Last news in Fakti

5 Август, 2021 21:11 3 698 15

Спипаха бракониери, отсекли 25 кубика дървесина в Шуменско

  • незаконна сеч-
  • дървесина-
  • омуртаг-
  • сеч

Незаконната сеч е установена в Държавно горско стопанство – Омуртаг

Спипаха бракониери, отсекли 25 кубика дървесина в Шуменско - 1
Снимка: БГНЕС

При рутинна проверка и обход на горските територии в Държавно горско стопанство - Омуртаг днес двама служители на стопанството са станали свидетели на незаконна сеч, съобщиха от Североизточната държавно предприятие в Шумен.

Горските служители попадат на няколко човека, които повалят дървета с машинки и ги товарят в частен камион. Пазителите на гората веднага подават сигнал към правораздавателните органи и останалите служители на териториалното поделение, но междувременно бракониерите успяват да избягат.

След намесата на полицията камиона е открит, а собственикът е установен. Започнато е досъдебно производство. Служителите на стопанството са установили, че незаконно са отсечени 25 кубика дървесина.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    22 1 Отговор
    ДПС действа!
  • 2 Шопо

    18 1 Отговор
    Оооооо оооооо оооооо ооо ромалеееее
  • 3 Американеца

    26 2 Отговор
    Затова в Хасквско, Кърджалийско и Смолянско , ДПС Първо палят гората и след това опърлените трупи си ги режат законно - скарите в Истанбул на дървени въглища се захранват само с Български дърва :)
  • 4 Бай Шили

    9 2 Отговор
    Кой не си плаща горския го хваща

    Коментиран от #10

  • 5 Гост

    8 0 Отговор
    На дръвника
  • 6 На кратко

    16 1 Отговор
    А останарите няколко милиона кубика на дпс-то и подчинените му български мекерета са законни, така ли?
  • 7 ЧОЧО

    5 1 Отговор
    Да не са на Саксана ората!Таткота на общинския кмет,недосегаемия.
  • 8 Местния

    13 1 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН СЕЧТА НА ДЪРВЕТА В ГОРСКИ МАСИВИ. СЕЧЪТ И ИЗНАСЯТ ЗА ТУРЦИЯ ГЪРЦИЯ И ДР.
  • 9 Хах

    13 0 Отговор
    Елате да видите Странджа планина на какво я направиха,няма делник няма празник тировете не спират да изнасят дърва,помляха между градските пътища ,за горските да не говорим.Куче влачи Дира няма.човешката алчност няма граници,това е олигофрения.едно дърво не се засява,казва се тя гората ще се възстанови и трябва да е разредена,другите пък горската охрана на животните,тях в горските стопанства ги карат да попълват декларации,че в период от седмица или повече няма да наглеждат районите си и животните в тях,з ада може необезпокоявани баровци с началниците на горските стопанства да трепят наред и на спокойствие.Това е перверзия.човешкия род заслужава да бъде прегазен от природата.всичко е помия всичко смърди заради хартии с нарисувани числа.Докато сме такава мърша нищо добро не ни чака.
  • 10 А,не само горския,

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Шили":

    той и Рашков ги хваща,макар и за шлиферите. За два месеца управление на служебното правителство се върнаха мутренските времена.
  • 11 Брей,

    6 3 Отговор
    голям ред и липса на кражби при управлението на Радев ? Да,ама не.
  • 12 Дали Пожара , или Мафията

    4 0 Отговор
    Все на ПЕПЕЛ всичко става ! Няма да жалиш НИЩО ! Всичко у нас отива на ПОРАЗИЯ !
  • 13 Пи'й си ракията и забрави !

    2 0 Отговор
    Всичко у нас е на ПОРАЗИЯ !
  • 14 МАФИЯ НА ББ

    4 1 Отговор
    ТЕ В ОМУРТАГ ЗНАЯТ КОЙ Е ШЕФА НА ДЪРВЕНАТА МАФИЯ- ЖИВЕЕ БЛИЗО ДО АВТОГАРАТА, ИМА ГОЛЯМ ПАРКИНГ ЗА КОЛИ И КЪЩАТА МУ Е СРЕЩУ ПАРКИНГА С СТЪКЛЕНИ ПЕРИЛА НА БАЛКОНИТЕ И МЕРСЕДЕСИ И БМВ-ТА СПРЕНИ ПРЕД КЪЩАТА. АМА НИКО НЕ ГО БУТА ЗА НИЩО???? ЩО ТАКА?????? КАСКЕТА СИ ТРАЕ И СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА КАСКЕТУРА И ТЯ МЪЛЧИ. ЩО ЛИ????
  • 15 Омерзен

    1 0 Отговор
    В азиатската част на Турция се мъчат от години да залесят пустинните си местности и не им се получава. Тук от глупост и алчност превръщаме рая в пустиня. Като изсечеш горите първите години имаш наводнения и свлачища и ти изчезна плодородния почвен слой. А после природата те връща в първи клас и ти оставят едни пусти чукари да си удряш простата глава в тях. Крумови закони трябват тук, който го хванат с резачката на две, заедно с камиона. Иначе няма оправия от тия оркски набези, които имат чадъри от най-високо държавно ниво.