Last news in Fakti

27 Март, 2014 15:57 7 520 1

Показаха нов фоторобот на най-издирвания мафиот в Италия

  • матео месина денаро-
  • фоторобот-
  • кръстник-
  • коза ностра-
  • мафията-
  • сицилия

Матео Месина Денаро е в неизвестност след атентатите в Рим, Милано и Флоренция през 1993 г.

Показаха нов фоторобот на най-издирвания мафиот в Италия - 1
Новият фоторобот и една от малкото известни снимки на Денаро отпреди изчезването му.

Италианската полиция изработи нов компютърен фоторобот на последния укриващ се от закона кръстник на Коза Ностра – Матео Месина Денаро. Вестник „Ла Република“ публикува новото лице на мафиота, който е издирван от 1993 г. То се различава доста от предишни негови компютърни портрети и е съставено благодарение на описанието, дадено от свидетел, който твърди, че наскоро е видял 52-годишния днес Месина Денаро.

Според този фоторобот косите на боса от Кастелветрано, който още като момче се е возел само на „Порше“, са още тъмни, но по-оредели край слепоочията, отколкото преди, и той изглежда леко понатежал и подпухнал. Очите му са тъмни, устните – много тънки, носът – издължен.

Откакто Денаро се укрива, от всеки кът на Сицилия пристигат слухове за него, включително и този, че е избягал в чужбина, но разследващите са на мнение, че е още там. Сега този неочаквано появил се източник прави легендарния главатар на Коза Ностра от южната провинция Трапани по-малко невидим.

Матео Месина Денаро е най-издирваният престъпник в Италия и един от десетте най-опасни бегълци в списъка на сп. „Форбс“. Смятан е за организатор и изпълнител на атентатите в Рим, Милано и Флоренция през 1993 г. Той е потомствен мафиот: неговият баща Франческо, по прякор Дон Чичо, шеф на банда в Кастелветрано, бе открит мъртъв през 1998 г., облечен в официален костюм, сякаш подготвен от убийците за собственото му погребение.

Денаро е потомък на клана Корлеоне. Нито една охранителна камера не е успяла да го заснеме или подслушвателно устройство да запише гласа му, откакто се укрива. Новият фоторобот е все пак някаква малка следа за този бос, смятан от години буквално за „невидим“, за призрак. Може и затова и псевдонимът, с който е известен, е Диаболик. 

След арестите на Тото Риина и Бернардо Провенцано, Месина Денаро е смятан за най-влиятелният главатар на Коза Ностра, останал на свобода. Заподозрян е за десетки убийства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    И ЩЕ СИ ОСТАНЕ В НЕИЗВЕСТНОСТ