Last news in Fakti

27 Октомври, 2013 18:07 3 319 2

Бивш прокурор: МВР и МВнР са знаели за Боевски

  • иван бедров-
  • гълъбин боевски

Гълъбин може да е бил изваден заради това, че е мълчал

„Гълъбин може да е бил изваден заради това, че е мълчал. Не е убит, защото не се е разприказвал. Според мен може да има някаква сделка. Цялата дейност за неговото експулсиране е трябвало да бъде извършена от МВнР и МВР, те са знаели за това, но нямам обяснение защо са мълчали. Нямаме договор за съдебна взаимопомощ с Бразилия, така че Прокуратурата не може да бъде обвинявана”, каза в студиото на „Всяка неделя” бившият прокурор Иван Бедров, който коментира мистерията около завръщането на осъдения в Бразилия наркотрафикант Гълъбин Боевски.

Бившият шампион бе заловен с 9 килограма кокаин и трябваше да излежи в затвора 9 години.

„Ако Боевски е осъден в Бразилия, той не може да бъде съден за същото и в България. Ако с процедурата за експулсация, присъдата се прекратява, няма нужда да се изказва трета инстанция”, допълни той.

За възможността Боевски да бъде съден в България Петров заяви, че при положение, че делото е прекратено, случаят може да се отвори.

Бедров отговори и на въпросите за предложението да бъде свален депутатския имунитет на лидера на БСП Сергей Станишев.

„За обвиненията към Станишев за загубата на 7 секретни документи по времето на тройната коалиция трябва да се докаже от Прокуратурата, че те са били в негово притежание в момента, в който са изчезнали. Това може да се окаже изключително сложно”, каза бившият прокурор.

Също така е трудно да се определи и дали документите са съдържали класифицирана информация, тъй като доказателството за това се крие в самите документи, а те липсват. Единственият, който може да каже за съдържанието е Комисията за класифицирана информация. Ако обаче документите се намерят няма да има извършено престъпление, коментира Петров.

Според бившия прокурор тъй като в България от всичко се прави политика е възможно и тази историята да се използва за политически цели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Дано Боевски си вземе поука ,че следващия път може и да няма този късмет.
  • 2 PROFESIONALISTA

    1 0 Отговор
    за Станишев: С други думи- като е бил премиер, можел е да прави каквото си иска, и сега никой копче не може да му каже. Което се отнася и за всички бивши и настоящи такива. И каква справедливост чака народът тогава? Ала бала, няма никога да се променят нещата- докато си на власт кради колкото можеш, уреждай кръговете около себе си, а после се присмивай на следващите как се оправят с кашите ти...