Last news in Fakti

12 Септември, 2013 17:45 4 505 1

КАТ задържа издирван, легитимирал се с менте документи

  • кат-
  • задържа-
  • издирван-
  • менте документи

В ареста е и спътника му легитимирал се със служебна карта на служител на Главна Дирекция „Изпълнение на наказанията”

Днес при рутинна проверка от патрул на сектор „Пътна полиция” СДВР на Околовръстен път, в района на разклона за село Чепинци , е спрян лек автомобил, управляван от лице обявено за общодържавно издирване, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Пред полицейските служители водачът се е легитимирал с чужди документи за самоличност и е направил опит за бягство.

Лицето е задържано, като спрямо него е започнало досъдебно производство за престъпление по чл. 316 вр. чл. 308 ал.2 НК (документно престъпление).
Задържан е и пътуващият в същия автомобил гражданин, който се е легитимирал със служебна карта на служител на Главна Дирекция „Изпълнение на наказанията” при Министерство на правосъдието.

Материалите по досъдебното производство са изпратени на Софийска районна прокуратура.

Софийска градска прокуратура (СГП) е дала указания на Софийска районна прокуратура (СРП) за провеждане на разследване с оглед извършено евентуално престъпление по чл. 294 НК (лично укривателство). Това е станало след служебно запознаване на СГП с материалите по делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Бреййй какво става при рутинна проверка в милата ни държавица !!! Отбелязвам - при рутинна !!!!