25 Юли, 2024 20:02 4 183 9

Илия Златанов от аферата "Осемте джуджета" разказа за Петьо Еврото

  • илия златанов-
  • петьо еврото-
  • комисия

Постоянно се опитват някакви "платени прокурорчета и следователи" да ме изкарат мен виновен. Подадените от мен сигнали срещи Петьо Еврото рефлектират срещу мен

Илия Златанов от аферата "Осемте джуджета" разказа за Петьо Еврото - 1

Временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и групата около бившия следовател Петьо Петров - Еврото изслуша бизнесмена Илия Златанов, познат от казуса "Осемте джуджета", и неговия адвокат Гергина Ганева. Златанов разказа за отношенията си с Петров и за неговите опити да отнеме бизнеса му.

Постоянно се опитват някакви "платени прокурорчета и следователи" да ме изкарат мен виновен. Подадените от мен сигнали срещи Петьо Еврото рефлектират срещу мен, каза Златанов пред депутатите.

На въпрос от парламентарната група на ГЕРБ-СДС "какъв е статусът на висящите преписки и проверки и как Златанов се е защитил срещу действията и бездействията на институциите", Златанов обясни, че "докато Борислав Сарафов е главен прокурор и такива като прокурор Димитър Франтишек са на такива позиции, той няма да се чувства спокоен в тази страна".

Златанов каза, че срещите му с Петьо Петров са се случвали след като той е пускал SMS на Петров, че трябва да се видят, а той се свързвал обратно с него през двамата мъже, които е бил поставил да следят Златанов. Той каза, че е виждал Борислав Сарафов два пъти в ресторанта "Осемте джуджета". "Към мен Петров се обръщаше със "Заповядай, Илия", а към Сарафов с "Влизай, Боби", сами си правете изводите, каза още Златанов.

Той допълни, че е виждал прокурор Димитър Франтишек три пъти в ресторанта, като обясни, че обикновено е влизал, след като прокурорът излезе.

Първите хвалби на Петров винаги бяха "Гешев, като стане главен прокурор, ще видиш какво ще стане" и "Ти нали знаеш с кого работя - с Пеевски", каза Илия Златанов, цитиран от БТА.

В момента бизнесът на Илия Златанов му е върнат, но не благодарение на която и да е институция, поясни неговият адвокат Грета Ганева, която също бе изслушана заедно с него.

Тя посочи, че във времето, в което са били отклонявани активи от асансьорния бизнес на Илия Златанов, към трето юридическо лице, са били прехвърляни и негови автомобили на обща стойност над 1 млн. лева. Един от тези автомобили "Тойота Тундра" впоследствие е бил продаден от дъщерята на Младен Маринов за 5000 лева. Оттам нататък, те не знаят какво се случва с този автомобил. Като интересен факт тя допълни, че в МВР няма информация какво се случва с останалите прехвърлени автомобили.

Адвокат Ганева също предложи на комисията да изиска справка от Националната агенция за приходите (НАП) да направи проверка дали на името на Иван Гешев има от 2014 г. банкова сметка в Кипър и какво е движението по нея. Същата проверка да бъде направена и относно сметка на името на Петьо Петров и Любена Петрова, сега Павлова, в Турция.

Депутатите в парламентарната комисия гласуваха в бъдещите заседания да бъдат призовани за изслушване Делян Пеевски, Христо Иванов, Лозан Панов, Петър Кърджилов, Калин Стоянов, Цветан Василев, Любена Павлова, Емил Петров и Антон Славчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    14 7 Отговор
    Руснаците гръмнаха погребите с боеприпаси в Елин Пелин.

    Коментиран от #2

  • 2 ИзбираТела

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Асдф":

    Урааа-а .
    Да месим ли погачите?
  • 3 сега защо взеха да го чуват

    37 1 Отговор
    че той говори за него още преди 3-4 години ама никой не го чуваше
  • 4 Един като теб

    39 1 Отговор
    приятел ще останеш неразбран..
    ..държавата България е окупирана от мафията ! ..прибери каквото имаш и изчезвай. Аз подобни проблеми и накрая заредих личните дебитни карти , портфейла и се махнах от тази клоака
  • 5 Помак

    14 2 Отговор
    Росен Карадимов от Ббр - банка ( на който вярвах като седесар) подари на Пиб в Русе 26 мелиона ...ти се оплакваш...ама баш подарък 26 000 000 лева ...за нещо си на като индустриална зона на метри от детска ясла ,градина и жил.квартал.. !
  • 6 Бандит МетодиеФ БуРисОФ

    11 0 Отговор
    Важното е моите сметки в Ливан да не набарат...
  • 7 Абе удариха

    8 1 Отговор
    го човека, но и той не може да обясни какво съдействие е търсил от бандата на Гешев и Пеевски !

    Коментиран от #8

  • 8 Ник.а

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Абе удариха":

    Ти нещо си пропуснал.. колко пъти още да обясни? 🤣
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.