8 Декември, 2014 13:41 2 162 0

Иво Аръков става учител по актьорство

  • монтфиз-
  • фестивал-
  • иво аръков-
  • велинград-
  • уъркшоп-
  • актьорско майсторство

Той ще води собствен уъркшоп по време на фестивал на МОНТФИЗ

Иво Аръков също ще преподава актьорско майсторство на организирания от МОНТФИЗ Winter Art Fest 2015, който ще се проведе във Велинград от 31 януари до 3 февруари, съобщиха от отдел „Връзки с обществеността“ на учебното заведение. Актьорът ще ръководи собствен уъркшоп по актьорско майсторство в рамките на три занятия - по едно на ден.

Във фестивала могат да се включат всички, влюбени в театралното изкуство, музиката, танците и творческото писане. Участниците ще могат да посещават от сутрин до вечер уъркшопи, ръководени от най-утвърдените и опитни професионалисти и педагози в съответните сфери.

Проф. д-р Атанас Атанасов, проф. Иван Добчев и Мария Сапунджиева също ще преподават актьорско майсторство на фестивала. Проф. Иванка Бенчева ще ръководи уъркшоп по сценична реч, Петя Диманова по вокално обучение, а драматургът Константин Илиев, автор на пиесите "Нирвана", "Великденско вино", "През октомври без теб" и много други, ще преподава драматургия.

Уъркшопите, които ще се проведат в рамките на Winter Art Fest 2015, са подходящи както за любители, студенти и професионалисти, така и за онези, които тепърва решават да направят първата си крачка в заниманията с изкуство.

Всички желаещи да избягат за четири дни от скуката на ежедневието и да се потопят в необятния свят на изкуството могат да заявят своето участие на страницата на фестивала в интернет: http://www.montfiz.com/winter-artfest-2015/

Младежката организация за независимо театрално и филмово изкуство (МОНТФИЗ) е основана от актьора Слав Бойчев и има 13-годишна история в сферата на обучението по актьорско майсторство, творческо писане, вокално изкуство, танци, комуникационни и презентационни умения и други - за деца, младежи и възрастни.

Практика на МОНТФИЗ е да кани за преподаватели най-утвърдените професионалисти в съответните области. Над 500 души всяка година се обучават в актьорските школи, школите по творческо писане и мислене, вокалните школи, курсовете „Учене през целия живот” и танцовия център на МОНТФИЗ.

Всяка година МОНТФИЗ провежда два големи фестивала – МОНТФИЗ Арт Фест в края на юли в Созопол и Winter Art Fest през януари във Велинград. Участниците във фестивалите на МОНТФИЗ имат възможността от сутрин до вечер да посещават практически тренинги по актьорско майсторство, танци, вокално обучение, творческо писане и мислене, комуникационни и презентационни умения и др. при професионалисти като проф. д-р Атанас Атанасов, проф. Здравко Митков, проф. Маргарита Младенова, проф. Иван Добчев, проф. Снежина Танковска, проф. Пламен Марков, проф. Диана Борисова, проф. Светослав Иванов, доц. д-р Александър Илиев, доц. Етиен Леви, д-р Десислава Стойчева, Койна Русева, Леонид Йовчев, Иван Бърнев, Башар Рахал, Юрий Ангелов, Бойка Велкова, Мария Сапунджиева, Явор Бахаров, Георги Господинов, Асен Аврамов и, разбира се, при чуждестранните преподаватели Дария Денисенко и Владимир Никитин (Русия), Алексис Флойд и Нейтън Купър (САЩ), Крис Донъли (Великобритания), Айдас Гиниотис и Юдита Урниките (Литва) и много други.
В момента МОНТФИЗ е най-голямата организация, занимаваща се с извънкласно, доакадемично и надграждащо (постакадемично) обучение в сферата на изкуството в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА