21 Март, 2023 15:56 898 6

Откриха списъци с имена и срещу тях парични суми в къща в монтанско село

  • списъци-
  • имена-
  • село доктор йосифово

Къщата е обитавана от мъж на 41 години и жена на 40 години, които до момента нямат криминални прояви

Откриха списъци с имена и срещу тях парични суми в къща в монтанско село - 1
Илюстративна снимка: БГНЕС

При акция на полицията срещу битовата престъпност и след получен сигнал днес е направено претърсване в къща в село Доктор Йосифово, община Монтана. Открити са три тетрадки и отделно пет листа, на които имало изписани имена на хора от селото и срещу тях парични суми, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Къщата е обитавана от мъж на 41 години и жена на 40 години, които до момента нямат криминални прояви. Срещу тях е образувано досъдебно производство за престъпления срещу политическите права на гражданите и купуване на гласове по член 147, алинея 2 от Наказателния кодекс.

От Областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха за БТА, че от началото на кампанията в региона са проверени пет сигнала за купуване на гласове. Образуваното сега досъдебно производство е първото. През кампанията за предишните избори на 2 октомври 2022 година в област Монтана също имаше образувани досъдебни производства за купуване на гласове, някои от които стигнаха в съда. Има и една осъдителна присъда, а други дела още текат.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически парк

    10 2 Отговор
    Мачк ай гербавите купувачи!

    Коментиран от #3

  • 2 Брееей тц тц!

    5 0 Отговор
    Какви неща крият по къщите в монтанско! Страшна работа!
  • 3 Това са "журналистите" пишещи тук бе

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Исторически парк":

    Галфончо
  • 4 Северозападнал

    8 0 Отговор
    На по-предишните избори кмета раздаваше пари за ДПС и всички цигани научиха по няколко турски думи и се писаха турци.Единствените две турски семейства в селото пък намразиха циганите та чак българите се потресоха.
  • 5 Шопо

    1 1 Отговор
    МВР е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
  • 6 НЯКОЙ

    1 0 Отговор
    Нали "Купуването и продаването на гласове е престъпление" ? Защо не се обявява от кои партии се извършват тези престъпления или няма смисъл - все същите са, а може би има нови кандидати ?