Last news in Fakti

13 Юни, 2014 08:49 3 977 2

Приятелите на Емо искат доживотен затвор за убиеца англичанин

  • англичанин-
  • емил-
  • "горубляне"-
  • прободни рани-
  • нож

Момчетата от Горубляне се готвят да протестират пред британското посолство

Приятелите на Емо искат доживотен затвор за убиеца англичанин - 1
Убитият младеж Емил ботев мечтаел да стане кмет на Горубляне

Близки и приятели на намушкания с нож и убит от англичанин 18-годишен Емо от квартал „Горубляне“ застанаха пред камерата на Нова ТВ, за да опровергаят много от твърденията, които се разпространяват около случая и да поискат справедливост от властите и защита на българските деца.  

Емил е получил няколко прободни рани преди да почине в болницата. В медиите се появиха твърдения, че убиецът е футболен фен със забрана да посещава мачове на територията на Великобритания, тъй като е извършил престъпление по време на мач. От снимките в неговия Фейсбук профил става ясно, че се е занимавал активно с фитнес.

До убийството се е стигнало след пререкание между две групи младежи в кварталното училище в „Горубляне”, разказа в репортаж на "Здравей, България" майката на Емо. Синът й не е бил там в този момент. Дошъл по-късно, за да защити приятелите си.

Англичанинът и неговите приятели пристигнали от „Дружба”, добави Добри, най-добрият приятел на убитото момче. По думите му, Емо не е познавал англичанина. Приятелите му твърдят също, че провокацията е била от страна на групичката от „Дружба”.

Емил починал няколко часа след сбиването в болницата, където го откарали неговите приятели. Те споделиха пред Нова, че е бил много добро момче. Искал да следва психология в Софийския университет. Имал и мечта – да стане кмет на „Горубляне”, за да подобри живота на хората от квартала.
 
Приятелите на Емо настояват за най-тежкото наказание за убиеца му. Опасяват се, че може да се стигне до развитие, подобно на случая с Майкъл Шийлдс, смазал с камък главата на български младеж, за чието екстрадиране лобираше активно британското правителство. Страхуват се, че и сега ще се случи същото и нападателят няма да изтърпи наказанието си.
 
Другарите на Емил имат намерение да създадат организация „Справедливост за Емо” и обещават протести и пред британското посолство, ако не бъде произнесена справедлива присъда за извършителя на престъплението – доживотен затвор. Призовават полицията и съда да си свършат съвестно работата, но се страхуват, че няма да получат защита от държавата и българските политици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sisi Blond

    0 0 Отговор
    Почивай в мир Емо!
    Искаме справедлива присъда , искаме да спрат бруталните гаври от чужденци срещу нас! Искаме да бъдем защитени а не да се чудим дали ще се приберем живи ако излезем навън. Съболезнования на родителите загубили единствената си рожба.
  • 2 Христо Христов

    0 0 Отговор
    Готов съм да се обзаложа с всеки за каквато сума реши, че случаят с настоящият английски "джентълмен"(боклук - sh.t), за съжаление ще бъде огледално повторение на този с Майкъл Шийлдс! С арогантност и недопустим натиск, бялата" държава Great Britain ще изиска връщане на нейния безценен поданик от треторазрядната отрепка на ЕС Булгаристан... Казвам го с болка и обида и срам, че съм българин!