Last news in Fakti

7 Март, 2017 12:02 2 397 0

Спипаха опасни измамници

  • измамници-
  • спипаха-
  • опасни

Ощетили жители на Провадия с над 200 000 лв.

След упорито разследване служители на отдел „Икономическа полиция” в ОД МВР – Варна, съвместно с колегите им от РУ - Провадия, са установили и задържали 33 - годишната А.А. от град Дългопол и 54 - годишната Г.А. от село Житница.

Според събраните до момента данни, от началото на 2015 г. до момента, двете жени са успели да измамят повече от двадесет жители на Провадия, Дългопол и Житница общо с над 200 хил. лв. Схемата, по която действали била следната. В началото А.А. и Г.А. успявали да убедят жертвите си да им заемат малки суми пари с обещанието да им ги върнат в срок и с лихва. След време започвало искането за по-големи суми, а предлогът бил, че уреждат голям банков кредит, от който ще се издължат на заемодателите си. Веднъж влезли в схемата, жертвите се принуждавали многократно да дават нови и все по-големи суми с надеждата, че по този начин ще могат да си върнат своето. Стигало се до там, че част от тях продавали имоти и вземали заеми от техни близки, познати и банкови институции, които давали на двете жени отново за да получат парите си.

В хода на проведеното разследване криминалистите са извършили претърсвания на три адреса, ползвани от А.А. и Г.А. Открити и иззети са множество банкови документи, записки, заложни билети, компютърни конфигурации, СИМ карти и мобилни телефони, имащи отношение към извършените престъпления.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. На една от жените е повдигнато обвинение и е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана за напускане на страната. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА