Last news in Fakti

24 Февруари, 2014 21:19 1 640 0

Селски кмет хванат да шофира с близо 5 промила алкохол

  • кмет-
  • баланово-
  • алкохол-
  • дрегер-
  • явор митов

Твърди, че надигнал бутилка с ракия, като я помислил за минерална вода

След стабилен алкохолен запой кметът на дупнишкото село Баланово Явор Митов изпадна в немилост, съобгщи регионалният в. „Струма“. Срещу 52-годишния селски управник започна бързо полицейско производство, тъй като беше хванат в петък вечер от КАТ-Пътна полиция да управлява Volkswagen Golf след стабилна алкохолна почерпка. По информация на пресцентъра на МВР-Кюстендил, при проверката дрегерът е отчел 4, 66 промила в издишания въздух.

Запоят на Явор Митов и безотговорното му поведение да шофира в такова състояние беше най-обсъжданата тема в Баланово през уикенда. Съселяните му са категорични, че постъпката не може да бъде толерирана.

Съгласно закона, за шофиране в нетрезво състояние, санкциите са строги. В този случай, при управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0, 5 промила, което е установено с медицинско изследване или техническо средство - дрегер, временно се отнема свидетелството за управление на МПС - до решаване на въпроса за отговорността му, но за не повече от 6 месеца.

Наказанието за лишаване от право на управление на МПС е за срок от 1 до 12 месеца. При повторно нарушение, наказанието е лишаване от право да управлява МПС за срок от една до три години и глоба от 1000 до 2000 лв.

„Редно е да подаде оставка. Няма какво да се чака решението на съда”, категорични са местните в Баланово. Те си спомниха и други случаи, в които Явор Митов е нарушавал закона и посочиха за пример безразборните сечища на дървета в землището на селото.

Съдът да си каже думата, но такъв кмет не ни трябва. Искаме стабилен човек, категорични са местните. Някои от тях са на мнение обаче, че Митов няма да подаде оставка доброволно. Други смятат, че председателят на партия ЛИДЕР Владимир Владимиров, с когото Митов бил в изключително близки отношения, също няма да допусне оставката на другаря си. „Явор Митов е единствения кмет от ЛИДЕР в дупнишките села, няма да го изпуснат”, смятат балановци.

Според репортаж на бТВ пък Митов обяснил, че надигнал бутилка с ракия, като я помислил за минерална вода, а съселяните му свидетелстват, че по принцип бил трезвеник и не пиел алкохол.
Преди малко повече от година Явор Митов спечели частичните избори в дупнишкото село Баланово като кандидат на партия ЛИДЕР, но победата му не беше убедителна. Ако все пак Явор Митов подаде оставка, то за Баланово това ще бъдат четвъртите по ред избори през този мандат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА