22 Март, 2013 11:06 1 432 0

Антимафиоти иззеха над 44 тона нелегален тютюн

  • антимафиоти-
  • 44 тона-
  • нелегален тютюн

Осем мъже са задържани при акцията

Спецполицаи от ГДБОП – ОБОП - София град, съвместно с колегите им от СБОП – Плевен и от Митническото бюро в Плевен, иззеха над 44 тона нелегален тютюн. Задържани са осем мъже, съобщиха от МВР.

Операцията е реализирана в Плевен под ръководството на районната прокуратура. В хода на действията по разследването, в момент на разтоварване на стоката от наетия за транспортирането й камион в склад, са задържани осмина - П.У. /49 г./ от София, криминално проявен за обсебване, Л.Г. /47 г./ от Плевен, без криминални прояви, К.Л. /50 г./ от Ботевград, криминално проявен за унищожаване и повреждане на културна ценност и за причиняване на ПТП, Й.Й. /24 г./ от Ботевград, криминално проявен за причиняване на средна телесна повреда, Г.Г. /53 г./от Плевен, без криминални прояви, М.Г. /30 г./ от Плевен, криминално проявен за акцизни стоки без бандерол,  Ц.Г. /24 г./ от Плевен и брат му Н.Г. /26 г./, без криминални прояви.

Установено е, че П.У. играел ролята на организатор на канала за контрабанден внос на тютюна от Гърция. Л. Г. отговорял за склада, а К. Л. бил шофьор на камиона. Останалите мъже били наети от Л.Г. за разтоварване на камиона. На място спецполицаите открили 229 кашона с общо около 44.8 тона нарязан тютюн, както и 40 кашона с празни цигари.  При обиска на задържаните са иззети и около 15 000 лв., 1 600 евро и документи, имащи отношение по случая.

Образувано е досъдебно производство по чл.234, ал.2, т.2 и т.3 от Наказателния кодекс по описа на Митница-Свищов, под наблюдението на Районна прокуратура – Плевен. На П.У. и Л.Г. са повдигнати обвинения и са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА