Last news in Fakti

13 Май, 2015 05:00 944 0

Започва "Адвокати на танца"

  • адвокати на танца-
  • танц-
  • започва

Международната застъпническа среща за съвременен танц ще проследи процесите в най-динамичното и новаторско изкуство на Балканите - съвременния танц и пърформанс, което днес е поставено пред сериозни рискове и проблеми


Международната застъпническа среща за съвременен танц “Адвокати на танца” започва на 13 май.

Събитието се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и ще започне в 16.45ч. часа пред централния вход на Националния стадион "Васил Левски".

Специално създаденият пърформанс, изпълнен от екип от България, Словения и Германия, ще представи посланията и стремежите на артистите от Югоизточна Европа и България. С танцови решения, необичайна сценографска среда, реквизит и музика публиката ще проследи процесите в най-динамичното и новаторско изкуство на Балканите – съвременния танц и пърформанс, което днес е поставено пред сериозни рискове и проблеми.

Акцията ще премине през основната лекоатлетическа писта и постепенно ще излезе на терена на стадиона, пред който ще протече и официалното откриване на Международната застъпническа среща „Адвокати на танца”, случваща се за първи път в София от 13 до 15 май.

Зад реализацията на проекта стоят Вили Прагер, Ива Свещарова, Ангелина Георгиева, Стефан А. Щерев, Венелин Шурелов, Галина Борисова, Гизела Мюлер, Драгана Алфириевич и Деян Срхой. Българските организатори на срещата са инициирали нейното провеждане в София заради интензивното развиване на независимата сцена в съвременните изпълнителски изкуства в столицата.

„Адвокати на танца” София 2015, под патронажа на Кмета на Столична Община, ще бъде и пространство за диалог и взимене на решения между експерти, работещи в културния сектор, взимащи решения представители на институции, политици, културни оператори и артисти в сферата на съвременния танц от България, Балканите и Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА