Last news in Fakti

2 Февруари, 2022 09:38 2 567 28

Мъж и жена пребиха и ограбиха възрастен човек във врачанско село

  • побой-
  • грабеж-
  • село бързина

Освен парите, крадците взимат мобилния му телефон и купони за хляб. Човекът е със силно влошено зрение

Мъж и жена пребиха и ограбиха възрастен човек във врачанско село - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Грабеж и побой на възрастен човек. Престъплението е извършено във врачанското село Бързина, а негова жертва е 78-годишен жител. Извършителите са мъж и жена от същото село, но за момента е задържана само жената.

Той е нападнат на 29 януари. Освен парите, крадците взимат мобилния му телефон и купони за хляб. Човекът е със силно влошено зрение.

„Давай парите, ще те заколим. Тръгнах да светна ключа на лампата, за да видя кои са. Удариха ме по ръката да не светвам и след това по устата, както и по окото. Вече не мога да спа, трошиха, хвърляха. Това вече не са хора, не е това, което е България, която е от Левски, от Ботев, това са някакви мутанти“, разказа потърпевшият Димитър Георгиев.

Петър Петров подава два дни по-късно сигнала, след като вижда насиненото око на Димитър, докато той е в магазин в селото.

„Заканили са се, че ако каже на полицията ще го запалят и ще му отрежат главата“, добави той.

Кметският наместник на селото разказа, че Димитър е отказал грижа от социален асистент.

Жената, нападнала възрастният човек, няма предишни криминални прояви, но 48-годишният мъж, който се издирва, има.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а рашовия

    14 13 Отговор
    надига дамаджаната с рикия
  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    52 3 Отговор
    Лилавите избиратели на ББ си отмъщават,
    че свалихме бащицата им от власт...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Европа

    49 0 Отговор
    Урките не бездействат за разлика от съдиите, прокурорите и органите на реда
  • 5 Механик

    58 3 Отговор
    Нападателите са "РИМСКИ" пехотинци, нали?
    Сега ще се включат дебелите адвокати на БХК и Америка за България. Срещу подходящите суми, разследващите ще направят подходящите следствено-процесионални грешки, а съдиите срещу още по-големи суми ще открият тия грешки и ще се окаже, че дядото сам е предизвикал нападателите и не стига това, ами е споменал Ботев и Левски, което е неполиткоректно.

    Коментиран от #10, #24

  • 6 Перо

    41 0 Отговор
    По селата издивяха вече! Явно имаме крещяща нужда от Белене за криминални и държавни престъпници!
  • 7 БПФ

    43 0 Отговор
    Ето докъде води толepaстията към престъпното и ниcше хъхpeшко племе !!!
  • 8 Кирчо

    26 0 Отговор
    Забелязвам,че все повече етноси създават проблеми .Обири ,ръгаме с ножовете етносите стават голям проблем

    Коментиран от #12

  • 9 Наркос

    35 0 Отговор
    Нищо чудно да го нападнат пак в отмъщение , не виждам какво ги спира при положение, че за лека телесна и вътрешни разскъсвания няма наказание, нито се откриват при преглед.
  • 10 Оппа

    8 17 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Дали са римски легионери ,незнам!!По селата и българските легионери не падат по долу!!А около Левски и Ботев все за пари е ставало въпрос!Може да не е политкоректно ама винаги е актуално!През атила конекрадни до бойко златокюлни!

    Коментиран от #13

  • 11 Хамурапи

    25 0 Отговор
    За тези престъпници само смърт.
  • 12 Лингвист

    29 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кирчо":

    Швед, бразилец, римлянин, ромей, патриций, сенатор ...само "етнос" не бях чел/чул някой да титулува това, що отколе на български му казваме "циганин"
  • 13 Еппа

    27 1 Отговор

    До коментар #10 от "Оппа":

    Когато български "преторианци" извършат "подвиг" (без значение в село или град)- и такива има, за срам на българския род - за тях изрично се пише, че са българи, че и имената им се спименават, па може и някой "путрет" да им покажат. В този случай липсват и първото, и второто, и третото...Мисли;-)!

    Коментиран от #18, #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Превъзпитахме Европа

    16 0 Отговор
    Агресорите до вчера бяха "приютени" в държавите, които ни обвиняваха в дискриминиране на етноса, Всъщност, това трябваше да разтръби версията за нетолерантността и национализма, характеризиращи българския етнос. По същество, това си беше етническа дискриминация към българите, която не отслабва и днес. Макар че, ние, българите, живеем в мир и съгласие с хора от всякакви етноси -всеки който е запознат с реалността и не е политически провокатор знае това. Живеем в сговор и с етнически евреи, арменци, турци, сърби, цигани, власи, каракачани, и с всички, които живеят четно, почтено и зачитат в ответ нашия живот, здраве и имот, както и ние -техните. Събираме се и празнуваме техните празници и обичаи, както и те -нашите. Европа, макар да беше наясно с това, прибра утайките на един конкретен етнос, доста приоритетно, за да има в какво да ни обвинява. Сега обаче, забелязваме масово прогонване на въпросните утайки и натрупването им отново у нас. На какво е дължи, не зная, но е факт, че с това, отново настъпва терор над възрастните хора по селата. Дали не ни готвят нови обвинения? Или просто, европейските ни диктатори са осъзнали, че с тях няма оправия? И как го правят, без отзвук по медиите, след като такъв опит на Макрон преди години, породи доста широк медиен отзвук?
  • 16 Спиро

    24 0 Отговор
    Докато няма закони в тази държава така ще да е .Докато бият полицай и те не се научат да стрелят така ще да е .Слаба държава и слабо управление последните 33 години .И не визирам само циганите те играят според тоягата ,но и много Българи не спазват законите и все си мислят ,че ще минат като тарикати
    Погледнете какво правят в Чехия ,Словакия и как дръпнаха .
  • 17 Роза

    22 1 Отговор
    За оплакване са старите хора,които живеят сами в селата!Ако не ги нападнат,окрадат и убият,в най добрия случай ги чака гладна смърт!"Да прокълнем и да умрем",както беше казал един старец,герой на Елин Пелин.Какво друго им остава,когато и Бог ги е изоставил?!
  • 18 Оппа

    4 13 Отговор

    До коментар #13 от "Еппа":

    Мда бе!Нито се споменават!Ако е нещо "дребно"....ни имена ,ни инициали даже,а за пуртрет.....съвсем забрави,пресни примери бол!Обаче ако са от малцинствата,....пак пример,от началото на януари,...за ПРЕДПОЛАГАЕМО/!!!/ престъпление му баха качили снимката тук във "факти"!!Дано е завел дело срещу тях!!.....................Когато български "преторианци" извършат "подвиг" (без значение в село или град)- и такива има, за срам на българския род ".............Ммммм няма таквиз ,бе!!Ние може да сме у Европа,но постандарт сме вече у Африка!Щото няма,български преторианци!!!!

    Коментиран от #22

  • 19 Оппа

    3 10 Отговор

    До коментар #13 от "Еппа":

    Ей ти един пример от днешна статия "Задържаха бургазлията, превозвал нелегалните мигранти"!!Мъжът е бургазлия, въпреки че товарният автомобил беше с чужда регистрация!?!?Толкова за български престъпник,...Мъжът е бургазлия

    Коментиран от #20, #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 комунист ☆

    20 1 Отговор
    При Бай Тошо,тия щяха да чукат камъни в някоя каменоломна доживот ! Жельо Зелката,масово ги реабилитира такива гниди,като"мъченици" на комунизма !
  • 22 Еппа

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Оппа":

    Илюстрирай случая от "Факти", за който пишеш, поне със заглавието на статията. Или се скрий, о, "трибун"е !
  • 23 Еппа

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Оппа":

    О, "трибун"е, "логиката" ти е умопомрачителна! Мъжът бил "бургазлия", което автоматически, кайш, го превръща в етнически българин, щот у Бургазот сал българи живеят???
  • 24 Октавиан Август

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    А, едната е била "РИМСКА" матрона ли, куртизанка ли - за случая е все тая...
  • 25 Леле

    5 0 Отговор
    Тая земокрация и тия цигани кьде се налюпиха в бьлгария като в люпилна за бройлери искат да ядьт гладни са като са по 6.7деца кой да ги храни манговете ядьт и пият на воля циганетата гладуват само помощи и кражби и все са дискриминирани за тях сьд нема ....
  • 26 Ле ле

    2 1 Отговор
    Циганин женен за циганка нема щото ако има няма да има помощи...
  • 27 Жоро

    2 0 Отговор
    Мене ме обраха като се представиха за майстори аз реших, че търсят наистина работа и ги питах колко искат а те ме излъгаха! Полиция и Прокуратура казаха що им даваш нямало престъпление!
  • 28 Асан

    2 0 Отговор
    Чакаите да се оправи времето и ще плъзнат навсякъде що са гладни.