бяха смачкани от преминаването върху тях, имаше и големи камъни”, обясни Лазаров. Пътниците си помислили, че влакът дерайлира заради залюляването на вагоните, което се е получило.

"Докато машинистът правеше оглед, група хора наскача от близката махала. В момента, в който отворихме вратите, започнаха да замерват влака с каквото им падне. Бяха някъде около 30-ина души, може и повече”, добави още пътникът. По думите на Лазаров никой не е направил обстоен оглед на композицията след случката. Няколко часа по-късно в Пловдивско друга мотриса става обект на нападение, научи "Монитор“. За щастие няма данни за пострадали пътници.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сиган

    40 1 Отговор
    Движи се тропа не знам какво е и го бием!
  • 2 Дивия запад

    73 0 Отговор
    Индианци нападат Железния кон.Къде е кавалерията!?

    Коментиран от #11

  • 3 Covid

    42 3 Отговор
    Добре че няма все още скалпирани бледолики

    Коментиран от #8

  • 4 ИнвеститорЕС

    4 15 Отговор
    Немците искат да ни продадат още мотриси и да вземат още стари със счупени прозорци за да си карат въглищата в Германия. Странно е ние изхвърляме нещо, те ги ползват после при тях - това ли са новите "инвеститори" :)
  • 5 Българин

    55 1 Отговор
    Нападенията с камъни срещу влакове са редовни.
    Дали ромите биха си ги позволили, ако Запада не бе създал "за България" триста различни ромски организации, много от които включват и българи-адвокати на щат ?

    Коментиран от #19

  • 6 100% т е р о р и з ъ м !

    49 0 Отговор
    Държавата трябва да вземе м е р к и!

    Коментиран от #20

  • 7 Display

    54 0 Отговор
    От БДЖ да сложат картечар на задния край на локомотива и проблема ще се реши..........
  • 8 Дивия запад

    44 1 Отговор

    До коментар #3 от "Covid":

    Да раздават пушки на пътниците.Да стрелят от прозорците по команчите.Няма го вожда Винету от Банкя да ги укроти.

    Коментиран от #45

  • 9 русенец

    46 0 Отговор
    Нормално е, защо да няма? Развъждаме си индианци, даваме им пожизнени стипендии, не искаме нищо от тях - ами имат много енергия хората и свободно време, защо да не хвърлят камъни по влаковете? Аз се чудя апахите от кв.Христо Ботев в София как не са започнали да берат "алумин" от самолетите на летището.
  • 10 няма друг начин

    27 0 Отговор
    В тези влакове трябва да пътуват спец отряди и при необходимост да респектират и арестуват ромите за саботаж.
  • 11 На всяка

    24 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дивия запад":

    композиция по една картечница.
  • 12 Циганин

    12 2 Отговор
    Голям вожд - Да лай Лама искал заколи железен кон и продаде него за скрап. Пледирам нащо племе да се обяви за астралопитеци. Няма друго обяснение на случващото се.
  • 13 Факт

    23 2 Отговор
    Всеки знае, че виновни са сините северноатлантически избиратели .
    И никой не забранява на мисирките да го напишат. Но те си знаят, че няма да е "евроатлантическо" и си пазят работното място.
  • 14 Винкелов

    22 1 Отговор
    Къде е МВР!? Пазеха празни сгради в София що били важни да не ги изцапат с домати и бийа хората под колоните! Влаковете защо не ги пази МВР!

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 русенец

    28 0 Отговор
    Иначе в нормалния свят посегателство върху транспортна инфраструктура, газо и нефто проводна, електропроводна , пристанища, гари, аерогари се смята за ТЕРОРИЗЪМ, ма*ка му! При нас дори не се вземат мерки! Защото апахите са ни свещени крави и сакън да не ошамарим някой, че може някой хелзински комитет да ни се скара!https://fakti.bg/krimi/580669-50-napadenia-nad-vlakove-u-nas-samo-za-5-meseca#
  • 17 Перо

    24 0 Отговор
    Без як бой на примата,ред не може да има!
  • 18 Жоро

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Винкелов":

    Влака се движи няма как да направят три реда плътен кордон около влака!

