Last news in Fakti

17 Юни, 2021 21:14 3 241 7

Шест години затвор за бащата на 8-годишното дете, простреляло смъртоносно свой връстник

  • мездра-
  • 8-годишно дете-
  • неправилно съхранение на оръжие

Делото се води по съкратеното съдебно следствие, поради което ефективното наказание бе намалено с една трета

Шест години затвор за бащата на 8-годишното дете, простреляло смъртоносно свой връстник - 1

Районният съд в Мездра постанови шест години затвор за смъртта на 8-годишното дете от града, простреляно в началото на годината от свой връстник, предаде bTV. Делото тръгна днес и приключи с присъда. Подсъдим е бащата на другото момче. Повдигнато му бе обвинение за неправилно съхранение на оръжие.

Ловната пушка, с която синът му е произвел фаталния изстрел, е била оставена незаключена пред входа на мазето. Впоследствие тялото е било изнесено на улицата, където го откриват съседи. По закон малолетен не може да носи наказателна отговорност за деянията си.

Делото се води по съкратеното съдебно следствие, поради което ефективното наказание бе намалено с една трета. Осъденият ще трябва да плати и 400 000 лева на почернените родители.

Според Тома Томов, бивш прокурор и дядо на жертвата, случаят е прецедент у нас.

„Престъплението излиза извън всякакви рамки на Наказателния кодекс с оглед зверството, с оглед нанесените наранявания на детето, с оглед организираната семейна престъпност“, посочи Тома Томов, цитиран от bTV.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Винкело

    22 3 Отговор
    На кой пък му хрумна, че циганинът Тома Томов е бивш прокурор? Може да е бивш депутат - те там ги подбират според каква полза има от тях.

    Коментиран от #4

  • 3 Мешарето

    5 2 Отговор
    Па ние не сме съгласни! Нашето решение е: Бащата в панделата, са чаавето на кайма!

    Коментиран от #5

  • 4 Питай и чети

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Винкело":

    Е да, бивш районен прокурор е на Оряхово през 1987г. Да– бил е и депутат от "Коалиция за България" в 39–ото и 40–ото Народно събрание. Освен това– купи на безценица бившето училище в Дълги Дел– общ. Георги Дамяново, обл. Монтана и го направи палат за собствени и на родата удоволствия– жалко, че невинното му внуче няма да играе в огромната борова гора към имота.И да– по линията на "свинските черва" и обвързаности – доста обществени поръчки са подарени на фамилията и близките му.
  • 5 Контрата

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мешарето":

    Ако беше станало обратното, едва дали щяхте да сте на същото мнение. Ама Томи–Бог да го прости и мир на праха му, беше внук на дядо Тома, та нямяше да си помислите за кайма.
  • 6 Брат Ралчев

    1 2 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.