3 Декември, 2021 14:54 1 384 2

Задържаха 75 кг контрабанден тютюн за наргиле в опаковки с прах за пране

  • контрабанден тютюн-
  • наргиле-
  • опаковки-
  • прах за пране

Акцизната стока е намерена при проверка на пасажерски микробус, пътувал от Турция за Молдова през България.

Задържаха 75 кг контрабанден тютюн за наргиле в опаковки с прах за пране - 1
Снимка: Агенция Митници

Митничари на пункт Лесово откриха 750 пакета с общо 75 кг контрабанден тютюн за наргиле, укрит в опаковки с прах за пране, съобщиха от Агенция "Митници".

Акцизната стока е задържана при митническа проверка на багажа на пътници в пасажерски микробус. Превозното средство с молдовска регистрация пристига на МП Лесово на 01.12.2921 г., около 22.15 часа на трасе за входящи леки автомобили и автобуси и пътува от Турция за Молдова през България.

В зоната за митнически контрол шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. При извършената митническа проверка на микробуса и превозвания багаж митническите служители установяват необичайна плътност в 12 запечатани торби с прах за пране от различни търговски марки, които е пренасял един от пътниците.

При отварянето на опаковките се оказва, че малка част от съдържанието им е прах за пране и в тях са укрити общо 750 пакета по 100 грама тютюн за наргиле с различни вкусове, без акцизен бандерол. Контрабандната акцизна стока е иззета. Срещу молдовския гражданин е съставен акт за установеното административно нарушение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ауу, леле каква контрабанда,

    5 3 Отговор
    Какво чудо, какви смели и умни митничари, граничари и полицаи! Ей, смешници журналисти, вие имате ли глави, да мислите? Спрете да повтаряте като новина всяка коричка, която някой ви подхвърли! Всеки ден през границата минават свободно тонове наркотици, те за 75 кика тютюн седнали да пишат!
  • 2 ОХ ЗАМОТА МИ СЕ ГЛАВАТА😤

    2 1 Отговор
    СЕГА КВО ПРАХТА ЗА ПРАНЕ Я ПУШИМ ,А С ТУТУНА ПЕРЕМ ТАКА ЛИ🤔