Last news in Fakti

18 Януари, 2022 12:04 1 374 4

Предават на съд 8 от група за финансови измами, разкрита миналата година

  • група за финансови измами-
  • на съд

Това стана ясно по време на брифинг на Специализираната прокуратура

Предават на съд 8 от група за финансови измами, разкрита миналата година - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Осем души са предадени на съд за финансови престъпления и измами. Те са част от разкритата и неутрализирана през март миналата година организирана престъпна група. Това стана ясно по време на брифинг на Специализираната прокуратура, съобщават от Нова телевизия.

„Целта на групата е била да добива парични средства по незаконен начин и да извършва пране на пари. С изготвения обвинителен акт са предадени на съд 8 лица за това, че са участвали и ръководили тази група. Едно от лицата е само съучастник по повод на две от измамите”, заяви говорителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев.
„Наказанията, които се предвиждат са следните - за ръководителя – лишаване от свобода за срок от 5 до 15 г., за участници – от 3 до 10г. и за най-тежката измама - от 3 до 10 г., както и конфискация на до една втора от имуществото на виновните лица”, каза още той.По думите му инициалите на двамата ръководители на групата са Й.М. и К.Д. „Същите са познавали от дълго време инвестиционно посредническата дейност като са осъществявали това и са управлявали „Глобал Маркетс” ООД. Лицензът на това дружество е бил отнет през 2014 г. от Комисията за финансов надзор, но обвиняемите са решили да продължат да набавят средства в името на собственото си облагодетелстване”, посочи Кръстев.

Измамените от въпросната оперативна група са общо 19, като те са били ощетени с около 4 млн.лв


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свидетел

    0 0 Отговор
    Жена която излезе от тоалетната на бензиностанция и след нея беше оставила 2 клефука близнаци по 500 грама.
  • 2 от село

    0 1 Отговор
    Не вярвам ,мале ,не вярвам ,и капка на БГ.съд !!
  • 3 Гошко

    0 1 Отговор
    Толкова години ще вземат...ама на куково лято..или когато се оправи България още 1300г......аз залагам 10лв,че ще условна...някой ще сложи ли?
  • 4 Киркорчо

    1 0 Отговор
    Със сигурност тези и техните съучастници и близки са против Гешев и спец-органите в съда и прокуратурата. Сигурен съм, че са гласували за резидента и шмекерите.