Last news in Fakti

23 Януари, 2015 18:27 1 843 1

Ансамбъл "Българе" - културна визитка на страната ни в Берлин

  • ансамбъл "българе"-
  • зелена седмица-
  • берлин-
  • изложение-
  • министерство на земеделието и храните-
  • градинарството-
  • хранително-вкусовата пормишленост

Танцьорите от фолклорната трупа промоцираха родни продукти на международната Зелена седмица в Берлин

Танцьорите на ансамбъл "Българе" се завърнаха от първото си задгранично участие за годината - в международната Зелена седмица - Берлин 2015, която се провежда от 16 до 25 януари в столицата на Германия. Това най-голямо изложение в света в областта на храните се провежда за 80-и път и представя продукция от земеделието, хранително-вкусовата промишленост и градинарството.

На юбилейното издание свои продукти в националните си павилиони  предлагат над 1600 изложители от 70 държави. България участва в Зелената седмица в Берлин от 1988 г., презентирайки тази година на щанда си продукцията на 13 български фирми.

Именно танцьорите на НФА "Българе" бяха предпочетени от нашето Министерство на земеделието и храните да участват в представянето на българския павилион на изложението като културна визитка на страната ни. С изпълненията си на всеки час "Българе" привличаха с атрактивните си носии и динамични хора десетки посетители пред българската експозиция. През почивките си танцьорите разгледаха павилионите на други държави и събраха фотоспомени от интересните си срещи.     


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Браво! Това сега е работа. Нека да видят, че и ние разбираме от музика и не сме толкова лоша нация за каквато ни представиха циганите, когато отидоха там да живеят на помощи.