Last news in Fakti

7 Юни, 2021 14:50 4 682 12

Заловеният хероин в Сливен е на стойност от близо 24 млн. лв.

  • хероин-
  • сливен-
  • наркотици

Наркотикът бил скрит в кухини на мраморни керемиди

Заловеният хероин в Сливен е на стойност от близо 24 млн. лв. - 1
Снимка: Прокуратура на Република България

На 03.06.2021 г. при специализирана полицейска операция на служители на ГДБОП, Европол и Агенция „Митници“ беше задържана голяма пратка с хероин, скрит в кухини на мраморни керемиди, а днес на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова сподели допълнителна информация по случая.

В хода на разследването е било установено, че наркотичните вещества са пристигнали с 4 контейнера по море на пристанище Варна-запад и с товарни камиони са били превозени до склад в гр. Сливен. Там в момент на изваждане на хероина от кухините на мраморните плочи са задържани две лица - чуждестранни граждани.

До момента по образуваното досъдебно производство са иззети близо 500 кг наркотични вещества. Според първоначалната оценка по цени за съдопроизводството стойността им е 23 850 000 лева.

С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура двамата чуждестранни граждани са привлечени в качеството на обвиняеми за участие в престъпно сдружение и за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение с цел разпространение (престъпления по чл.321,ал.6 от НК и по чл.354а, ал.1, пр.4, вр. чл.20, ал.2, вр.ал.1 от НК). Единият е привлечен към наказателна отговорност и за това, че в нарушение на закона е пренесъл през границата на страната високорискови наркотични вещества – престъпление по чл.242,ал.2 от НК.

Двамата обвиняеми първоначално са задържани за срок до 72 часа, а по искане на Специализирана прокуратура на 05.06.2021 г. Специализираният наказателен съд е взел спрямо тях най-тежката мярка за неотклонение – „задържане по стража“.

Съдействие в хода на разследването на ГДБОП е оказано и от правоохранителния орган на САЩ за борба с наркотиците – DEA.

Днес, 07.06.2021 г. брифинг по случая даде Валентина Маджарова, и.ф. административен ръководител на Специализираната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    27 0 Отговор
    То добре че DEA им намира наркотиците, то наще куки освен смешни марихуанки друго не намират!

    Коментиран от #7

  • 2 радио елто

    5 5 Отговор
    много лесно ги пишете тия милиони бе? има ли кой да ни го купи за тия пари? да го оправят и парите да покрият задълженията на болниците и за апаратура на болниците да иде част от парата и не само за софийските болници, хора живеят и в провинцията!

    продавайте го тоя буклук и парите да се видят къде отиват прозрачно да е , всеки Българин ще е съгласен на такава сделка
  • 3 МВР

    8 3 Отговор
    Тия, чуждите граждани не знам дали ще ги затворят, ама конфискувания хероин го очаквайте по улиците скоро. Всичко това с любезното съдействие на МВР.
  • 4 Бойко

    4 2 Отговор
    Треба да купя още шкафчета
  • 5 БАЙ Х@Й ‼

    5 0 Отговор
    Сигурно няма как да се разбере кои са били на смяна когато половин тон дрога е минала незабелязано границата 😉😉😉😉😉😉😉

    Коментиран от #6

  • 6 Варна

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Евала, сигурно дежурните митничари са фъргали въдиците да фащат чернокоп, че излезе сега, отколкото да гледат и проверяват. Другия начин е някой тарикат-бабаит-гангстер-бизнесмен да им е лепил по челата банкноти по 500 евра, като чалгаджии-музиканти и те да са гледали в другата посока.
  • 7 Реална случка...

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    Утивам аз на делото хванат съм с 1,5г трева(пеша), този преди мен с претоварен камион затрива трима на пътя...аз взимам 1г условно с три години изпитателен, този преди мен също с 1г условно с три години изпитателен срок, ако може да сравните престъпленията...

    Коментиран от #8

  • 8 отворко

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Реална случка...":

    Да ама едното се води умишлено престъпление ! Познай кое?

    Коментиран от #9

  • 9 Реална случка...

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "отворко":

    Съгласен съм, но какво си причинявам си е моя работа, нито вреда на някой, нито съм убил някой...какво искаш да кажеш, че грам и половина трева струват три човешки живота?

    Коментиран от #10

  • 10 номад

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Реална случка...":

    искаме да кажем с кой акъл не даде пари на куките тоя преди теб с камьона им е дал една къща пари . Закон брат не буташ ли ти го бутат !Реален пример : береш 5 метра синджир лежиш 1 год убиваш нвкой праиш спразумение с прокоратурата и не лежиш
  • 11 Сливенски

    0 0 Отговор
    Колко още неща може да се открият тия просто не са платили завишената за пореден път такса...през къща се готви напрао си начупех хрущяла
  • 12 Стефан

    0 0 Отговор
    Драгомир от автокъща Драгито после трябваше да ги транспортира до Италия заедно с албанците и Станимир ги продават в Болония и Модена