30 Декември, 2021 09:51 4 591 20

Проговори братът на убиеца от Тервел

  • тервел-
  • убийство-
  • фаредин мемиш

Окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев заяви, че Фаредин Мемиш е осъждан няколко пъти. Първата му присъда е през 1995 година за изнасилване

Проговори братът на убиеца от Тервел - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

„Фаредин много си обичаше булката. Нямаше други жени за него. Все му казвах: „Спри бе, брат, не те иска! Не е за теб!“, но той не се отказваше. Все имаше една надежда, че ще се съберат… “. Това разкри пред Блиц Рейхан – братът на 51-годишният Фаредин Мемиш, който зверски уби жена си посред бял ден на улицата в Тервел.

Рейхан разбрал за трагедията докато бил в чужбина. „Не съм в България и съм в шок. Не знаех как да се чуя и да говоря с племенника ми Назиф. Звъннах му, очаквах да ми се разкрещи, че брат ми е убиец, но той само се разплака и ми каза: „Видя ли какво направи баща ми?! Остави ме без майка!“, разказва Рейхан, който държи голяма игрална зала в Тервел.

Брат му бил един от най-честите клиенти. За комарджийските наклонности на Фаредин потвърди и окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. „Играел е, но не е бил заклет комарджия. Имал си е някаква сума от порядъка на 20 лева, която си изигравал и си заминавал“, заяви той.

Впечатлението на местните хора, които го познават обаче е различно – че бил редовен в залата. „Абе, играеше постоянно. Това е истината. Булката, като всяка жена, се дразнеше, коя жена няма да се дразни… Но проблемите им започнаха от другаде – още 2016-а – 2017-а. С дъщерята имаха проблеми…“, разказва Рейхан.

На практика той потвърждава слуховете в Тервел, свързани с Бирджузел. „Фаредин си мислеше, че Айше спомагала на дъщеря си да отива да проституира в Германия. Според мен не е бил много прав за това, но си го мислеше. От там започнаха да се карат с булката. Кой баща ще иска дъщеря му да се занимава с проституция?! Аз не я знам какво прави там… тя някъде от две години е с едно момче заедно“, леко разхвърляно обяснява братът на тервелския убиец, но пък е категоричен, че този проблем катализирал агресията на Фахредин.

Жена от Тервел, която е работела с Айше преди няколко години, сподели, че последната им среща била преди месец – месец и половина. „Оплака ми се, че дъщеря ѝ тръгнала по стъпките на баща си, в смисъл – по кривите пътеки. Каза ми, че се била забъркала с някакви сводници, че имало и някакви катастрофи…“, сподели жената, която пожела анонимност. Тя добави, че майката на Айше била починала преди няколко години, а бащата бил болен.

За син на убитата – Назиф, хората казват само добри думи. Момчето било един от талантите на местния футболен клуб „Септември“ и тази година щял да бъде абитуриент.

Той е кръстен на дядо си Назиф – бащата на Айше. Човекът беше смазан от мъка, крепяха го роднините. Единственото, което човекът сам пожела да каже, беше, че Фаредин не оставял на мира дъщеря му, нощем дори прескачал оградата на двора им и влизал в къщата да я търси.

„Абе, имаше ги тези неща, така е. Те се развеждаха помня, ама после пак се събираха с булката. Работата е там, че Айше си спеше с него, викаше си го, ама на сутринта го псуваше и го гонеше. А той се надяваше да станат нещата.

Даже преди 10-ина дни някъде пак са направили секс. Ние, понеже сме от българските цигани, ама от миллета (които се турчеят и изповядват исляма – б. р.), не зачитаме много Коледата.

За нас е по-важна Нова година. И знам, че Фаредин е искал да са заедно на Нова година и за това я търсел. Мойто мнение за убийството е, щото аз и брат си познавам, и булката познавам, е, че стана заради скарването покрай скандалите с дъщеря им и за това, че той се беше вманиачил да си върне Айше“, обяснява братът Рейхан.

Хората в Тервел знаят Фаредин като спокоен, кротък човек и добър работник. Именно заради това са стъписани от стореното от него.

Окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев заяви, че Фаредин Мемиш е осъждан няколко пъти. Първата му присъда е през 1995 година за изнасилване. През 2017 година му е била наложена ограничителна заповед да доближава бившата си съпруга. Според множеството сведения той я е нарушавал многократно, но само веднъж е бил санкциониран с административно наказание - глоба. По отношение на мотива за престъплението, окръжният прокурор на Добрич заяви, че мотивът е личен и не би искал да го коментира.

По думите на Радослав Бухчев искането на прокуратурата за налагането на МНО „задържане под стража“ ще бъде разгледано утре в Окръжен съд – Добрич.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 сила

    27 1 Отговор
    ТОВА В БЪЛГАРИЯ ЛИ СЕ СЛУЧВА,ТИЯ КАКВИ СА ,В НЕКВО ПАРАЛЕЛНО ИЗМЕРЕНИЕ ЛИ ЖИВЕЯТ,ПО НЕКВИ СИ ТЕХНИ ЗАКОНИ......111 000 квадратни километра а простотия за милиони
  • 5 де юре

    26 1 Отговор

    До коментар #2 от "Карлос Нaсран":

    Ти не виждаш ли че са менгяни ?!Не че навсякъде не се случва но тия са първобитни същества ..................
  • 6 Механик

    11 5 Отговор
    Да, убиецът си е убиец и трябва да си понесе наказанието. Но и не съдете твърде строго, защото всеки си знае "къде го стяга чепика". Никой не знае какво ще му дойде на главата утре.
    Нека следствието и съда да си свършат работата както трябва, а ние да си пожелаем "дай бабо да не те среща" !
  • 7 истината

    23 1 Отговор
    Нищо не оправдава убийството! Нито етноса, нито развода, нито проблема с дъщеря им, нищо!
  • 8 НЕ СЪМ В БЪЛГАРИЯ

    9 0 Отговор
    ....В ШОК СЪМ🌎!?

    Коментиран от #15

  • 9 непоправим

    19 1 Отговор
    социопат, който в САЩ автоматично получава доживотен затвор

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Миллет

    14 0 Отговор
    Особеностите на един индийски брак
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Съвет

    0 3 Отговор
    Към брата! Във България никога не проговаряй,никога не си признавай!!!!!!!
  • 15 Алфа Вълкът

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "НЕ СЪМ В БЪЛГАРИЯ":

    Туй е България, живеете в някаква кутийка, ходите в определени квартали, почивате на определени места, пазарувате от определени вериги и дотам! Българите християни да сме 70% в тая държава, другото са помаци и цигани!

    Коментиран от #20

  • 16 АННА МИЛА

    7 0 Отговор
    убиец чудовище имаше смъртно наказание някога
  • 17 Един съвет за без пари

    7 0 Отговор
    Ммааллеей Марчеее,какъвто материял си изпраскала ,по обем достоен за цял сценарий за поне 20 -сериен сълзлив индийско -турски сериал ...Вземи го оформи и изпрати в "БОЛИВУУД" -Индия ,барем ще ти изплатят някоя и друга драхма за труда :)))Послушай ме ,пък ще почерпиш ,ако се вслушаш в съвета ми,пък ако те и зърнат- възможно е и роля да ти дадат - 100% отговаряш по визия ,а с хонорара ,дори и нови очила може да си купиш -ха-ха-ха...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 АЛЛ

    2 0 Отговор
    ....когато черноглавите говеда се видят с пари....
  • 20 Canada

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Алфа Вълкът":

    А каква е разликата ако си другаде, други квартали и други магазини