    Коментиран от #23

  • 19 сиган

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Запада ли ни кара да не следим за спазването на законите? Ромите се пазаят защото са най-сигурния електорат! От МВР ги пазят като златни кокошки.

    Коментиран от #22

  • 20 Българин

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "100% т е р о р и з ъ м !":

    ТАЗИ държава НЕ МОЖЕ да вземе мерки. Тази държава е зависима и превзета от паразити.
    За да се реши проблема с РОМСКАТА престъпност, държавата трябва да има силата да бъде самостоятелна и да предприеме следните неща:
    - РОМИТЕ да бъдат наричани с истинското им име, без това да води до бан по АйПи.
    -Всички НПО-та да бъдат инкриминирани и забранени, а служлите до момента в тия "организации" да бъдат въдворени при строг режим, за държавна измяна.
    -Държавата да напусне НАТО и ЕС (тъй като докато сме в тия организации, никога няма да сме независима държава, а именно от там се пропагандира и въди паразитното насление тук)
    -Всеки, абсолютно всеки, който е прекрачил законите, да бъде осъждан и да изтърпява без отлагане наказанието си, трудейки се в полза на обществото.
    - Всички адвокати и съдии, които са участвали в оправдаването на ромските изцепки, да бъдат подведени под отговорност. Да им бъде иззето имуществото и да бъдат пратени да живеят в любимата им Индия.
    - Всеки ром, който не иска да учи и/или работи, да бъде въдворяван и заставян насила да работи за обществото. (същото се отнася и за всеки български гражданин, без значение на етноса му)
    Е, скъпи съграждани, мислите ли ,че тия точки могат да бъдат изпълнени от нашата "държава"?
    Аз мисля, че не и по тази причина ще следват много тежки години за белите и трудещи се хора в БГ.
  • 21 Мисирки що не питате

    6 2 Отговор
    Дека е изчегъртващия с белото костюмче и с перчем да обясни, защо има такова безобразие в тяхното управление! Оставка! Или те вождовете щото
    не ползват влакове, та не се занимават с индобългарите😂😂😂😂 Важното е да се смени гербаджията с агент 00 от ДС, идат избори Ганьо😂😂😂

    Коментиран от #24

  • 22 Васко

    19 2 Отговор

    До коментар #19 от "сиган":

    Ами той, човекът ти е обяснил добре, от къде иде тоя проблем, но ти пак си знаеш твоето.
    ДА ЗАПАДА ни кара да си затваряме очите пред ромските изцепки.
    АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ, ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО, ЕВРО-РОМА и пр. са ЗАПАДНИ проекти. Те прщат мастити, охранени и много скъпо платени адвокати, които оправдават "нещастните роми".
    Да, там е заровено кучето- Запада!
    Преди няколко години, ромчета разбиха склада на автосервиза ми. Откраднаха части от автомобили, които са на ремонт в сервиза. Наложи се да възстановя на клиентите откраднатите неща. Точно 18224 лв. похарчих, за да направя това.
    Ромчетата ги хванаха. В съда се изправи един от една таква организация и каза, че сумата е преувеличена, въпреки, че представих фактури.
    На следващото село, ромчетата не дойдоха. На следвашото аз не отидох, понеже разбрах ,че ше пия студена вода. За тази си постъпка платих глоба. На следвашото дело оправдаха 5 ромчета и едното осъдиха. Още не е влязло в затора и няма и да влезе. Една стотинка не видях, дори от редуцираната на половина сума.
    Е това е положението!

    Коментиран от #36

  • 23 питам

    13 0 Отговор

    До коментар #18 от "Жоро":

    А вътре у влака няма ли как да сложат 5 жандармериста с гумени куршуми ?

