Last news in Fakti

6 Декември, 2023 22:06 2 705 19

Трафиканти на мигранти се откупуват срещу 5 бона

  • трафиканти-
  • мигранти-
  • откуп

Само през последната седмица има две сключени споразумение в Районния съд в Пловдив за условни присъди във връзка с каналджийство. И двамата отървали се трафиканти са чужденци

Трафиканти на мигранти се откупуват срещу 5 бона - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

5000 лв. и условна присъда. Толкова струва свободата на един трафикант на мигранти, поне в повечето случаи, ​сочат съдебните протоколи. В 9 от 10 случая заловеният да превозва нелегални чужденци сключва споразумение с прокуратурата за тази сума и опасността да лежи ефективно в затвора се изпарява. Освен ако не бъде заловен отново, но трафикантите правят всичко възможно това да не се случи.

Само през последната седмица има две сключени споразумение в Районния съд в Пловдив за условни присъди във връзка с каналджийство. И двамата отървали се трафиканти са чужденци. Наказанието им е глоба в размер на 5 бона и наказание 2 г. лишаване от свобода с изпитателен срок от 5 години.

Първият ​случай е на ​мъж, заловен в края на октомври в района на км 151 на АМ "Тракия". Полицаи открили, че превозва 10 нелегални мигранти с микробус "Форд". ​Нарушителят бил почти два месеца в ареста с мярка "задържане под стража", като вече е свободен човек. Вторият пример е със заловен в първите дни на септември. Въпросният ​каналджия шофирал бус "Фолксваген" и бил хванат в крачка в района на км 121 на АМ "Тракия", край Бенковски. Във возилото униформени открили 8 нелегални чужденци. И този трафикант престоял в ареста близо три месеца, след което сключил споразумение с прокуратурата. Наказанието - 2 години лишаване от свобода с изпитателен срок от 4 години, плюс глоба в размер на 5000 лв., съобщава "Марица".

Освен всичко останало, и двамата арестувани на магистралата следва да заплатят стойността на колите, с които са осъществили престъплението, тъй като не са били тяхна собственост. В единия случай трафикантът ще брои 11 бона, а в другия - 7 бона. В много от осъществените акции и последващи споразумения обаче се оказва, че трафикантът не трябва да плаща за возилото, което прави свободата му много по-евтина - само 5000 лв.

Според разследващи основните проблеми в случая са, че, първо, наказанията са прекалено леки, и второ, че биват арестувани трафиканти, но не и основните каналджии, движещи цялата схема.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    19 1 Отговор
    5000 лв. за свобода на трафикант. 5 000 000 лв. за залавянето му. Де е Киро на кирия.
  • 2 Не съм се съмнявал

    25 0 Отговор
    разложението е по цялата територия и във всичко което се сети човек
  • 3 НИК

    30 1 Отговор
    Проблема е в меките и почти смешни наказания измислени в парламента от адвокати - депутати. Не е проблем, че само трафика ти се хващат. Направете наказанието за тях, като в Гърция по 2 годинки на превозван емигрант и ще сенат сериозно желаещите да се цанят за трафиканти-превозвачи. За 10 чер нюги 20 годинки в кауша, ама не условна, не споразумение. Да се знае конкретно за 1 емигрант 2 години и Точка.

    Коментиран от #15

  • 4 Юмур

    18 1 Отговор
    В тази сума не влиза например " адвокатския " хонорар от 10 000 лв.
  • 5 Кольо

    2 1 Отговор
    Ъъъъ, къде точно се намира "Бенковски" на маистрала "Тракия"?!?!?!
  • 6 Няма такава държава !

    26 1 Отговор
    Чакайте някой да пази тогава, границата на кочината ! Да живее кочинския съд ! Вечна слава !
  • 7 БулгаристанЬ

    12 1 Отговор
    Голяма хайня сме. Нищо от дьржава
  • 8 Размирни времена

    8 0 Отговор
    В които всичко се продава и купува "И, това ще свърши", .😑🕕
  • 9 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    16 1 Отговор
    В територията всичко се продава : правосъдие , здравни грижи , образование , избори , шофьорски книжки и т.н. ЗАКРИВААААЙ...
  • 10 Мнение

    14 0 Отговор
    В Унгария на Орбан като ги заловят след 30 дена имат ефективна присъда, която е между 3 и 6 години. Няма споразумения или обяснения "Ама г-н съдия, аз не разбрах как тия 12 души влязоха в багажника на колата ми".
  • 11 Перо

    17 0 Отговор
    Корумпирани хора създадоха закон с възможност за споразумение с прокуратурата, която бърза да отметне случая и да не се занимава! Другата корупция и пълна некадърност е в гранична полиция, където никой не си гледа работа! Какъв Шенген, какви 5 лв.?
  • 12 Перо

    14 0 Отговор
    С тези споразумения се дава възможност за корупционни практики и шантаж на престъпниците от недобросъвестни прокурори!
  • 13 Банана Републик

    10 0 Отговор
    Порно сайтче, порно прокуратура,
    НЯМА затвори, само ново строителство, скоро ще разберете на кой ще ги отдавате апартаментчетата в баровските квартали
  • 14 Ден

    5 0 Отговор
    малоумници ,а защо не е екстрадиран !
  • 15 шопо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "НИК":

    Целта на тези хора е Германия, те не са заплаха за нашата страна.

    Коментиран от #18

  • 16 Трафикантите на мигранти

    5 0 Отговор
    Са евреи естествено
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Перо

    1 0 Отговор
    Пословична е корупцията в полицията, митничарите, съдебната система и докторите! Какъв Шенген, какви 5 лв.?