Last news in Fakti

6 Февруари, 2015 10:09 3 337 0

Художници от Тайван ще бъдат илюстратори на Панаира на детската книга в Болоня

  • панаира на детската книга в болоня-
  • тайван-
  • илюстратори-
  • художници-
  • годишния илюстраторски каталог-
  • издателства

Петимата художници от Република Китай са сред 76-те избрани от общо 3000

Петима  тайвански художници бяха избрани за илюстратори на годишния Панаир на детската книга в Болоня, който отваря врати на 30 март и приключва на 2 април тази година.

Творците  са сред 76-те илюстратори, избрани от общо 3000 в света. Стартиралият още през далечната  1963г. Панаир, е едно от най-важните международни събития, посветени на детските издателства и мултимедийната индустрия.

„Такава вълнуваща новина потвърждава развитието на местните художници и налагането им на международната сцена” официално заяви Министерството на културата по-рано днес. „Ние ги поздравяваме за предстоящото им участие в това специално събитие”.

От всеки артист се иска да представи пет оригинални черно-бели или цветни илюстрации без значение от техниката, която е използвана при рисуването.  Сътворени от развиващи се и вече утвърдени таланти, тези илюстрации целят спечелване на Международната награда на Панаира на детската книга в Болоня.

Произведения на художниците ще бъдат поместени в Годишния илюстраторски каталог и показвани по време на туристически изложения на японски музеи, организирани от Японския съвет за книги за младежта.

В тазгодишния панаир участие ще вземат 1200 издатели от 75 страни и се очаква да бъдат привлечени над 25 000 търговски представители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА