Last news in Fakti

13 Юли, 2022 12:32 1 606 11

Близо 40 000 глобени при засилените проверки на КАТ

  • кат-
  • проверки-
  • сдвр

Започват и активни проверки срещу към водачи, които шофират с отнети книжки или без

Близо 40 000 глобени при засилените проверки на КАТ - 1
Снимка: БГНЕС

Продължават засилените проверки на полициятa за нарушители на пътя. До момента са санкционирани близо 40 000 нарушители, съобщи Нова тв.

Започват и активни проверки срещу към водачи, които шофират с отнети книжки или без да имат изобщо свидетелство за управление на автомобил.

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров е разпоредил на директорите на Столичната полиция и на областните дирекции на МВР в страната да предприемат допълнителна организация по отношение на контрола на неправоспособни водачи, както и на такива, които са лишени от право да управляват леки автомобили.

Специални мерки ще бъдат взети и по отношение на собственици на коли, които допускат или предоставят управлението на автомобилите си на хора, които нямат шофьорска книжка.

В отделна точка на документа главният секретар разпорежда във всеки случай, при който е установено подобно нарушение, да се взема отношение не само по отношение на водача, но и към собственика, когато има основание за това.

За пореден ден продължава операцията на СДВР и на областните дирекции на МВР в страната срещу водачи, които управляват автомобили под въздействието на алкохол и наркотици.

Снощи в столицата беше задържан водач, чиято проба с дрегер показа 5,11 промила алкохол. Освен това при проверка водачът се оказа, че е употребил и канабис.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коки

    16 1 Отговор
    КАТ прави подарък при 50 нарушения на пътя – син буркан за колата и легнала полицайка.

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 2 Отговор
    Абе стига прах в очите ‼️
    За онаА де фучала по магистралата " евентуално глоба 50лв" ‼️
    Каквое ще е жИсткУтУ аказание към Али-то от маалата дека кара без книжка от години ‼️ Забележка , да не прави така ли ‼️
    Това не е ли УМИШЛЕНО престъпление ‼️
    Какво е наказанието , ако нося кило желязо ( пищоФ) , само да го нося, без разрешително ‼️

    Коментиран от #6

  • 3 Селския

    8 0 Отговор
    Ай стига бе, 5,11 промила, че и тревица пушнал, чудно ми е, колко ли е максимума, то сме си за Гинес бре........
  • 4 5577

    10 1 Отговор
    ААА значи можело. Две години Рашков е на чело на ведомството и си припомнихме деветдесетте години. Ако го заменят веднага ще се спасят невинни животи, но нали е с политически протекции...
  • 5 Гого

    13 0 Отговор
    И ква е тая акция? Аз ги виждам само из храсталаците пак да снимат 😤
  • 6 и кво от това?

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Онази дето е фучала с тротинетката е транс мацка.Да не искаш да нарушиш правата на ЛГБТ?
    Али е малцинство.Да не искаш да нарушиш правата на малцинствата?
    Ти с този пищов можеш да направиш преврат и си за затвора!
  • 7 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    13 0 Отговор
    И колко от тях са тия със скъпите джипове и коли?
    Да позная ли?
    НИТО ЕДИН!
    Пак си го изкараха на бедния народ
  • 8 Чикатило

    12 0 Отговор
    Какво ни тормозите, приберете си регистрираните олигофрени, които имат по 50 регистрации и чадър срещу заплащане. Не сме маймуни - няма да забравим, няма да простим.
  • 9 Пимп май байк

    12 0 Отговор
    Това е само да си изпълнят нормата която са им заръчали да изпълнят! И мен глобиха със велосипед! Имах си челник светротразителни панталонки, стопче, светроотразители! Но онези фарът не бил стационарен, нямъл съм жилетка, имал съм раничка(която имаше светроотразителни ленти) и не съм се виждал и хоп нямало да ми пишат акт а два фиша за 60лв общо! И аз ставам един от статистиката! Даже и за звънец се опитаха да се заяждат, трябвало да имам такъв :)

    Коментиран от #10

  • 10 Малиии

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пимп май байк":

    Иб ати боклиците
  • 11 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Ако един колоездач в западноевропейска страна е без нужното оборудване, няма право да се движи по пътищата !! В ПДП е записано ,кое как трябва да бъде, но много неща не се спазват не само от колоездачите, но и от други МПС, да не споменавам и каруците. Но ние сме навикнали на безотговорност и като ни "приклещят" - пищим ......... Защо ? Защото и органите работят епизодично, на акции.
    Контролът трябва да е непрекъснат, строг и безкомпромисен. ! Ако за стотина има ред и законност, а само за един няма ......няма да има управия - бъдете сигурни. Докато това не се проумее и от "началниците" ....така ще я караме...
    Баба ми го казваше простичко : Ако в една къща всички пазят чистота, а само един е мъляч и мърси ---мръсна ще е къщата !!!