Last news in Fakti

26 Април, 2013 12:51 2 986 2

Затворник заплашва да скочи от покрива

  • затворник-
  • заплашва-
  • да скочи-
  • покрива
Затворник заплашва да скочи от покрива - 1
Снимки: Gramofona.com

31-годишният Милен Маджаров е затворникът, който иска да скочи от покрива на бургаския затвор, съобщи Gramofona.com

Съпругата му е пред сградата на затвора и разказа, че мъжът й е зад решетките, защото е извършил убийство преди 8 години. Милен е убил друго момче и твърди, че това е станало при самозащита.
Затворникът е успял да избяга, докато е бил на каре сутринта. Часове наред Милен се разхожда по покрива на затвора. На място има психолози, които се опитват да го накарат да слезе. По информация на Gramofona.com Милен се е изкатерил по водосточните тръби.

Съпругата на Милен – Златина бе допусната в сградата на затвора. Жената е от сутринта на място, но едва сега беше пусната, за да разговаря със съпруга си.

Пред журналисти Златина Маджарова заяви, че не вярва да успее да повлияе на мъжа си и да го накара да слезе. Милен се е оплаквал пред нея от лошото отношение на началника на отделението му – Жельо Иванов. Не бил бит, но се държали грубо с него. Милен  е с доживотна присъда заради убийство. Инцидентът е станал на спортната площадка на училище „Бр. Миладинови”. 23-годишният тогава Милен се сбил с друго момче и го убил. Маджаров твърди, че убийството било при самоотбрана, но тава не било отчетено по време на делото срещу него.

Основното искане на затворника е да бъде преместен в друго отделение, а не да изтърпява наказанието си в коридора на доживотните. На този етап от затворническата администрация отказват какъвто и да е коментар за инцидента. Психолог и служител на бургаския затвор разговарят от няколко часа с Милен. На моменти младия мъж става и започва нервно да се разхожда по покрива, приближава се до ръба и след това се връща при преговарящите с него. Той си поиска и цигари, които му бяха дадени от психоложката на затвора.

Затворникът Милен Маджаров е бил бит тази сутрин. Това разказа пред журналисти бивш негов съкилийник Валентин Жеков. Той е лежал в затвора заедно с Милен заради кражби.  Валентин ни отведе да покаже през кои тръби се е изкатерил Милен, за да стигне до покрива. По думите му след сутрешното каре, което е от 8.30 до 9.30, Милен прескача оградата на карето, катери се по тръбите и достига до покрива.
От разказа на Валентин стана ясно, че за по-малко от 5 минути Милен е успял да стигне до горе. Съкилийникът му обясни, че Милен вдигал тежести и спортувал, което му е помогнало по-бързо да стигне до покрива.

Кризата в бургаския затвор блокира работата на администрацията там и от това пострадаха и други лишени от свобода, разбра Gramofona.com. Няколко часа след като 31-годишния Милен Маджаров избяга от сутрешното каре и заплаши да се самоубие, пред затвора беше един от адвокатите на Пламен Дишков – Кела.

Оказа се, че днес Кела е трябвало да бъде изведен извън сградата на затвора. Той е имал насрочен час за лекарски преглед. Медицинската консултация обаче се отлага, защото затворническите власти в момента са ангажирани с овладяването на кризисната ситуация. След като адвокатът на Дишков стоя повече от час пред затвора, стана ясно, че клиентът му няма да бъде пуснат днес.

Близките на друг затворник също чакаха напразно в предиобедните часове. Мъжът трябвало да бъде пуснат за погребението на майка си, нямало обаче кой да резюлира молбата и човекът да излезе. Става въпрос за бургазлия, който е в затвора не заради сериозно престъпление. Мъжът е разведен, злоупотребявал с алкохол и не е плащал издръжката на детето си. За това е получил ефективна присъда от 9 месеца. Братовчед на затворника чакаше пред вратите на затвора, но така и не успя да влезе, за да осигури еднодневната отпуска на роднината си.

Към 15,15 часа от бургаския затвор излезе съпругата на Милен, тя е разговаряла с него, но не е пожелала да коментира пред медиите. Служител на затвора е съобщил, че след малко ръководството ще направи изявление. Кризата приключи

 
 
 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойчо Якимов

    0 0 Отговор
    "спротната площадка"
  • 2 Радослава Митева

    0 0 Отговор
    ужас!! .аси мизерията... хора, убили при самозащита, или такива злоупотребили с алкохол и не плащали издръжка са в ЗАТВОРА, докато най-големите мафиоти и престъпници на страната, ощетили България за милиони си карат с-класите и живеят в лукс и спокойствие. Не знам накъде отива света и въобще как го карат горките момчета и това ми било престъпници?! Аз на тяхно място нз какво бих направила.. сигурно щях да се гръмна, ако имах достатъчно кураж.