    Коментиран от #25

  • 24 Последния Софиянец

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "Мисирки що не питате":

    Тези нападения са преди пет месеца.По време на Винету.
  • 25 Човека Коза

    13 0 Отговор

    До коментар #23 от "питам":

    Защо трябва да са гумени?
  • 26 Истината

    10 2 Отговор
    Нали подскачахте по площадите плюейки социализма.На ви демокрация !

    Коментиран от #31

  • 27 наблюдател

    11 0 Отговор
    Така е когато държавата я няма.
  • 28 dfu

    11 1 Отговор
    Електоратът извършва терористични актове, къде е Гешев?!
  • 29 адаша

    14 0 Отговор
    В статията прозира мисирщината. " Група мъже, група хора...".Нито думичка за етноса ! И после -112 място. Нормално е...
  • 30 Румен

    4 0 Отговор
    Бронирани влакове от Русия
  • 31 Ми да

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Истината":

    Ти ако искаш си се мърляй и в калта! Никой няма да ти пречи! Ама не си натрапвай мнението на другите.
  • 32 БПФ

    5 0 Отговор
    Факти - нали сте журналисти? Отидете при МВР-шефовете и при главния прокурор и ги попитайте какво се прави по въпроса, защото нападенията над движещи се влакове, особено опитите за дерайлирането им, са ТЕРОРИЗЪМ !!! И то това се случва многократно на определени места, без никакви последствия.
    Първо - районните полицейски началници трябва да бъдат не само уволнени, но и съдени за престъпно бездействие. После - да се прибегне до безмилостни ответни репресии, включително масови арести, три дена бoй на убивaне в мазето на полицията, съд и тежки присъди, унищожаване на цели незаконни катуни, с булдозери, ако трябва и с огнехвъргачки !!!
    Нали уж ще въвеждаме скоростни железници? Някой прави ли си сметка какво ще стане, ако линията на влак, движещ се с 200+ километра са струпани купчина камъни? Трябва да стане тежка катастрофа и да загинат десетки хора ли, та някой да вземе мерки?

    България никога няма да стане нормална държава, ако продължаваме да търпим цгнския бандитизъм !!!! Тая сгaн трябва да се мачка без никаква милост. №20 право казва !!!
  • 33 Gen Gurko

    6 0 Отговор
    А защо -ангасарите не биват съдени за диверсионни нападения и терористична дейност? Питам властимащите. Или са им съучастници в терора?
  • 34 tato

    2 1 Отговор
    Даите на паплачтта да откраднат един локомотив да си го карат от едната до другата махала
  • 35 Минувач

    7 0 Отговор
    Циганската престъпност упорито продължава да е незабележима за МВР!

    Коментиран от #37

  • 36 БПФ

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Васко":

    Аз ако съм, още 18 000 щях да дам, ама тия щяха да са в гипсови корита. Хъхрек само и единствено така се дресира - с бой, защото трябва да бъде държан в непрекъснат страх.
  • 37 митака

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Минувач":

    ... незабележима за целият държавен апарат вече 12 годики!
  • 38 Гошо

    3 0 Отговор
    Към 3-4 часа сутринта няколко взвода войска заграждат маалата въоръжени само с бати. По команда правят абордаж като не оставят нищо да се движи нормално след себе си! Час по-късно идват ченгета и констатират: хулигантски прояви от неизвестен извършител, малко доктори, малко празни обещания и действия и всичко е ОК!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Държавата ще вземе мерки, ако я има !
    Държавата - това са група овластени хор, получаващи големи заплати, които по презумпция трябва да се грижат в цялото Общество да има ред.
    Добре поне ,че си получават заплатите, Иначе гладни ще умрат те и техните близки или трябва да емигрират..... !?
    Защо ли в Царската и в Народната Република България нямаше такава диващина ???
  • 44 БПФ

    1 0 Отговор
    Трети ден чакаме някаква реакция от МВР и прокуратурата спрямо терористичния акт край Нова Загора !!! Ще дочакаме ли изобщо такава?
  • 45 Гьобелс

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дивия запад":

    Управниците преди 1944 са спали,когато съюзника ни най-добре ги е интегрирал!