21 Юни, 2021 14:40 3 412 5

Съдят двама тийнейджъри, отвлекли непълнолетна във Варна

  • отвличане-
  • отвлечена-
  • непълнолетна

Момичето било заплашено и насила завлечено в автомобил от бившия си приятел и негов познат

Съдят двама тийнейджъри, отвлекли непълнолетна във Варна - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 19-годишния В.И. и 18-годишния Ц.Г. Двамата младежи са обвиняеми за това, че са отвлекли момиче, ненавършило 18 години, като единият бил въоръжен, съобщиха от Апелативната прокуратура в морската столица.

В.И. имал връзка с непълнолетно момиче за няколко месеца през 2020 година, като отношенията между двамата приключили през месец юни по искане на момичето. Момчето не било съгласно с решението и продължило да настоява да общува с бившата си приятелка, като се обаждал по телефона, пишел в социалните мрежи, дори отправял заплахи спрямо момичето. Потърпевшата била принудена да смени телефонния си номер и да промени профилите си във виртуалното пространство. Обвиняемият не престанал да търси контакт с непълнолетната дори след полицейско предупреждение, което било отправено към него.

На 18 декември 2020 година, около обяд, В.И. заедно с Ц.Г. се движели с автомобил в квартала, в който живеели. 19-годишният забелязал бившата си приятелка, която също живеела там. Той решил, че моментът бил удобен да я принуди да разговаря с него. Във връзка с това, обвиняемият решил да използва физическа сила и заплахи, принуждавайки момичето да се качи в лекия му автомобил, да ѝ попречи да излезе, да накара своя спътник да ги откара някъде, където да поговорят. Не след дълго привел плана си в действие.

В.И. имал в себе си газов пистолет, с който заплашил потърпевшата да се качи с него в колата. Хванал я за косата и насила я качил в нея. Момичето се съпротивлявало и настоявало да бъде освободено. По време на движение, успяло да нанесе няколко удара на Ц.Г., който бил зад волана на автомобила и го управлявал. През цялото време той бил наясно, че случващото се е против волята на непълнолетното момиче, но не се възпротивил и дори подпомагал действията на приятеля си.

В един момент 19-годишният обвиняем извадил газовия си пистолет, насочил го към потърпевшата и произвел изстрел. Целта му била да накара момичето да спре да се съпротивлява. Тя не престанала. Малко след това, в местност „Ментешето“, двамата обвиняеми позволили на момичето да слезе от автомобила и я оставили там.

Предстои делото срещу В.И. и Ц.Г. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 прот

    28 0 Отговор
    Някои мъже с ориенталски манталитет, просто не приемат, когато разочарованата от тях жена им каже " не и край на връзката". Има толкова други жени по света. Но те са отмъсителни и жестоки и искат да уплашат и унижат жаната. Това са психопати и трябва да се лекуват. Авно момичето е усетило, че нещо не е наред с него, че вместо да й дава любов, е агресивен и си търси жертва, върху която да издевателства.
  • 3 Бахари Захаров

    1 0 Отговор
    Пожелавам успех на бащата на момичето и неговите авери!
  • 4 чиче

    0 0 Отговор
    СТИГА тези цигански истории
  • 5 пешо

    0 0 Отговор
    Ментешето е на края на Владиславово-квартала в който присъединиха "ромите"при Живков.Те се доприсъединиха.90 -те имаше снимки на кон на балкон.Сега не знам.