Last news in Fakti

31 Август, 2014 14:00 1 894 0

Намери се посредник между Митовски и актьори от сериалите за неуредените финансови отношения

  • асоциация на телевизионните продуценти-
  • посредник-
  • актьори-
  • хонорари-
  • неуредени плащания-
  • димитър митовски-
  • искра донова-
  • продуцентска компания "камера"-
  • декларация

Поддържането на коректност в отношенията е от първостепенна важност, особено когато става дума за публични личности, изтъкват от АТП

Намери се посредник между Митовски и актьори от сериалите за неуредените финансови отношения - 1
Димитър Митовски


Преди броени дни младата звезда на Младежкия театър Искра Донова написа във Фейсбук, че от продуцентската компания на Димитър Митовски и Димитър Гочев „Камера“ не са изплатили хонорарите на 90% от актьорите, участвали в тв сериалите „Фамилията“ и „Революция Z“. Тя обяви, че ще си търси правата, като призова и колегите си да го направят, много от които също потвърдиха, че им дължат пари от месеци, а медиите подеха скандала. Зародиха се подозрения, че се готви фалит на компанията, за да не плати на екипите, работили за нея. От бТВ обясниха, че са издължили всички суми на продуцентите, а Митовски, също чрез медиите, уточни, че не се готви никакъв фалит и всички работили за компанията ще получат възнагражденията си. Разплащането обаче не можело да стане за всички едновременно...   

Асоциацията на телевизионните продуценти излезе с официална декларация по казуса
между продуцентска компания „Камера” и актьорите, участвали в нейни телевизионни продукции.
Тя гласи:

"През последните дни се появиха редица публикации в медиите, свързани с възникналия спор за неуредени плащания между продуцентска компания „Камера” и актьори, участвали в техни продукции за телевизия бТВ.

Асоциацията на телевизионните продуценти е обезпокоена от това, че случаят се тълкува от медиите по начин, който уронва доброто име и престижа на редица авторитетни хора. Подобни събития хвърлят сянка върху имиджа на бизнеса като цяло и предотвратяването им е въпрос не само на добра воля, но и на единни стандарти и ясна регулация на отношенията между всички субекти, въвлечени в процеса – телевизии, продуцентски компании и професионалисти, работещи в лично качество.

Телевизионната и филмовата индустрии в България се развиват в изключително трудни условия – ограничен пазар, липса на достатъчно източници на финансиране, икономическа криза, която рефлектира върху развитието на всички сфери на бизнеса. Тези фактори неминуемо оказват влияние върху безпрепятственото и стриктното спазване на договорните отношения между всички страни, ангажирани в реализацията на един проект.

В тези изключително трудни условия е от интерес на всички страни да си сътрудничат максимално за разрешаването на възникналите проблеми при реализацията на съвместните им проекти. Поддържането на коректност в отношенията е от първостепенна важност, още повече когато тя касае публични личности с високо обществено доверие – продуценти, актьори, медийни ръководства и др.

Като обществена организация, която защитава интересите на работещите в този сектор, Асоциацията на телевизионните продуценти се ангажира да съдейства и посредничи за бързо решаване на възникналите трудности и неуредени отношения, като инициира поредица от срещи с представители на всички заинтересовани страни.

Случаят дава основание да бъде направена и една по-широка дискусия, свързана с начина, по който функционира пазарът и защитата на авторските права".

Декларацията е подписана от председателя на Асоциацията на телевизионните продуценти Евтим Милошев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА