Last news in Fakti

5 Февруари, 2015 16:26 1 056 0

Фенове на фентъзито - вече със свой литературен клуб

  • литературно събитие-
  • фентъзи-
  • приказните жанрове-
  • "истории от някога"-
  • четат-
  • творби-
  • клуб

Почитателите на приказните жанрове ще могат да се срещат на живо, да коментират произведения и автори и да се наслаждават на интересни творби

Културният афиш на столицата се обогатява с още едно литературно събитие. Тази седмица стартира периодичното издание за четене на авторски разкази „Истории от някога“. Събитията ще се провеждат всеки месец в клуб MOOD в София.

За пръв път в България пред публика ще се четат творби от жанровете фентъзи, фантастика и хорър, които всеки, без възрастово или някакво друго ограничение, може да изпраща. Интересното в случая е, че всеки от избраните автори ще чете лично своето произведение.

Организаторите споделят, че идеята за тези събития е дошла съвсем логично, тъй като фантастичните жанрове имат множество почитатели в България, а практическа сцена за изява липсва. С появата на „Истории от някога“ ще се откликне на желанието на фенове и любителите на литературата да присъстват на подобно четене. Това е и възможност за почитателите на приказните жанрове да се срещат на живо, да се запознават, да коментират произведения и автори и да се наслаждават на интересните творби, разказвани от сцената на „Истории от някога“.

Първата тема вече е ясна: фентъзи разказ на тема „Драконово злато“. Четенето ще се състои на 24 февруари (вторник) от 19:30. Повече информация за това как и къде да пращате творбите си ще откриете на www.facebook.com/istoriiotnyakoga.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА