Last news in Fakti

5 Февруари, 2024 10:36 4 113 16

Опитали да отвлекат Мартин Нотариуса и го били с бухалки и тръби

  • мартин божанов-
  • нотариуса-
  • убийство-
  • побой

Една от версиите тогава е била, че или е опит за разчистване на сметки след сделки с имоти, или похищението е трябвало да бъде срещу откуп

Опитали да отвлекат Мартин Нотариуса и го били с бухалки и тръби - 1
Снимка: shutterstock

Двама маскирани са опитали да отвлекат Мартин Божанов-Нотариуса през 2011 г., казаха от МВР и прокуратурата пред „Телеграф“. Една от версиите тогава е била, че или е опит за разчистване на сметки след сделки с имоти, или похищението е трябвало да бъде срещу откуп.

В момента една от горещите версии за разстрела на Нотариуса е, че причината се крие в конфликт от миналото му. Според друга в дъното на покушението в затворения комплекс в София са лобистки интереси в Темида. Интересното е, че през 2014 г. срещу Мартин има още едно нападение.

Той бил причакан от няколко маскирани и пребит с бухалки и тръби, след което дълго време лежал в болница. И при двата случая водещата версия била свързана с имотни измами.

Само преди ден от държавното обвинение обявиха, че срещу Божанов е имало само едно разследване. То е било за имотни измами, пране на пари и за изнудване на съдии по граждански дела, по които той е имал интерес. Божанов не е бил привлечен като обвиняем, но разследването е било на финална фаза и предстояло повдигане на обвинение.

Стана ясно още, че той имал огромен имот в Гърция, а на името на жена му имало записана къща в луковитското село Карлуково. При обиски пък били открити документи за още десетки имоти, които Божанов фиктивно притежавал.

Сигналът за убийството на Нотариуса бил подаден от жена му Гергана около 50-55 минути по-късно. Причината била, че той излязъл да пазарува, но се забавил дълго. Съпругата започнала да му звъни, но той не вдигал. Тя слязла на паркинга и видяла първо, че автомобилът му е там, а до него било и тялото на мъжа ѝ.

Тогава жената се обадила на тел. 112. По време на брифинга на СДВР и прокуратурата стана ясно още, че се вижда на видеокамера как Нотариуса е прострелян и пада, но не и извършителят.

По оперативни данни изстрелът е направен извън комплекса от страната на реката. Куршумът е калибър 9х19, но няма как да се определи точният вид на оръжието.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорд минч

    15 2 Отговор
    Ако го бяха сношавали сега щеше да е от нашите и щеше да бъде жив!
  • 2 Сила

    25 2 Отговор
    ДАЙТЕ НЕЩО ЗА СВАТБАТА НА ШЕФА НА БТА С ЛЮБОВНИЦАТА МУ НА АНТАРКТИДА...... Да знаеме за какво плащаме!!!!!!!!!

    Коментиран от #15

  • 3 Лупата

    12 1 Отговор
    Калибър 9/19 СЕ ЧУВА а казаха малокалибрен,кое е вярно.И не могли да определят вида оръжие.Има пистолети с този калибър но килъра няма да рискува от близо.

    Коментиран от #13

  • 4 Некой си

    43 0 Отговор
    Стига сте ни занимавали с тоя боклук ! 20 г.си разигравал коня и никой и нищо ни видял ни разбрал.Пишете на кой е бил слуга.

    Коментиран от #8, #14

  • 5 Ломския

    28 0 Отговор
    Щом мафията го е пазила 20г.това значи,че няма да открият кой го е гръмнал защото не искат а убиеца скоро ще се самоубие.Помните ли онзи с калашника дето се заканваше на дон Тиква,гръмна газова бутилка и го утрепа.
  • 6 първо беше малокалибрено

    11 2 Отговор
    ся стана 9х19
  • 7 Следващия път

    6 0 Отговор
    Да пробват със зенитна къртечница
  • 8 Е как на кой

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Некой си":

    На политиците и милиционерите и магистратите на кой да е слуга
  • 9 Ми то ......

    5 0 Отговор
    Има ли държава ???? Като тия шопари от парламента правят само простотии , а управляващите крадът като за последно !!!!! Никои не се интересува от съдбата на народа ,а държавата е оставена на автопилот !!!!!!!
  • 10 Отврат!

    6 0 Отговор
    Фиктивен притежател на имоти? И какво ще правят сега реалните притежатели? Ще пият по една студена вода? Интересното предстои. Няма да е последната жертва. Дуварите са илюзорна защита.
  • 11 Физиотерапевт

    7 0 Отговор
    Явно малко са го били.Или некачествено.
  • 12 ЛЮГЕР ГЛОК И ПРИЗВОДНИТЕ ИМ

    5 2 Отговор
    са тоя калибър САЙГА СЪЩО СТАВА С леко пипане И МАНЛИХЕР СЪЩО.......
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ник.А

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Некой си":

    Че то се знае...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.