Last news in Fakti

8 Март, 2015 14:07 1 271 4

Проверка потвърди: Реновираната сграда на НГДЕК е готова за занятията

  • проверка-
  • потвърди-
  • реновираната-
  • сграда-
  • нгдек-
  • класическата гимназия-
  • министерството на културата-
  • мариела папазова-
  • готова-
  • занятията

Столична регионална здравна инспекция дате това заключение за състоянието на училището в кв. Модерно предградие

Във връзка с въпроси на журналисти и запитвания на родители за извършените поредни проверки от компетентните контролни органи на помещенията на обновената с европейско финансиране сграда на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. "Баба" № 16 в столичния кв. "Модерно предградие", пресцентърът на Министерството на културата предоставя информация с резултата от извършената инспекция в училището на 5 март 2015 г. от експерти на Столична регионална здравна инспекция.

Както е известно, в правомощията именно на Столична регионална здравна инспекция е да осъществява контрол по спазването на здравните изисквания към обектите с обществено предназначение, каквито са и училищата. 

При извършената проверка от Столична регионална здравна инспекция (в присъствието и на директорката на НГДЕК Мариела Папазова) бе направена инспекция на състоянието на всичките класни стаи, специализираните кабинети, сервизните помещения, училищната спортна база и съблекалните, както и на водоснабдяването, канализационната система, осветлението и отоплението в реновираното училище на ул. "Баба" № 16.

Заключението от протокола за извършената на 5 март 2015 г. проверка от Столична регионална здравна инспекция в Класическата гимназия "Константин Кирил Философ" в "Модерно предградие" е, че "училището има готовност за провеждане на учебни занимания".

Местоположението на НГДЕК от известно време е обект на ожесточени спорове. В последната седмица ученици и техните родители неколкократно организираха протест пред временната стара сграда на Класическата гимназия до Женския пазар в центъра на София, настоявайки да не бъдат местени в покрайнините и то по средата на годината. Друга група пък настояват да учат в обновената сграда в "Модерно предградие" и демонстрираха там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 родител

    0 0 Отговор
    При тази ситуация моля да знам,щте има ли утре учебни занимания
  • 2 уникално

    0 0 Отговор
    Ти питаш imot.bg за учебните занятия на детето си!!!!!
  • 3 1234

    0 0 Отговор
    А бе не виждате ли,че хората не искат да са на края на града,там ги няма тия удобства които са в центъра ,ами вземете та преместете там тия дето дават тези хубави предписания за завършената до съвършенство сграда,че и без това толкова радостно го обявяват,с патриотичен патос,пък и какво по хубаво от това ,,столичната регионална здравна инспекция ,, .да се нанесе в тази така рекламирана сграда в този чист район.
  • 4 1234

    0 0 Отговор
    Ало ,родитела от N1,щт пишат само македонците,не може такива грешки елементарни!