1 Март, 2013 18:37 3 312 0

Спипаха 11 кг. амфетамин в Дяково

  • спипаха-
  • 11 кг. амфетамин-
  • дяково

33-годишен мъж от с. Дяково е задържан снощи за притежаване на голямо количество наркотични вещества, съобщиха от МВР.

Късно следобед вчера служителите предприели проверка на имота на Г.П. в дупнишкото село. В двора на къщата, в специално изработен тайник, криминалисти и разследващи полицаи са открили 56 плика с различен грамаж, съдържащи жълтеникаво прахообразно вещество. При полевия наркотест  проба от веществото реагирала на амфетамин. Общото тегло на откритата синтетична дрога е 10.680 кг. Цялото това количество, разпределено в пакети, е намерено в изолираща пластмасова кофа, добре вкопана в земята под кучешката колиба в двора. При претърсването на една от стаите къщата са открити и 2 електронни везни и пистолет “Макаров” със заличени серийни номера.

Г.П. е задържан в ареста на РУП-Дупница първоначално с полицейска заповед за 24 часа, по-късно мярката е удължена на 72 часа. Той е известен на полицията от няколко месеца, установяван е да притежава наркотично вещество, има и данни, че разширява противозаконната си дейност, свързана с наркотици. Образувано е досъдебно производство, работата продължава със съдействието на служители от ГДБОП и под наблюдението на Окръжна прокуратура- Кюстендил.

Час по-рано на главния път Е-79, в района на КПП-Дяково, при проверка на лек автомобил “Опел Вектра”, софийска регистрация, служители на реда установили, че водачът и спътникът му превозват 300.90 гр амфетамин, разпределен в 3 пакета.Двамата мъже са задържани в полицейския арест в Дупница за 24 часа. Б.М./24 г./ е от с. Световрачане, а А.Д./31 г./ - от София. Работата по документирането на престъпната дейност на двамата мъже продължава, под наблюдението на Оръжна прокуратура - Кюстендил.

   

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА